torsdag 17 december 2015

Krig och fimp

» Krigshetsande borgerliga politiker

Make peace - not war
Det visar sig att våra borgerliga partier är ena riktiga krigshetsare. På förslag från de äkta krigshetsarna, det kristna Kristdemokraterna, enades de fyra borgerliga partierna om att Sverige borde hjälpa Ryssland, Turkiet, Frankrike och USA med att bomba i Syrien. Våra borgerliga partier verkar tycka att svenska Gripen-plan som släpper bomber över Syrien är vår bästa insats för att sätta stopp för IS och skapa en fredlig utveckling i Mellersta Östern. När vår Rödgröna regering inte tycker att just flygbombningar är bästa lösningen blir man ytterst besvikna. Det kristna Kristdemokraterna är till och med så besvikna att man anmält Sverige till EU-Kommissionen. Att det är just bomber över Irak och Afghanistan som en gång skapat IS har ingen betydelse när bombhögern vädrar ny krutrök. Senast svenska Gripen-plan var ute i världen och bombade så gjorde man detta på uppdrag av USA i Libyen. En insats som skapat en land i totalt sönderfall. Bomber löser inte konflikter även om det kan hända att dom är nödvändiga för att försvara sig. Låt inte bombhögern styra, skapa fred - utöka inte konflikten!

» Rökarnas förbannelse

Fimpa
Vår danska granne, Danmarks København, hade satsat stort på att i år utses till Europas renaste huvudstad. Men, det sket sig. København fick istället dela tredjeplatsen med Stockholm. Vann gjorde däremot Wien i Österrike. Vad var det då som gjorde att köpenhamnarna trillade på mållinjen? Jo, på tok för mycket cigarettfimpar på marken. En genomgång av soporna på marken visade att 85% av dessa var just cigarettfimpar. Och detta är verkligen inte ett danskt fenomen. Det är i princip likadant överallt. Rökare är de mest hänsynslösa och egoistiska medborgarna. Står man och röker och är färdig är det bara att släppa fimpen på marken. Studera marken på platser där människor står och väntar. T.ex. på järnvägsperronger, vid busshållplatser eller bara vid rödljus. Det dräller av dessa fimpar som rökare bara släpper på marken när dom är färdiga. Ni är inget annat än hänsynslösa svin!

Jag tror att jag tidigare berättat om när jag nyligen cyklande på väg till jobbet och blev omkörd av en bil. Där passageraren tydligen rökte i bilen, och när dom passerade mig var cigarretten uppenbarligen slut. Så det var bara att slänga ut den genom fönstret. Varvid blåsten gjorde att jag fick den i ansiktet. Ni är hänsynslösa svin!

I går var det en något överoptimistisk 15-16 årig yngling som trodde att han skulle få mig att köpa ut cigaretter till honom. Han försökte till och med erbjuda mig betalning för att köpa ut stinkpinnarna till honom. Men där fick han tji! Tyvärr kom det nog snart någon annan som var villig att köpa ut.

Inga kommentarer: