måndag 28 december 2015

Äntligen snart slut på året

» Sanktionerat uppifrån...

Moderaterna älskar Sverigedemokraterna
Sverigedumokraterna och den Sverigedumokratiska svansen jublar. I Gävle har Högeralliansen under Moderaternas ledning nu tagit makten. Och man gör detta öppet och medvetet med Sverigedumokraternas medvetna stöd. Och det är något som skett med stöd från den Moderata riksledningen under Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som gratulerat den Moderata ledningen i Gävle till genidraget. Själv tycker jag faktiskt att det låter lika intelligent som den mindre nyktra gävlebo som i går tuttade fyr på den klassiska Gävlebocken. Efter att ha fått sin svedda lekamen ompysslad fick han sova ruset av sig i arresten... Men det finns de moderater på riksplanet som tycker att det hela är en god idé även för riket. Den moderata riksdagsledamoten Anders Hansson tycker att det är en superb idé för Regeringsmakten i Sverige. Att man då får anpassa sin politik till Sverigedumokraterna är inget större problem. Det löser sig alltid för en äkta Moderat när nu Fredrik Reinfeldt slängts på sophögen som restavfall. Men, vad gör man inte för att göra Jimmie Åkesson lycklig.

» Under protest

Bevara kontanterna
- "Sverige är snart ett kontantlöst samhälle" verkar vissa kretsar glädjas åt. Det gör inte jag! Antagligen börjar jag bli gammal, men jag har allt mer börjat fundera i banorna att betala med kontanter så ofta som möjligt i ren protest. Utvecklingen mot det kontantlösa samhället leds och styrs från bankerna och kortföretagen. Dom tjänar ju en liten hacka varje gång du betalar med kortet. Det gör dom inte när du betalar med kontanter. Själv tycker jag att banker och andra former av kreditinstitut tjänar tillräckligt med slantar ändå. Jag vill inte hälla mer bensin på den brasan. Dom är tillräckligt giriga utan mitt stöd. Förutom att dom ju tar ut en avgift varje gång du betalar med kortet (som affären får betala för "servicen") så lockas vi att köpa mer om vi inte måste ha slantarna på oss.

Bojkotta det kontantfria samhället. Betala med kontanter så mycket som möjligt!

» Dagens konspirationsteori

Älska din nästa
Tjeckiens president Milos Zeman är övertygad om att den stora flyktingvågen från främst Syrien snarast är en organiserad invasion av islamister. Han tycker att dom skulle stanna hemma och slåss istället. Då skulle man ju slå två flugor i en smäll. Dels skulle ju Tjeckien slippa hemska utlänningar och samtidigt skulle ytterligare muslimska ungdomar dö. Antingen i flyganfall från USA eller Ryssland eller Turkiet eller Frankrike eller.... Eller i några raketer som skjuts iväg av syriska regeringsstyrkor, IS eller någon av alla de andra grupperna. Eller möjligen i någon självmordsbombares attack.

I Danmark har Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen liknande funderingar. Observera att "Venstre" inte är ett "vänsterparti" utan ett "liberalt parti" med starka kopplingar till Jan Björklunds Folkpa... f'låt Liberaler i Sverige. Lars Løkke Rasmussen tycker att hela FN:s flyktingkonvention borde omförhandlas. Bland annat tycker han att flyktingar som först vistats i flyktingläger i grannländer inte ska få rätt att senare söka asyl i andra länder (dvs Danmark...). Dom kan väl bo kvar i flyktinglägren tills kriget är över om 8 år. Jag väntar fortfarande på kommentarer från Jan Björklunds Folkpa... f'låt Liberalerna på deras systerpartis ytterst främlingsfientliga politik.

Inga kommentarer: