torsdag 21 januari 2016

Makt, här och där

» Mer om den korrumperande makten

Så har då till slut Kommunals ordförande Annelie Nordström insett att hon har blivit en så stor belastning för sin fackliga organisation att det bästa för Kommunal är att hon lämnar in. Och det besked jag kort hörde på SVT i går på kvällen stämmer ganska bra överens med vad jag sagt hela tiden - Makt korrumperar. De som fått Makt (eller en massa pengar) får mycket lätt och snabbt känslan av att vara oövervinnerliga, odödliga och tycker sig ha rätten att ta sig vilka friheter som helst. Det blir helt enkelt fullt normalt. Detta är inte begränsat till fackliga organisationer, inte bara politiker utan också näringslivshöjdare eller olika former av "stjärnor" eller kändisar. Det var nog bra att Annelie insåg att hon var en belastning. Och, det är också viktigt att man både inom Kommunal, inom andra fackliga organisationer och bland andra med Makt och pengar börjar fundera över vilka rättigheter och vilka förmåner man har rätt att bevilja sig bara för att man fått denna makt och förmögenhet. Det är många som ska fundera!

» Mer om Sverigedumokraterna

Sverigedumokraterna
Nu har alltså rättegången mot den Sverigedumokratiska riksdagsledamoten Martin Kinnunen inletts där han står anklagad för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Ett brott som har sin upprinnelse i när de båda ledande Sverigedumokraterna Kent Ekeroth och Erik Almqvist berusade och beväpnade med järnrör gav sig på flera personer. För att skydda Jimmie Åkessons kompis Kent Ekeroth offrades Erik Almqvist. Men han gick inte lottlös. För att officiellt hoppa av fick han sammanlagt 3,7 miljoner kronor från partiet. Det är för att dölja dessa pengar via SD:s företag Samtid & Framtid AB som nu Martin Kinnunen står inför skranket. Jimmies kompis Kent Ekeroth räddades kvar i politiken, där han fortsatt sin karriär utanför det moraliskt acceptabla. Detta medan Erik Almqvist drog sig tillbaka till Ungern med sina miljoner. Slantar som han nu tydligen investerar i ett bolag med starka kopplingar till högerextrema fascister. I korthet står alltså SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen inför domstol anklagad för grova skattebrott och grova bokföringsbrott och riskerar ett längre fängelsestraff. SD:s f.d. riksdagsman Erik Almqvist sitter i Ungern med ett antal miljoner i fickan för att stötta fascister. SD:s riksdagsledamot Kent Ekeroth fortsätter att uttala sig som alla andra nassar och rasister medan han hjälper till att finansiera hatsajter på nätet. Men Jimmie Åkesson sitter ju kvar som ledare för sitt parti precis som syftet var med alla transaktioner. Ett parti med stort stöd bland svenskarna och med fullständig kontroll över makten i partiet. Däremot har han uppenbarligen dålig koll på relationerna i familjen. Senast är att hans svärfar, Johan Larsson, stämmer partiet för ersättning för det arbete han lade ner på att vara "målvakt" i samband med ovannämnda fiffel med partiets pengar.

Men det här partiet är fortfarande Sveriges tredje största parti. Ungefär var femte svensk säger sig stödja partiet. Ur led är tiden!

Inga kommentarer: