lördag 13 februari 2016

Finns det hjärterum finns det stjärterum

» Skandalen Julian Assange

Jag har haft "förmånen" att få läsa lite mer material om Julian Assange-fallet från jurister med tillgång till polisförhör osv. Och, min slutsats, är att detta är en rättsskandal. Materialet är ingen reklam för Julian Assanges syn på sex och kvinnor. Men dålig moral är INTE brottsligt. Fakta är uppenbarligen i varje fall att JA hade sex med två kvinnor under sitt besök i Sverige. Men att det skulle förekommit något tvång i samband med detta framgår inte av några förhör. Däremot blev tydligen Kvinna 1 lite sur när hon fick reda på Kvinna 2. Den poliskontakt som togs av kvinnorna hade inte som syfte att göra någon polisanmälan. Detta övertalades kvinnorna till av polisen. Däremot ville man veta om det gick att tvinga fram att HIV-test gjordes! En viktig faktor är tydligen en trasig kondom. Som en av kvinnorna uppger gjordes trasig av JA. Den kondom som efter en vecka lämnades in som bevis för detta uppvisar dock tydligen inga tecken på att ens ha använts överhuvudtaget. Jag har tidigare inte varit övertygad, men haft mina misstankar. Men, ju mer fakta jag får veta desto mer övertygad blir jag om att den stora skandalen är svensk polis hanterande av affären och möjligen Julian Assanges syn på sex. Men något brottsligt verkar inte ha förekommit. Svensk polis (åklagare Marianne Ny alltså) verkar endast ha som syfte att "sätta åt" Julian Assange och kanske lägga vantarna på honom för att kunna överlämna honom till amerikanska myndigheter. FN-gruppens syn på saken är helt uppenbart helt korrekt. Lägg ner och be om ursäkt! Läs här, här, här och här.

» Av sina vänner avslöjas man

Ett av de partier som har den mest liberala synen på migration och invandring är Centerpartiet. Något som partiet och Annie Lööf ska ha en stor eloge för. Men, även inom Centern döljer sig en mörka krafter. Jag läser till exempel om den centerpartistiske kommunpolitikern Annelie Sjöberg som tycker att deltagande i högerextrema demonstrationer är fullt naturligt. Att hålla tal för jublande nynazister, rasister och andra sverigedumokrater är inget konstigt för Annelie Sjöberg. Alla har rätt att välja sina kompisar, kanske borde centern fundera lite till på sina kompisar.

Konstnären Kent
Jag har nog ett antal gånger haft synpunkter på sverigedumokraten Kent Ekeroths välkända film på Youtube där han och kompisen Erik Almqvist beväpnade med järnrör gick bärsärk. En händelse som fick Sverigedumokraterna till att köpa ut Erik Almqvist med nästan 4 miljoner kronor. Allt för att rädda Kent Ekeroth. Uppenbart är att Kent Ekeroth skäms för att filmen sprids, så han har sedan dess gjort vad han kunnat för att förhindra att filmen sprids vidare. Han har stämt ett antal olika mediaföretag för att dessa visat filmen och hävdat att han själv har copyright på filmen. De som visat filmen har därför gjort sig skyldiga till copyright-brott. Och flera mediaföretag har också tvingats betala skadestånd för copyright-brott för denna konstnärliga skapelse. Det är därför jag inte vågar lägga en länk till filmen, som börjar bli svår att få se efter Kent Ekeroths alla stämningar. Men nu har han tydligen gått på en nit. Senaste stämningen var mot SVT, men där gick inte domstolen på Kent Ekeroths linje. Istället för att få ytterligare 100.000 kronor till sitt konto för sin konstnärligt väl producerade "våldsfilm" så har han dömts att betala SVT:s rättegångskostnader på 80.000. Surt sa räven om rönnbären! Det händer att man känner tillfredsställelse.

» Det går inte åt helvete

Ibland känner man sig som en enda gammal gnällspik. Det klagas på ALLT. Då kan det vara skönt att bli påmind om att läget är faktiskt inte så illa. Läs MKLCRLSSN:s 101 skäl till varför det inte går åt helvete med Sverige. Läs igenom och reflektera ännu mer.

Inga kommentarer: