lördag 5 september 2015

Dagen efter

» Bra tänkt Fredrik Federley

Festung Europa
Det bär emot att skriva det, men Centerns ultraliberalist Fredrik Federley har kommit med en mycket tänkvärd tanke. Med tanke på vilka vidriga kompisar Moderaterna och Kristdemokraterna har i den Konservativa partigruppen i EU-Parlamentet (Ungerns Victor Orbán är bara representant för en av dessa rasistiska högerpopulister) så anser Fredrik Federley att M och Kd borde byta partigrupp till den Liberala partigruppen. Att man inte gör detta säger kanske en del om var en hel del Moderater befinner sig? Förresten såg jag precis på TV:n en av dessa flyktingar som lyckas ta sig igenom Ungern uttala att det ungerska folket hade varit vänliga och hjälpt dom. Det var den högerpopulistiska regeringen som han var kritisk mot.

För övrigt har ju EU just nu möte för att diskutera en mer "rättvis" fördelning av de flyktingar som kommer till Europa. På den punkten har jag inga som helst förväntningar. Jag såg att Storbritanniens konservativa premiärminister gjorde stor affär av att britterna skulle ta emot flera tusen flyktingar. Det är väl ungefär vad som kommer till Malmö på en vecka? Våra Baltiska grannar lovar att ta emot ett par hundra, lika många som väl Korpilombolo tar emot men i varje fall mer än vad moderatghetton som Danderyd förmår. Margot Wallström hade en del kritiska synpunkter på vårt grannland Finlands insats och påminde om hur Sverige tog emot 70.000 finska krigsbarn. Hon kunde fortsatt med de Baltiska staterna och påmint om baltiska flyktingar som kommit till Sverige och tagits emot med öppna armar. Det är dags för Anna Kinberg Batra att prata allvar med sina partikamrater i EU (och sina partikamrater i de svenska kommunerna). Men hon är kanske för feg för detta? Det ska påpekas att medan några grannländer till krishärdarna i Mellanöstern, som Turkiet, Libanon, Jordanien, Egypten och Irak, tagit emot stora mängder flyktingar så har andra Mellanösternstater, som Saudiarabien, Kuwait, Förenade Arabemiraten och Bahrain tagit emot 0 (Noll) flyktingar. Men dom är väl fullt upptagna med att tjäna pengar på att pumpa in vapen i området istället?

Och naturligtvis fortsätter den Sverigedemokratiska svansen att sprida sina rasistiska och främlingsfientliga myter och lögner, läs t.ex. här.

» Vi måste tjäna mer slantar

Vi vill också tjäna pengar på er
Jag såg i bladet i morse att SEB upptäckt att man inte tjänar tillräckligt mycket pengar. Samtidigt som man höjer låneräntorna en aning så har man sänkt sparräntorna ytterligare. T.ex. har man helt plockat bort räntan på bundet sparande som är bundet upp till ett år. Men man insåg tydligen att det lät lite väl girigt så nu har man i varje fall backat ett halvt steg. Det "bundna" sparandet är i varje fall inte bundet längre. Du kan som SEB-kund i varje fall ta ut pengarna på kontot som du inte får någon ränta på. Och DET var ju i varje fall generöst. För övrigt uppges aktieägarna vara nöjda precis som direktörerna! Med kunderna är det ju lite sämre. Men det struntar bankerna i! Observera, läs den första länken noga och observera hur man då svarar på att pengarna är bundna. Det lät väl lite väl girigt kan jag tänka eftersom man ändrade sig.

» Ett grattis med förbehåll

Svensk Gamtidning och Vänt i Häcken har kommit ut med extranummer och våra kvällstidningar körde på stort med extraupplagor för att berätta att Knugahuset väntar tillökning. Något som naturligtvis är roligt för blivande mamma och pappa, farmor och farfar, mormor och morfar, syskon och andra släkt och vänner. Men, vi andra struntar faktiskt i det hela. Mitt råd till Vickan är att avsäga sig det hela. Om inte av något annat skäl, så för dina barns skull. Ge dom en chans att växa upp som normala barn.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Bedragare del 224

Visst får man tårar i ögonen när stackars föräldralösa Judith Guest vädjar om hjälp med att förvalta hennes arv? Något sådant kan man ju inte motstå. Man bara MÅSTE ställa upp! Hur som helst skriver 16-åriga Judith så här:

I am Judith Guest, 16-years old girl ,an orphan. I have contacted you to please stand as my "Trustee" and "Guardian" over my inheritance. Will you be honest and willing to stand for me ?

Det som får mig att undra lite är att mejlet kommer från Mohsen Ahmad Ali Al-Hejji mahejji@kfupm.edu.sa. Är det så att stackars Judith förutom att vara föräldralös också saknar skrivförmåga och måste be Mohsen om hjälp med att skriva och utnyttja hans e-post? Fast han verkar inte heller så skicklig på det här. Texten ovan kommer allt från ämnesraden i mejlet. Själva mejlet är tomt och innehållslöst. Och om jag ska vara uppriktig så får jag en känsla av att om någon blir lurad av det här bedrägeriet så är hens hjärna också detta - tom och innehållslös! Släng skiten!

Inga kommentarer: