onsdag 11 november 2015

I dag är det Chokladens dag

» Nä, det är inte antisemitism

Israels flagga
Jag ser att det officiella Israel är upprörda över ett EU-beslut om att varor från Israel som är tillverkade på bosättningar på ockuperade Västbanken, Golanhöjderna och Östra Jerusalem ska märkas speciellt med att dom är producerade där. Eftersom ockupationen är illegal enligt EU (och större delen av världen) anser EU att de som inte vill stödja ockupationen ska slippa göra detta genom att köpa produkter som producerats där. I dag står det bara att dom tillverkats i Israel, vilket ju inte är helt korrekt. Men enligt Israels utrikesminister Avigdor Lieberman handlar det om antisemitism och han gör liknelser till de gula Davidsstjärnor som judar var tvungna att bära i Nazityskland. Enligt internationell rätt är det förbjudet för stater att dra ekonomisk fördel av produktion på ockuperad mark. Skandalen i det hela är snarare att kravet bara gäller frukt, grönsaker och kosmetika och inte andra produkter. Samma krav ska naturligtvis gälla på Marockos ockupation av Västsahara. Och ett sådant beslut skulle INTE heller bero på islamofobi. Kritik av den Israeliska ockupationen av palestinsk mark handlar INTE om antisemitism, det handlar om att ta ställning för internationell rätt.

» Vadå klocka?

Mindre smart klocka
Jag läste en recension av ett antal olika s.k. Smarta Klockor. Det handlar alltså om "klockor" där de riktiga lågprisvarianterna kanske kan fås för under 2.000 kronor medan normalpriserna snarast är de dubbla eller ännu mer. Jag har läst igenom samtliga 8 recensioner och kan inte på ett enda ställe se att man överhuvudtaget nämner att visa vad klockan är. Det här är alltså inte "klockor" utan snarare små läsplattor att bäras runt handleden. Som uppenbarligen måste laddas var eller varannan dag för att fungera. Varför fortsätter man att kalla dom "Klockor" när det inte är en klocka? En armbandsklocka för mig är något som jag mycket snabbt på en sekund kan kolla upp vad klockan är. Inte något där jag måste trycka på tre olika ikoner först för att se vad klockan är och hoppas att batteriet inte har laddats ur. För övrigt är jag inte förvånad över att allt fler får problem med stress när allt och alla ska vara ständigt tillgängliga, överallt.

» Va!

Kortast genomsnittlig arbetstid i EU har Finland. Finnarna jobbar i snitt 38,5 tim/vecka. Sverige kommer först på fjärde plats efter Finland, Norge och Frankrike. Allra mest jobbar man i Grekland, där snittet ligger på nästan 43 timmar/vecka. Men, det är något som inte stämmer! När debatten om problemen med den grekiska ekonomin härjade som värst hävdade man ju att grekerna fick skylla sig själva eftersom dom var så lata. Hur går det ihop med det här? Kan det vara så att grekerna jobbar för mycket? Eller ska man inte lita på statistik?

» Bedragare del 252

Jag tänkte ta en sammanfattning av ett antal erbjudande jag fått under dagen eller gårdagen. Blir du lockad av det här? Tror verkligen NÅGON att människor nappar på sån't här? Jag tvivlar. Hur som helst, de här tre mejlen har jag fått helt nyligen:

Inbjudande kvinna?
Vill du ha brud ikväll?

Prova nu!

- - -

Vill du ha kul ikväll?

Klicka här!

- - -

Cancel all the plans for tomorrow
Hey, I'm Maria
There will be a homeparty for us

Annuleert alle plannen voor morgen
Hey, ik ben Maria
Er zal een homeparty voor ons

Intressant är att min älskade hustru också fick ett erbjudande om en brud för kvällen. Jag har inget emot lesbisk kärlek, det är upp till dom. Men varken jag eller min hustru har sådana intressen. Så snälla, sluta och skicka skiten till mig. För övrigt fattar jag inte varför man skicka mejlet på engelska och holländska till mig?

Inga kommentarer: