lördag 30 juli 2016

Sporttema

» Golf!?! Mig icke begripa

Golf
Jag låg i sängen på morgonen och läste Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. Ibland när man läser så kan det ju lätt bli fel i hastigheten. Jag läste rubriken: "Sörenstam investerar i bunkerfrukt". Vad är "Bunkerfrukt" hann jag tänka? Vad är det för sorts frukt tänkte jag en del på innan jag började läsa själva artikeln. Denna handlade om att Annika Sörenstam skulle investera pengar i ett bolag som har utvecklat en teknik som håller rätt fuktighet i sanden. Efter det fattade jag ännu mindre. Men, så såg jag att rubriken var: "Sörenstam investerar i bunkerfukt". Alltså inte "frukt" utan "fukt". Uppenbarligen finns det ett företag som har konstruerat ett system som håller rätt fuktnivå på sanden i golfbunkern. Ett företag som bedöms vara värt 20 miljoner kronor. Det finns tydligen mycket pengar att hämta på att reglera fuktigheten på sanden. Uppenbarligen är det för en golfspelare viktigt att det är lika fuktigt i alla bunkrarna. Så att det inte är för hårt i sanden i en bunker på 6:e hålet medan det är för lös sand i bunkern på hål 11. Då kan ju golfspelaren drabbas av en överraskning!

Tillåt mig säga att mina fördomar mot golfspelare har blivit ytterligare befästa. Nästa steg är väl ett företag som utvecklar en teknik som reglerar vinden så att spelaren kan välja vilken riktning vinden ska kunna blåsa och även styrkan i vindpustarna. Ursäkta, det ska inte vara vindpustar eftersom detta skulle kunna överraska golfspelaren, utan det ska naturligtvis vara en exakt jämn vind.

Golf...!!!???

» Dagens korkade citat

- "Det är en skitkommun vad det gäller idrotten. Det är inte ett klander för att detta händer, det vill jag säga men de ställer inte alls upp för idrotten".

Ängelholms kommun
Sagt av fotbollsklubben Ängelholms FF:s ordförande Sten-Inge Fredin. ÄFF har gjort en elitsatsning, som uppenbarligen misslyckats. I dagarna var klubben först i konkurs, sedan inte i konkurs, sedan i konkurs och sedan inte i konkurs. Ungefär! Verkligheten är den att ÄFF ligger sist i Superettan. Vad jag förstår har man cirka 50 betalande i publik på hemmamatcherna. Pengarna räcker helt enkelt inte till en elitsatsning och den här månaden hade man inte tillräckligt med pengar så att man kunde betala ut lönerna till spelarna. Detta trots att dom tidigare gått ner med 20% i sina löner för att försöka rädda klubben. Sten-Inge Fredin tycker uppenbarligen att kommunen ska använda skattepengar till elitsatsande föreningar, vilket jag tycker att Ängelholms kommun gör helt rätt i att låta bli. Vill man skapa kommersiella elitlag så får dom nog klara sig UTAN att skattebetalarna subventionerar. Skattepengarna ska användas till barn- och ungdomssatsningar. Huruvida Ängelholm är en "skitkommun" eller inte i övrigt kan vi diskutera en annan gång.

Inga kommentarer: