onsdag 13 januari 2016

Jag - en populist

» Populisterna gnuggar händer

Ebba drar åt höger
Händelserna under nyårshelgen, då uppenbarligen flera grupper av berusade ungdomar (enligt en del uppgifter i huvudsak ungdomar av utländskt ursprung) har dragit runt och uppfört sig mycket illa, har triggat igång en hel del populister som insett att dom har en chans att dra billiga poänger. En del av rapporteringar och kommentarerna går dock inte riktigt ihop. En del poliser rapporterar att det varit asylsökande ensamkommande ungdomar. Hur dom nu kan veta att det är just den gruppen, utan att ha identifierat individer, vet jag inte. Men poliser är väl bättre på sån't än vanliga civilister. Enligt andra rapporter har det varit ett stort problem för flickor och unga tjejer under många år, dvs redan innan det fanns så många ensamkommande ungdomar. Vi kan i varje fall konstatera att ungdomarna som kommit till Sverige mycket snabbt anpassat sig till den Svenska kulturen. Muslimer (som ungdomarna enligt andra uppgifter skall vara) får inte dricka alkohol. Så om dom varit berusade har dom ju mycket snabbt tagit åt sig av den svenska kulturen att dricka sig asberusad när det ska firas. Hur som helst har det hela snabbt triggat igång populisterna. Kristdemokraternas nya ledare, Ebba Busch Thor, var mycket snabb med att kräva att asylsökande som begår sexualbrott omedelbart ska utvisas. Varför just de som begår sexualbrott alltid ska utvisas vet jag inte. Dom ska tydligen dessutom utvisas helt oberoende av hur grovt brottet är. Men det hela får väl läggas på kontot "babblar innan hon tänker".

Vad som är uppenbart är att polisen under många år inte tagit den här typen av brott på allvar. För självklart är det så att flickor och unga tjejer ska kunna vistas i offentligheten utan rädsla för att idioter ska antasta dom. Sedan har det ingen betydelse om tjejerna är helt nyktra eller berusade, eller om svinen har svenskt ursprung eller någon form av utländskt ursprung. Antagligen har polisen allt för mycket att göra med att fylla i statistik och rapporter så att dom inte har tid att vistas ute bland vanligt folk. När såg ni senast en patrullerande polis, utanför en polisbil? Fast jag ska inte vara orättvis, anledningen till att polisen i stort sett har slutat visa sig i offentligheten är inte bara pappersarbete. Resurserna till Polisen är nog inte tillräckliga, i varje fall inte till kontot för att anställa poliser. Det ska ju sparas och rationaliseras där också så att skatter kan sänkas. Polisen själva är mycket kritisk till den polisorganisation vi har, som ju skapat en situation där det i stort sett inte finns några poliser tillgängliga. Sedan läste jag någonstans att dagens poliser har fått så mycket fin utrusting att ha med sig att det blivit så tungt att bära att det faktiskt inte går att patrullera till fots och bära på allt.

Ganska komiskt blir det när Sverigedumokraterna försöker ta poäng på det inträffade och samtidigt ska ge utlopp för sitt hat mot muslimer. Enligt sverigedumokraten Ted Ekeroth är det hela muslimernas fel, samtidigt som han påstår att problemet mörklagts i årtionden. Men kära Ted, om nu mörkläggningen påbörjades för flera årtionden sedan så kan det ju inte ha varit muslimers fel redan då. Då fanns det väl inte så mycket muslimer bland flyktingarna?

Hur som helst är Sverigedumokrater mycket insatta i det där med mörkläggning. Det är inte så länge sedan som det avslöjades om sextrakasserier inom Sverigedumokraterna. I och för sig kan vi se det som positivt eftersom det ju innebär att SD:s islamofobi inte är värre än att även muslimer kunde få jobb på SD. För det är ju just muslimer som står för sextrakasserierna. Det där med mörkläggning vet ni ju i varje fall bra vad det innebär.

Inga kommentarer: