onsdag 30 september 2015

En dag ägnad åt Sverigedemokraterna

» Senaste nytt på den Sverigedemokratiska skandalfronten

Sverigedumokraterna
Sverigedemokraterna är ett politiskt parti som får mycket publicitet. Varje dag är det i stort sett någon ny skandal. Senaste nytt i dag är att Riksdagsledamoten Margareta Larsson bestämt sig för att lämna partiet. Dvs dagens avhopp! SD jobbar hårt på att ligga i topp när det gäller avhopp. Det som gör det hela lite extra pikant är att Margareta Larsson råkar vara partiledaren Jimmie Åkessons svärmor. För att inte förstöra familjefriden ännu mer handlar hennes kritik "bara" om toppstyrningen inom partiet från främst partisekreteraren Richard Jomshof och gruppledaren Mattias Karlsson (som ju var vikarie för Jimmie Åkesson under hans sjukskrivning). Vi kan i sedvanlig ordning notera att Mattias Karlsson lägger all skuld på Margareta Larsson. Hur som helst ger pajkastningen en god inblick i hur det interna arbetet inom Sverigedemokraterna fungerar. Eller snarare hur den interna partidemokratin inte alls fungerar. Istället är avhoppet ännu ett exempel på hur Sverigedemokraterna är ett extremt toppstyrt parti. Och även om Jimmie Åkesson inte nämns i svärmoderns avhopp så stänker det en hel del på honom. Vi får ännu ett exempel på att SD är ett icke-seriöst pajasparti som inte hör hemma i den svenska politiken. Det är bara att hoppas att svenska folket ska inse detta en dag.

En annan av de skandaler som just nu "plågar" Sverigedemokraterna är partiledningens spionage på partiets förtroendevalda och anställda. Nu kräver bland annat den förre partisekreteraren Björn Söder att personalchefen Martin Kirchberg och den IT-ansvarige Edward Plainview ska få sparken. Fast i sedvanlig ordning har det naturligtvis inte gjorts några som helst fel. - "Detta är så pass allvarligt att jag förutsätter att de inblandade entledigas" säger Björn Söder vars ställning i partiet numera kan ifrågasättas...

Sedan har vi ju frågan om ekonomiskt fiffel i det av Sverigedemokraterna helägda bolaget Samtid och Framtid. Den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Martin Kinnunen hotas nu av fängelse för skattefiffel sedan Ekebrottsmyndigheten beslutat sig för att väcka åtal för skattebrott och grovt bokföringsbrott. Fast det är klart, enligt SD:s sätt att se på saken, är det hela bara ett sätt för Samhället och Media att jäklas med partiet. Lite förfalskade fakturor och liknande är väl inget att bry sig om, om man vill förhindra att partiets bolag går i konkurs!

Jimmie Åkesson som tupp

Hos Aftonbladet hittar jag en mycket inkomplett lista över Sverigedemokratiska skandaler. Men man måste ha förståelse för sådant eftersom en komplett lista hade blivit på tok för stor. ALLA partier drabbas lite då och då av skandaler när enskilda ledamöter eller representanter trampar i klaveret. Skillnaden mellan övriga partier och Sverigedemokraterna är mängden. Om vi mycket enkelt säger att SD har 20% av svenska folket bakom sig, så står man för mer än 80% av alla skandaler. Detta medan de övriga partierna som står för 80% av stödet står för mindre än 20% av klavertrampen. En annan stor skillnad är om den här typen av skandaler / klavertramp drabbat ledande personer i partiet hade ledningen suttit löst och det hade utbrutit revolution inom partiet. Men icke sade Nicke om Sverigedemokraterna. Tupparna i toppen fortsätter att styra och resten vågar inte säga emot.

Inga kommentarer: