lördag 12 mars 2016

Det finns många som ska skämmas

» Bra Stefan - men i övrigt...

Låt mig säga så här, mitt förtroende för Stefan Löfven är inte det högsta. Även om han nu kommer från den fackliga rörelsen så verkar han i mångt och mycket ha glömt bort vad Arbetarrörelsen står för. Den högervridning som socialdemokratin gått igenom under lång tid har inte upphört med Stefan Löfven - snarare tvärtom. Men nu ska jag vara uppriktig. Det kan hända att det blir bra också. Socialdemokraterna har haft möte med sina kommunpolitiker och ett citat från Stefan Löfven förtjänar beröm:

- "Nå'n förbannad ordning får det också vara i en samarbetsunion."

Skammens EU
Det är Angela Merkels Tyskland som förorsakar dessa sanningsord. Det är naturligtvis EU:s skandalartade behandling av flyktingmottagandet. Tyskland har börjat vägra att ta emot flyktingar enligt Dublinkonventionen. Denna överenskommelse säger att det är det land som först tog emot en flykting och registrerade honom/henne (kan man skriva henom?) som ansvarar för ansökan om asyl. Om en flykting reser vidare till ett annat land ska detta land skicka flyktingen tillbaka till första landet. Redan tidigare har Sverige slutat skicka tillbaka flyktingar till Grekland som inte har resurser att ta emot alla flyktingar. Nyligen blev det stopp till Ungern eftersom flyktingar inte garanterades ett värdigt bemötande i detta land (som därför också borde slängas ut ur EU). Och nu har alltså Tyskland börjat vägra ta tillbaka flyktingar. Hela flyktingmottagandet har utvecklats till en enda stor EU-skandal. En skandal som visar att EU inte fungerar. EU har utvecklats till ett fiasko. En första åtgärd borde vara att slänga ut alla länder som inte följer vad man tidigare har kommit överens om. Börja med att stoppa utbetalningen av EU-slantar till dessa länder.

Men, det ska påpekas att det är inte bara EU som ska skämmas. Några som borde skämmas ännu mer är alla de rika arabstaterna på den arabiska halvön. Under rubriken De vältrar sig i överflöd medan grannarna lider påpekar Jennifer Wegerup i Aftonbladet hur de rika muslimska grannarna totalt satt hänglås på sina gränspassager. Det rör sig om allt från jätten Saudiarabien till småstater som Qatar, Oman, Bahrain, Kuwait och Förenade Arabemiraten. Muslimska stater som totalt struntar i sina muslimska bröder. Den egna bekvämligheten för den styrande klassen är viktigare. Det är många som ska skämmas!

» Jag har "vallonblod", ska det påpekas om jag begår brott?

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad den 12 mars 2016.
Kommentar till Birger Nilssons insändare "Djupt oroande att läsa chefredaktörens svar". HD. Min mening 5/3.

Helsingborgs Dagblad
Birger Nilsson menar att det är motiverat att även brottslingars etnicitet ska framgå i nyhetsrapporteringen. Jag har dock inte riktigt förstått om det även ska påpekas om det var en svensk, en same, en dansk eller kanske en norrman som begick brottet. Och vem är "svensk"? Om man är född i Sverige men av en danskfödd och en grekiskfödd förälder?

Hur tydligt ska vi i nyhetsrapporteringen rapportera om ursprung? Var man är född, var ens föräldrar är födda och kanske också far- och morföräldrars ursprung?

Jag härstammar bland annat från valloner som invandrade till Sverige på 1600-talet - ska detta påpekas i nyhetsrapporteringen om jag begår brott? Eller är det bara om det är en asylsökande, just detta ska påpekas?

Om det verkligen har betydelse för brottet ska det naturligtvis påpekas om brottslingen var asylsökande från Afghanistan, arbetskraftsinvandrare från Grekland, bropendlare från Danmark, adopterad från Vietnam, blond, iklädd skinnkläder, medlem av Hells Angels, jude, rom eller skäggig. Men, om det inte har med brottet att göra, varför ska sådana uppgifter rapporteras?

De som kräver något sådant är egentligen ute efter något helt annat.

» Bedragare del 277

Så har tydligen någon som heter Ohlsson avlidit i Australien och lämnat 2,5 miljoner amerikanska dollar efter sig. Den australiska advokaten Richard kammare(!?) har lyckats spåra mig eftersom jag har samma efternamn. Tyvärr verkar det vara en lågprisadvokat eftersom han inte har haft råd med att få brevet översatt på en bättre sätt. Så här skriver Richard:

Aeriös Affärsmöjlighet

Australiensisk Advokat user@intbnk.org

Hallå,

Jag är Advokat Richard, en australiensisk advokat. Jag har kontaktat dig att hjälpa till att fördela pengar kvar av min klient, som har samma efternamn som din innan det konfiskerats eller förklarats oanvändbara av den bank där denna insättning värderas till två miljoner, femhundratusen amerikanska dollar (US $ 2,5 miljoner). Denna bank har utfärdat mig ett meddelande för att lokalisera en mottagare för att göra anspråk på pengarna, eller kontot kommer att konfiskeras. din vinst kommer att vara 50% av den totala pengar. Jag kommer att investera 50% i ditt land.

För mer information kontakta mig så snart som möjligt.

Vänliga hälsningar,

Advokat Richard
Richard kammare.

Jag gissar att "Aeriös Affärsmöjlighet" ska tolkas som "Seriös Affärsmöjlighet". Men jag blir lite osäker på om jag ska få 50% av slantarna eller om Richard kammare bara tänkt investera pengarna i Sverige. Efter lite funderande så undrar jag om inte advokaten heter Richard Chambers vilket Google översatt till Richard kammare. Men i övrigt... Ta och släng skiten!

Inga kommentarer: