lördag 9 januari 2016

Tyckandet är fritt

» Begynnande konflikt mellan Knugafamiljen och Moderutterna?

Svensk media blev riktigt till sig i sin rojalismiver när det för någon dag sedan blev klart att Prinsessan Sofia utsetts till "Årets Lantis" av tidningen Land. I stort sett alla nyhetsmedia berättade den stora nyheten. SVT, Expressen och Svensk Damtidning är bara ett litet urval av alla de som krälade i det kungliga stoftet. Alla drog fram den sedvanliga gullenutt-filten av rojalistisk yra. Tänk att en medlem av kungafamiljen (även om hon är en ingift vanlig svensk) faktiskt kanske har uträttat något! Själv började jag fundera på om detta kunde vara en inledning på en konflikt mellan Kungafamiljen och vårt mest rojalistiska parti, Moderaterna. Anna Kinberg Batras mest kända uttalande handlar ju om att Stockholmare är smartare än lantisar. Att på detta sätt förolämpa "Årets lantis" är ju faktiskt riktigt grovt. Det kan kanske vara en förmildrande omständighet att Sofia flyttat till Stockholm...

Nu har jag dock gjort en kontroll av fakta bakom den svenska medievärldens spännande nyhet om Prinsessan Sofias utmärkelse. Ett besök hos tidningen Land berättar att det faktiskt är sant att Prinsessan Sofia fått denna fina utmärkelse. Vad hela den svenska pressen glömt att berätta är att sammanlagt 99 andra svenskar också fått samma utmärkelse samtidigt. Det är till exempel ett par av mina favoritartister, Hasse Kvinnaböske Andersson och Danne Stråhed, som blivit Årets lantis för sina insatser. Det är vår förra finansminister Allan Larsson för insatser för en lokaltidning på Gotland. Det är Tawfik Ghosheh för att han tillsammans med hustrun Hanaa startat upp en liten kedja med små matbutiker på små orter som saknat den servicen. Och, mer än 90 andra svenskar som gjort något för sin egen hembygd eller för landsbygden rent allmänt. Fast svensk media struntade totalt i dessa 99 hårt arbetande svenskar och koncentrerade sig på numera kungliga Prinsessan Sofia. Ett fenomen som säger en hel del.

Om du tycker att detta pekar på något som borde förändras så gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Fast det finns hopp. Jag ser att Dagens Arbetes Helle Klein och Svensk Damtidnings Karin Lennmor funnit varandra och planerat ett visst samarbete. Karin Lennmor har deklarerat att hon är smygrepublikan. Troligtvis har en del rojalister fått hjärtsnörp.

» Sverigedumokraterna som en påse nötmix

Att läsa om Sverigedumokrater som uttalar sig innebär ofta att man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta. Så många Sverigedumokrater är inget annat än ena riktiga nötter att det verkligen förvånar mig att så många människor kan fortsätta att stödja denna nötmix. När en politiker från något annat parti trampar i klaveret blir det rejäl medieskandal. När en Sverigedumokrat trampar i klaveret blir det mest en gäspning. - "En till?" Nä, jag orkar inte skriva om det.

Den Sverigedumokratiska ledningen
Hur som helst har jag roat mig med att välja ut några nötter från de senaste dagarnas lokala rapporteringar. I Vimmerby tidning läser vi om Anneli Jakobsson som "nästan" blev ögonvittne till ett bråk i en lokal ICA-butik. Eftersom hon "nästan" sett vad som hänt visste hon att det var utlänningar och drog slutsatsen att man inte kan ha muslimer och kristna boende i närheten av varandra. Eftersom hon "nästan" sett vad som hände visste hon att det var asylsökande som bråkat så då insåg hon att sådana inte kan bo i Sverige. Eftersom hon "nästan" sett de inblandade kände hon igen dom och visste var dom bodde. En helt fantastisk kvinna som omedelbart borde engageras av den svenska Polisen. Hon skulle kunna köras runt bland nedbrända blivande flyktingboende. Eftersom hon då "nästan" har sett vad som hände så kan hon nog identifiera de som tuttade fyr.

Dock får hon då problem med att kunna få hjälp från Sverigedumokraten Ted Ekeroth som nu fått klart besked om att han inte kan få ut listor på planerade flyktingboenden med uppgift om adress osv. Han har begärt ut sådana listor så att han kan publicera dom. Inte för att tipsa om byggen som kan brännas ner av den Sverigedumokratiska svansen utan bara för att tipsa om olika bygglov som borde överklagas - säger han alltså. Tror verkligen SD:s Ted Ekeroth att svenskar är så dumma att dom tror på den förklaringen från Ted? Lyckligtvis har Kammarrätten tänkt längre än näsan räcker.

Ibland går det dock inte så bra för Sverigedumokrater heller. I Karlskoga har nu alla partiets fyra ordinarie ledamöter hoppat av och lämnat partiet. Efter lite försök att hemlighålla vad som verkligen hänt har det dock avslöjats att det handlar om fiffel med partiavdelningens pengar. Flera styrelsemedlemmar har avslöjats med att ha förfalskat namnteckningar på verifikationer och nu är det dags för polisutredning om misstänkt urkundsförfalskning.

Som sagt, en påse nötmix...

Inga kommentarer: