torsdag 2 juni 2016

Värmen är skadlig

» Fråga Knugen först

Jag ser att Knugen har synpunkter på nya Nobel Center i Stockholm. En politiskt mycket infekterad fråga i Fjollträsk. Betongpartierna där har slutligen bestämt sig för att godkänna planerna och bygga ett monument över dom. Nu har Farbror Knugen och tant Silvia bestämt sig för att framföra sina synpunkter på bygget. Och dom tycker INTE att det politiskt godkända förslaget är något bra förslag. Silvia tycker till och med att man borde hålla en folkomröstning. Ja, nu är ju Silvia Sommerlath invandrare så hon har fortfarande lite problem med svenskan, så hon sade inte folkomröstning utan det lite mer internationella referendum. Trots att jag nog till stor del håller med de blåblodiga i de framförda åsikterna så tycker jag att Knugen ska hålla tyst. Hans uppgift är att klippa snören, vinka och ta i hand. I den överenskommelse som gjordes 1971 slogs det fast att: - "han bör undvika bl.a. sådant som kan uppfattas som ståndpunktstagande i omstridda samhällsproblem". Han ska inte framföra synpunkter helt enkelt. Nu framför han synpunkterna EFTER att beslutet är fattat så skandalen är inte så stor tycker jag. Den stora skandalen är istället när jag hör någon som heter Patrik Åkesson i Rojalistiska Föreningen som tycker att det är bra att Knugen framför "stockholmarnas åsikter". Om nu Rojalistiska Föreningen inte accepterar Torekovsöverenskommelsen så får dom väl göra det. Men det visar ju också att föreningen inte står upp för demokratin utan lever i en föråldrad värld. Det är synd om er!

Jag ser att Knugen ska åka till Helsingborg för att fira Nationaldagen och Sofieros 150-års jubileum på måndag. I Helsingborgs Dagblad gissar Peter Fällmar Andersson att Kingen har som mål att då säga vad han tycker om det omdiskuterade bygget av Landborgsgaraget. Ett liknande monument som betongpartierna här vill bygga för många sköna miljarder för att underlätta för fler bilar att ta sig ner i centrala Helsingborg. Sundets bilpärla! Peter Fällmar Anderssons text är värd att läsa mer än en gång. Läs den!

För övrigt är det inga problem för Knugen eller Silvia att få lov att fritt framföra sina åsikter. Det är bara att ta det modiga beslutet att abdikera. Att framföra till politikerna att det är ett totalt föråldrad system med ärvda titlar på det här viset. Jag lovar Knugen, om du tar modet att framföra den åsikten så ska jag inte kritisera dig för att du har en åsikt och säger den. Det visar bara att du faktiskt är mycket mer intelligent än vad jag trodde. Ta modet till dig!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Ge upp Jan

Avveckla kärnkraften
Jag ser att Jan Björklund nu helt gett upp de blocköverskridande energisamtalen. Kärnkraftskramarna i Folkpa... f'låt Liberalerna har fortfarande inte insett att Kärnkraften har spelat ut sin roll. Den behövs inte och den är på tok för dyr. Att bygga nya kärnkraftsverk är helt uteslutet om inte skattebetalare eller elkonsumenter ska kraftigt subventionera bygget. Nuvarande kärnkraftverk är föråldrade och kräver stora investeringar för att överleva. Investeringar som inte heller lönar sig. Även om man skulle ta bort avgifter på kärnkraften så krävs det kraftigt ökade avsättningar till de fonder som ska bekosta avveckling av verk, slutförvaring av kärnbränsle och rivning och sanering av verken. De fonder som finns räcker inte på långa vägar så antingen måste avsättningen höjas kraftigt eller också får man lämpa över ansvaret för saneringen på skattebetalarna.

När ska du inse Jan Björklund, att kärnkraften helt enkelt är för dyr!

Inga kommentarer: