söndag 10 januari 2016

För utökad säkerhet

» Återinför värnplikten

Ett av Högeralliansens och de Borgerliga partiernas många fiaskon är den s.k. Yrkesarmén. Den 16 juni 2009 passade Fredrik Reinfeldts högerregering på att i Riksdagen driva igenom ett beslut om att lägga den svenska värnplikten på soptippen och istället införa en Yrkesarmé. Ett beslut som drevs igenom i Riksdagen med minsta möjliga majoritet, omröstningen slutade 153-150. Beslutet genomfördes 2010. Allt eftersom åren har gått har allt fler insett hur korkat beslutet var. Bland annat har tydligen även Folkpa... f'låt Liberalerna (det tar tid att lära om) ändrat åsikt och förespråkar i dag att någon form av värnpliktsarmé istället återinförs. Detta har stöd från en växande majoritet av svenska folket. Enligt den senaste opinionsundersökningen säger 68% av svenska folket att det är en bra eller ganska bra idé att återinföra värnplikten. Mindre än en fjärdedel så många tycker att det vore en dålig idé.

Det viktiga för dagens högerallianspolitiker är dock att Sverige formellt ansluter sig till USA:s militärallians NATO och låter denna växa ytterligare och ännu bättre täppa till de små hål av grannländer till det stora hemska Ryssland som omringar detta hemska välde men som inte fullt ut lyder Washington. Om ni tittar på kartan kan man kanske lite förstå att det kanske egentligen är Ryssland som ska känna sig hotade och inte vi i västvärlden. Det är inte vi som är omringade. Det är inte Ryssland utan USA som ständigt befinner sig i krig någonstans i världen. Som ständigt med sin överlägsna militärmakt tillsätter och avsätter ledare och flyttar på gränser mellan länder. När man läser borgerliga ledarskribenter och debattörer kan man få intrycket att Ryssland inte gör något annat än rustar för krig. I själva verket är den ryska militärbudgeten bara en bråkdel av den amerikanska. Om man lägger ihop de militära kostnaderna i Ryssland med de i Kina, Saudiarabien, Frankrike, Storbritannien, Indien och Tyskland så är denna totalsumma ändå lägre än den amerikanska. Och då ska vi ha i åtanke att Ryssland inte ens kommer på andra plats. Kina satsar mycket mer än Ryssland medan Saudiarabien ensamma satsar ungefär lika mycket som Ryssland. Ryssland är ingen fungerande demokrati och Ryssland anser sig ofta ha rätt att för sin egen säkerhet lägga sig i vad som sker i länder som är eller har varit "allierade" med Moskva. Men, utanför denna "egna maktsfär" är inte Ryssland ett hot. Det är USA som krigar runt om i världen. Och till USA:s militära maktsfär är vi redan starkt uppbundna. Jag tycker bildtexten: "Ryssland vill ha krig - titta så nära våra militärbaser dom lagt sitt land", säger väldigt mycket. All heder åt Margot Wallström som inser att ett NATO-medlemskap minskar säkerheten och helt avvisar NATO-medlemskapet.

NATO vs Ryssland

Personligen förespråkar jag någon form av värnpliktsutbildning som ALLA genomgår. Män OCH kvinnor. Sedan behöver denna inte bara vara rent militär med syfte att skapa soldater. Ett land kan drabbas av många former av katastrofer. Det behöver inte vara en militär ockupation. Jag tror däremot att vi alla hade mått bra av om ALLA genom någon form av värnpliktsutbildning. Det kan handla om rent militär utbildning, men också sjukvård, brandberedskap och andra former av katastrofutbildning. Och dessutom mår vi nog alla bra av att vara hemma från mamma och pappa ett tag och tvingas till att lära oss samarbeta och genomlida lite "jävelskap" tillsammans. För en del kanske det leder till militär soldatutbildning, men för andra kanske olika former av civil beredskapsutbildning. Återinför värnplikten, och låt den gälla ALLA.

» Genomtänkt migrationspolitik?

En annan dansk symbol
De som läser Sven Tycker regelbundet har nog förstått vad jag tycker om Danmarks politik när det gäller invandring, immigration och behandling av icke-danskar rent allmänt. Danmark styrs i dag av en minoritetsregering bestående av det danska partiet Venstre. Venstre är ett högerliberalt parti (alltså har det inget med vänster att göra). I EU-Parlamentet tillhör man t.ex. samma partigrupp som svenska Folkpa... f'låt Liberalerna och Centerpartiet. Statsministern heter Lars Løkke Rasmussen och ministern ansvarig för bl.a. invandringen heter Inger Støjberg. En politiker som ofta uttryckt starkt förtroende för Dansk Folkeparti, ett parti som i Danmark motsvarar ungefär Sverigedemokraterna. Venstres minoritetsregering är också ofta beroende av stöd från just Dansk Folkeparti som man gärna vänder sig till. Den danska Venstre-regeringen för också ofta en mycket främlingsfientlig politik. Man skryter också ofta över att man för EU:s hårdaste politik gentemot flyktingar och invandring rent allmänt. Den danska politiken står i stark motsats till den som i princip förs i alla de övriga Nordiska länderna. Ett exempel på denna främlingsfientliga politik kan vi läsa om när det gäller den 30-årige ingenjörsstudenten Marius Youbi, som var en toppstudent vid Aarhus universitet. Marius Youbi kommer från Kamerun och finansierade sina studier genom att jobba extra som städare. Enligt danska regler får man dock tydligen inte arbeta mer än 15 timmar i veckan. Marius Youbi jobbade tydligen några veckor för mycket, vilket de danska myndigheterna fick veta. Man tog då omedelbart chansen, Marius Youbi åkte ut ur Danmark och skickades omedelbums hem till Kamerun. - "Marius Youbi är en av våra mest begåvade studenter" skrev rektorn vid Aarhus universitet, Brian Bech Nielsen, till myndigheten, och vädjade för att Youbi skulle få stanna. Men något svar har han inte fått, men Youbi har åkt ut. DET är dansk politik när det gäller icke-danskar. Det finns tillfällen när jag tycker att Öresundsbron ska sprängas i luften och istället en mur borde byggas längs hela Öresund.

För de upplänningar (för en äkta skåning är allt norr om Älmhult liktydigt med Norrland) som inte begriper så mycket danska så ska det påpekas att danskarna skriver Å, Ä och Ö lite annorlunda än oss svenskar. Å blir istället AA medan Ä blir AE eller Æ. Ö kan skriver OE på en del håll, men i Danmark som ett O med streck genom, alltså Ø. Så har jag då fått med lite folkbildning också här på Sven Tycker. Men antagligen visste ni allt detta redan innan. Möjligen några uppe i Fjollträsk som inte förstått sån't här!

Inga kommentarer: