fredag 4 december 2015

Hellre slantar än moral

» Om moralens högborg

Den sanna McDonald
Det fria näringslivet anses ju på många håll vara en moralens högborg. I själva verket är det här som det verkliga fifflet och bedrägeriet frodas. Tjuvar och banditer flockas kring köttgrytorna när det finns en chans att tjäna en extra slant. Det handlar inte bara om små skurkar i obskyra små bedrägeribolag. Dom finns överallt inom det fria Näringslivet. I dagarna kunde vi läsa om att EU-kommissionen granskar hur multinationella McDonalds egentligen lurar de europeiska staterna på skattepengar genom att fiffla över vinsterna till Luxemburg, där man i stort sett inte behöver betala någon skatt alls på slantarna. Att med de Luxemburgiska skattemyndigheternas goda vilja föra över vinsterna till Luxemburg och sedan nästan inte alls skatta för dom där är ju inte direkt ett nytt fenomen för just McDonalds. Ett stort antal andra multinationella bolag har redan tidigare avslöjats för samma transaktioner.

McDonalds tillhörde en av de stora vinnarna på Högeralliansens bidragspolitik gentemot det svenska näringslivet. Den sänkta arbetsgivaravgiften tackade och bugade McDonalds för. Den sänkta krogmomsen likaså. Det blir ju bara ännu mer slantar över - som kan föras över till Luxemburg...

En lite äldre skildring av det här fenomenet är den här artikeln från Svenska Dagbladet om den avreglerade apoteksverksamheten i Sverige. Flera av den svenska privatiserade apoteksmarknadens bolag har moderbolag placerade i skattesmitarparadiset Jersey. Av dessa ägarbolag på Jersey har man lånat stora summor pengar som man sedan betalar ockerräntor på lånen för. På så sätt förs ett eventuellt överskott ut ur Sverige och istället till Jersey där man i stort sett slipper betala skatt för pengarna. För att något förenkla det kan man säga att dina skattepengar förs över till skattesmitarparadiset Jersey.

Ofta klagar man på att skatterna är för höga för bolagen. Ett faktum är att de svenska företagsskatterna är INTE exceptionellt höga. Inom EU har t.ex. nio länder högre skattetryck för företag än Sverige. T.ex. Italien, Frankrike, Belgien, Österrike och Spanien. I botten ligger stater som Kroatien, Luxemburg och Cypern.

» Bedragare del 256

Här gör dom ett rejält misstag. Tror dom verkligen att jag ska bli lockad av att vinna en bil? Jag har ingen bil i dag, har aldrig haft någon och har inte ens körkort. Ni kan glömma det! Hur som helst skriver dom så här:

För många bilar
Grattis, du kan vinna en bil

Utvald Vinnare Minicar5219684@zwartheuvels.eu

Som utvald mottagare kan du bli vinnare av en läcker Mini av senaste modell

Hej!
Din emailadress sven@swl.nu har blivit utvald bland 50.000 prenumeranter av detta nyhetsbrev. Grattis!
Som utvald mottagare kan du bli vinnare av en läcker Mini av senaste modell! Välj själv din favoritfärg, interiör och fälgar!
Detta erbjudande är begränsat och gäller bara för de prenumeranter som valts ut denna vecka att delta i vår exklusiva tävling.

Lycka till!
Ditt Vinnarteam

KLICKA HÄR

Detta är en annons. Klicka här för att avregistrera dig från framtida utskick.

PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Den där adressen i USA är ganska vanlig i foten på en mängd olika former av Spam och annan skit. I dag lockas jag även med presentkort på 10.000 kronor hos ByggMax, Bauhaus eller Beijer och ett annat hos Hemköp och Willys från samma avsändare om jag svarar på en enkät. Kanske ska man prova med att klicka på avregistreringen? Det lär inte fungera, men kan inte bli värre heller...

Inga kommentarer: