torsdag 14 juli 2016

Blogginlägg 7000

» Jubileum

I dag är det dag 7.000 i mitt bloggande. Mitt allra första blogginlägg skrev jag den 4 april 1997 och det inleddes med: "Jag är en stolt skåning...". Det handlade om att ett antal lokala och regionala mer eller mindre rasistiska missnöjespartier träffats för skapa en gemensam policy inför det kommande valet. En av de som deltog i den här träffen, Tony Wiklander från mitt Åstorp, sitter i dag i Riksdagen för Sverigedumokraterna. Kanske gör flera detta?

Sven Tycker

I början skrev jag inte inlägg varje dag, men från den 26 juni detta året och framåt är detta en daglig blogg. När jag började 1997 fanns väl inte begreppet "Blogg" uppfunnet. Ordet, som är en kortform av webb logg började nog användas först senare. "Dagbok på nätet" eller "Nätdagbok" var ett vanligare begrepp på den tiden. Sedan dess har det däremot runnit mycket vatten. Mina texter har blivit längre och numera behandlar jag oftast flera olika ämnen samma dag. Med tiden har det också dykt upp ett antal olika hjälpmedel för att skapa bloggar. På orginalet på swl.nu handlar det om en enkelt html-kodad sida som jag väl främst håller vid liv av nostalgiskäl. Som en mer traditionell blogg finns Sven Tycker här på Blogger och på Wordpress där det också är möjligt att skriva kommentarer till mina tyckerier. Ursprungligen med tanken att ha olika teman på de två sajterna. Från början var det på Aftonbladets nu nedlagda bloggsajt och Blogger. Tanken var att koncentrera mig på politik på ett ställe och på andra lite mer personliga tankar på den andra. Men denna uppdelning på ämnen har aldrig genomförts.

Sven Tycker

Nu ställer jag mig frågan om fenomenet blogg kommer att överleva ytterligare 19 år? Hur kommer det att se ut på Internet om 19 år? Jag är mycket tveksam till hur det kan bli. Men jag kanske inte behöver fundera allt för mycket på detta. Om 19 år fyller jag 83, om jag fortfarande lever och har förmåga att tänka och skriva, så kanske behöver jag inte fundera så mycket på det här. Hur som helst har det faktiskt varit roligt under alla dessa år. Det är inte många gånger det har känts som ett tvång att prestera något för att upprätthålla dagligheten. Däremot kan det ha varit stressigt att hinna med det hela ibland. Hur som helst går jag med största sannolikhet snart i pension, antagligen har jag mindre än ett halvår kvar att jobba. Detta innebär antingen att jag får mer tid att tänka igenom vad jag skriver. Eller också blir det ännu mer stressigt att komma till kritan med bloggen.

Sven Tycker

Jag tackar alla som kommit med kommentarer och synpunkter. Och även alla som bara läst eller kanske tipsat andra om att bloggen finns. Det här är inte Sveriges mest lästa blogg. Detta beror naturligtvis både på att den layout-mässigt inte är den vackraste och modernaste. Men det beror helt självklart också på att det är fel ämnen och naturligtvis på att jag inte är landets mest kvalificerade skribent. Jag hoppas i varje fall att jag kan fortsätta att teckna ner mina tankar, och jag hoppas att ni alla också fortsätter att läsa. Tipsa gärna era vänner om Sven Tycker.

1 kommentar:

Farbror Nilsson sa...

Hej Sven!
Bloggen är väl inte den flashigaste, men det är innehållet!
Gasa på!
Farbror Arne