måndag 28 september 2015

Vidrigheter

» Mer om den Sverigedemokratiska svansen

Sverigededemokraterna
Den 9 september och den 17 september har jag kommenterat Sverigedemokraten Gunilla Schmidt här från Åstorp som lyckades göra sig till rikskändis med yttrandet: - "Danmark OCH Tyskland drar ner på dagpenningen som asylsökande får men INTE Sverige INTE. Klart att de vill vidare till Sverige. Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!" Ett önskemål som kanske inte är särdeles lämpligt om man samtidigt ska tjänstgöra som Nämndeman vid Tingsrätten. Till slut blev Gunilla Schmidt tvungen att lämna det uppdraget. Nu noterar jag att hon också, tillsammans med sambon Rolf Ottosson, beslutat sig för att helt lämna Sverigedemokraterna. Båda sitter invalda i kommunfullmäktige i Åstorp för Sverigedemokraterna, men tydligen har båda bestämt sig för att bara lämna partiet, inte sina uppdrag i kommunfullmäktige. Dom fortsätter att behålla sina kommunala uppdrag som politiska vildar. Något som ju Sverigedemokrater är experter på. De siffror jag berättade om den 23 september om Sverigedemokratiska avhopp stämmer alltså inte längre. SD:s överlägsna ledning i den ligan har alltså bättrats på ytterligare. Partiet har redan satt nytt svenskt rekord i avhopp och tomma stolar i fullmäktigeförsamlingar. Det ska bli spännande att se hur många av de totalt 1324 valda kommunpolitiker som Sverigedemokraterna fick vid valet 2014 som sitter kvar när nästa val kommer. Tror ni att dom klarar 50%? Sverigedemokraterna är en toppstyrd hönsgård med en tupp i toppen som bestämmer allt.

» Sjuk avreglering

Moderna tåg i Åstorp
Ibland kan man läsa sanningar på de mest oväntade ställena. I en "reklambilaga" som följt med Svenska Dagbladet och som handlar om Intelligent Logistik hittar jag en artikel med rubriken: - "De modernaste tågen går Sverige förbi". Och den inleds med meningen: - "Har den svenska järnvägsbranschen bitit sig själv i foten med Europas snabbaste avreglering och upphandlingsregler som är dåligt kopplade till användarna?" Det hela är en rejäl sågning av den svenska avregleringen av järnvägen, som är den mest extrema i Europa. Branschbedömare menar att Sveriges avreglering av järnvägen, som slutfördes 2008, inte gynnar inhemsk industri och tågsystem som helhet. De modernaste tågen går Sverige förbi skriver man. Till de långsiktiga konsekvenserna hör att långsiktigheten och det övergripande ansvaret gått förlorat. Vad det förenklat handlar om är att istället för att SJ ansvarade för tåg, spår och allt det andra så är det istället Myndigheten Trafikverket som ansvarar för spåren, som upphandlar servicen från olika företag och sedan säljer ut tiderna på spåren till olika järnvägsföretag. Det har blivit dyrare, sämre och kortsiktigare. Istället för ett SJ som ansvarar för tågtrafik har vi fått ett kommersiellt SJ och ett kommersiellt Green Cargo som ska leverera in vinster till staten samtidigt som man konkurrerar med olika privata företag. Det har blivit sämre helt enkelt.

För övrigt kan vi notera att Transportstyrelsen i syfte att förbättra flygets och landsvägstrafikens möjligheter att konkurrera med den mer miljövänliga järnvägen så höjer man en del avgifter för järnvägen medan man sänker en del avgifter för flyget och landsvägstrafiken. Troligtvis i syfte att öka flyg- och vägtransporter på bekostnad av järnvägen.

» Elitidrott - Sport eller Business?

Våra nya sedlar
FIFA (Internationella fotbollsförbundet) är återigen i blåsväder sedan den schweiziska åklagarmyndigheten öppnat en brottsutredning mot deras ordförande Sepp Blatter. Någon som är förvånad? Möjligen förvånad över brottsutredningen, inte förvånad över att det handlar om korruption. Vad det handlar om? I februari 2011 betalade FIFA ut motsvarande 17,2 miljoner kronor till UEFA-bossen Michel Platini (Uefa - det Europeiska fotbollsförbundet). Pengarna skulle avse arbete utfört under tiden januari 1999 till juni 2002! Uppenbarligen inkluderande en rejäl dröjsmålsränta och ingen dålig månadslön . Det här pekar än en gång på det faktum att dagens elitidrott inte alls handlar om sport. Det handlar uteslutande om girighet och business. Låt oss hoppas att Sepp Blatter och alla de andra korrumperade och giriga förbundsbossarna hamnar bakom galler rejält.

Och på tal om idrott så noterar jag till min glädje att AIK förlorade fotbollsderbyt mot Hammarby. Trots ett ganska dåligt intresse för fotboll så fick jag förklarat varför jag tycker illa om AIK. Naturligtvis handlar det delvis om mitt hat mot 08-or, Fjollträskare och Stockholm i allmänhet. Men just AIK verkar ha en supporterklack som är mästare i att inte kunna uppföra sig. När man läser om hur en fotbollsklack skriker: - "Låt han dö" åt en motspelare som skadats till medvetslöshet så tappar man det slutgiltiga tron på att idrotten förbrödrar.

Inga kommentarer: