torsdag 28 januari 2016

Månaden är snart slut

» Vad NATO-supportrarna glömmer att berätta

Säg Nej till NATO
När NATO-hetsarna kommer igång om det ryska hotet mot Sverige får vi höra om hur det militära Ryssland rustar och nu plötsligt utgör ett växande hot mot Sverige. När man för några dagar sedan lyssnade på arméchefen generalmajor Anders Brännström så lät det ungefär som om Ryssland var på väg att invadera Sverige inom ett par år. Vilket naturligtvis skrämde livet ur en del. Därför är det av vikt att ha en del verkligheter i minnet.

* Ryssland har ingen historia av att använda sin militär utanför det område som Ryssland (och innan det Sovjetunionen) ansåg vara sin egen maktsfär. Under gamla Sovjettiden kunde det vara realistiskt för länder inom den s.k. Warszawa-pakten att känna ett hot om dom inte "lydde" utan Moskva befarade att man skulle förlora inflytandet. För dagens gamla sovjetrepubliker kan risken istället finnas för ett militärt hot från dagens Ryssland. Se Georgien och Ukraina t.ex. Men, utanför denna "maktsfär" är inte Ryssland ute och invaderar och krigar. Det är en annan supermakt i vår värld som har för vana att skicka militär och bomber till alla möjliga länder runt om i världen när de egna intressena är hotade.

* Det framställs som om den ryska upprustningen är enorm. Men så är det inte. Ryssland satsar en bråkdel av vad t.ex. USA satsar på militär rustning. Ryssland ligger inte ens på andra plats i världen. Kina satsar i dag mer på militären än Ryssland. USA:s allierade diktatur Saudiarabien satsar också mer pengar på militären än Ryssland. Istället är det så att den militära andelen av Ryssland BNP minskar. Däremot rekordrustar NATO i dag sin militär. - "Vi har genomfört den största uppladdningen sedan slutet av kalla kriget" skryter NATO-chefen Jens Stoltenberg - som om det skulle vara något att skryta om.

* Sverige har hållit sig utanför krig i mer än 200 år. Något som är unikt i vår värld. Och detta har vi lyckats med just tack vare att vi hållit oss alliansfria i fred och sedan varit neutrala i krig. Istället har vi kunnat vara en tillflyktsort för flyktingar. Se t.ex. på alla danskar, norrmän, finnar osv som kunde ta sin tillflykt till Sverige under 2:a världskriget. Vi kan hålla oss utanför krigen just genom att INTE vara en militär part i en konflikt. Inte genom att ansluta oss till en militär allians och förbinda oss att hjälpa dess medlemmar om dom hamnar i en konflikt. Vi kan själva välja genom att hålla oss utanför militära allianser.

Fortsätt på de första 200 åren i fred, håll oss utanför militära allianser!

» Fakta om ID-kontrollerna

Sven Tyckers första pass
Sedan ID-kontrollerna infördes för resande från Danmark till Sverige har vid gränskontrollen i Helsingør 300 personer stoppats från att resa vidare med färjan till Helsingborg. Totalt har HH Ferries kontrollerat 118.000 resenärer under de första tre veckorna och 300 har alltså stoppats eftersom dom inte kunnat visa upp giltig pass eller ID-kort. Av dessa 300 har närmare 260 varit svenskar som glömt pass / ID-kort och ett 40-tal varit potentiella asylsökande som inte kunnat visa giltig legitimation. Av alltså mer än 14.000 resenärer varje dag har alltså mer än 12 svenskar stoppats eftersom dom glömt pass / id-kort hemma. Och, kanske 2 potentiella asylsökande! Prata om ogenomtänkta beslut som främst skapar problem. Från Öresundsbron rapporteras att allt färre tar tåget medan allt fler tar bilen över. Som planerat? Sedan jag var så här liten har jag inte behövt visa ID/Pass när jag är i Danmark. Det kravet har införts av en Socialdemokratisk regering. Som alltså kallar sig socialdemokrater, men är något helt annat. Stefan Löfvens högergir är en katastrof!

» Från finansvärlden

Giriga banker
I dag är 8 av världens 20 största företag banker. Samtidigt som klyftorna i vår värld ökar så växer spekulationsekonomin. Bankerna handlar inte längre om att vara stabila företag, det handlar om snabba pengar på snabba spekulationsklipp. Det som en gång i tiden var en stabil statlig bank, men som sedan sålts ut, Nordea alltså, har släppt sin bokslutsrapport. Vi kan där se att avsättningen till bonusar ökat med 20% till 1,7 miljarder kronor. Dvs varje svensk (Nordeakund eller inte) bistår med 170 kronor i bonus till en grupp Nordeachefer? Känner vi som är kunder i Nordea att bankens service till sina kunder motiverar detta? Känner vi som Nordeakunder att de förmåner vi får genom att vara kunder i Nordea motiverar att banken satsar på att skänka bort 1,7 miljarder kronor, förutom redan skyhöga löner, till en grupp redan överbetalda chefer? Nä, det gör jag INTE! Det är nog dags att på allvar överväga att flytta mer av min bankverksamhet till någon annan bank. Problemet är att alla storbankerna i dag drivs av samma giriga slipsnissar helt utan moral eller tankar på bankens kunder.

» Dagens goda nyhet

I en liten notis läser jag att antikorruptionsorganisationen Transparency International nu släppt sin årsrapport. Den berättar att Sverige tillsammans med Danmark och Finland är de länder i världen som har minst korruption. Alla antydningar om korruption uppmärksammas, och detta ska vi vara stolta över. Vi ska vara glada och stolta över att vi inte lever i ett land där korruption hör till vardagen. I dagarna läste jag mer om Malaysias premiärminister Najib Razak. På hans personliga bankkonto finns omkring 700 miljoner dollar som han har svårt för att förklara. Han hävdar att dom är en personlig gåva till honom från Saudiarabien. Vilket dock förnekas från Saudiarabien. Det handlar snarare om mutor och korruption.

Inga kommentarer: