onsdag 17 februari 2016

En lat dag

» Om förtroende

Jag ser att enligt en undersökning gjord av Novus så har 9 av 10 svenskar inget förtroende för kvällstidningarna. 12% har förtroende för kvällstidningarna, 59% har förtroende för dagstidningar, 67% har förtroende för TV och hela 70% har förtroende för radio. Då är siffrorna faktiskt ändå bättre för allt utom dagstidningar jämfört med förra undersökningen förra året.

Polis
Fast detta är verkligt höga förtroendesiffror jämfört med om man tittar på förtroendet från Polisförbundets medlemmar för polisens nya organisation. 0 (Noll) procent av medlemmarna tycker att den nya organisationen som genomfördes för ett år sedan har gjort polisen mer effektiv. Polisförbundets ordförande Lena Nitz tycker att det är dags för en kriskommission så att det inte behövs en haverikommission istället om en tid. Men rikspolischefen Mats Löfving verkar inte tycka att det är några problem att personalen helt tappat förtroendet för organisationen. Hans kommentar är:

- "Det tycker jag mest är larv!"

» Bedragare del 271

I går hade jag ett ganska långt mejl som försökte lura mig på slantar. Långa invecklade turer och dessutom en komisk "Google-översättning" som ger många goda skratt. Dagens exempel är istället föredömligt kort. Så här skriver någon som kallar sig Surman Jenna:

Good News

$4m was donated to you, Email geraldcg109@hotmail.com for details

Tänk vad kul att någon ville donera 4 miljoner dollar till mig. Jag kan undra varför? Kan det vara så att man fått kännedom om min fantastiska blogg och vill hjälpa mig med det finansiella så att den kan överleva ytterligare några år? Jag har ingen aning. Den uppgivna avsändaradressen ska leda till "Jenna.Surman@glos.nhs.uk". NHS i Storbritannien är National Health Service vilket något förenklat kan kallas en brittisk Allmän sjukvård. Det finns en separat NHS i England, Skottland, Wales och Nordirland. Varför skulle någon där donera mig 4 miljoner dollar? Nä! Släng skiten!

Inga kommentarer: