onsdag 26 augusti 2015

Rojalistiska tankar

» En mindre att försörja?

Vi kan konstatera att f.d. Madeleine Bernadotte nu tagit sitt förnuft till fånga och följt sin make Chris O'Neill och lämnat det kungliga livet bakom sig och flyttat till London. Chris konstaterade ju nyligen att han var affärsman och inte en del av något kungligt spektakel. Så han flyttade till London! Och nu har alltså hustrun Madeleine enligt Expressen och Aftonbladet följt efter med barnen. Ett beslut som hon ska all heder av. Det måste vara bättre att hålla sig borta från alla rojalistiska spektakel och försörjning av svenska folket när man istället kan leva ett någorlunda anonymt liv i en världsmetropol som London försörjd av en framgångsrik affärsman. Hon kanske till och med kan skaffa ett deltidsjobb någonstans när barnomsorgen är ordnad på ett tillfredsställande sätt. Jag vet inte vad hon skaffat för yrkesutbildning, men även om hon inte har så hög utbildning och så mycket erfarenhet ska det nog gå att ordna något i en så stor stad som London och med de förbindelser och kontakter hon och hennes make har.

För det är väl så det är tänkt, att hon lämnar landet och därmed hela monarkispektaklet och övergår till att vara en helt vanlig människa, om än tillhörande de mer privilegierade trots allt? För det är väl inte så tänkt att hon ska fortsätta med det kungliga spektaklet och försörjas av oss skattebetalare fast hon lämnat landet? Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Även Lööf kan ha rätt!

Säg Nej till SD
Jag kan, till min stora förvåning men glädje, notera att Annie Lööf INTE följer efter sina Högerallianskollegor och anpassar Centerns flyktingpolitik till Sverigedemokraterna. Jag ger i allmänhet inte särskilt mycket för Annie Lööf och det moderna extremt marknadsliberala Centerparti som Maud Olofsson skapade och sedan Annie Lööf har fulländat. Men, jag ser att hon vägrar följa efter på den mer eller mindre flykting- och invandringsfientliga politik som hennes Högerallianskollegor börjat stappla in på. Och detta är något som Annie Lööf ska ha all heder av. Anna Kinberg Batra, Jan Björklund och Ebba Busch Thor har alla tre i allt större utsträckning kommit med förslag för att anpassa sina partiers politik till den främlingsfientlighet som Sverigedemokraterna haft sådan framgång med. Detta är en tendens som Högerallianspartiernas kollegor i våra nordiska grannländer varit inne på länge. Inom de borgerliga partierna finns det allt fler tyckare som argumenterar för att Högerallianspartierna ska inleda mer eller mindre intimt samarbete med SD. Också detta i enlighet med vad som hänt i våra Nordiska grannländer där ju SD:s kollegor i flera fall till och med släppts in i regeringssamarbeten. En politik som bara resulterat i att rasismen fått ännu starkare fästen. Alltså ska Annie Lööf ha all heder av att hon fortsätter att i den här frågan arbeta för en mänsklig politik. Tack Annie Lööf!

Inga kommentarer: