torsdag 16 juli 2015

Vårt älskade EU

» EU-Parlamentet som lekstuga:
Den Europeiska Unionen

Våra valda EU-Parlamentariker är ett urval av våra medborgare. Speciellt utvalda kan man tänka sig. Men det förekommer att man funderar över hur detta urval sker. För några dagar sedan kunde vi t.ex. läsa om den polska EU-Parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke som tyckte att en "Hitler-hälsning" var en lämplig illustration till en debatt om att tågbiljetter ska gälla inom hela EU. - "Ein Reich, Ein Volk, Ein Ticket" var hans kommentar. Till och med Polens Utrikesminister Grzegorz Schetyna kände sig till slut tvingad att be om ursäkt. Det ska påpekas att Janusz Korwin-Mikke redan tidigare låg ganska lågt i anseende. - "Som monarkist är jag för att alla förlorar sin rätt att rösta. Kungen skulle sedan styra genom guds nåd" är ett sådant citat som kanske inte tyder på allt för stor insikt om hur världen ser ut. - "Kvinnor är dummare än män och borde inte få rösta" är ett annat av hans yttranden. Så visst är EU-Parlamentet ett urval av EU:s medborgare. Men urvalet bygger inte på kompetens...

Atombomb
» Irans kärnteknik:

Ett avtal har nu äntligen tecknats med Iran om landets kärnteknikprogram. Syftet bakom avtalet har varit att säkra att det iranska kärnteknikprogrammet uteslutande har en civil användning och att förhindra att Iran skaffar sig kärnvapen. Iran har hela tiden hävdat att deras kärnteknikforskning uteslutande har civila mål. Något som har misstrotts av en mycket stor del av övriga omvärlden. Iran har därför utsatts för en omfattande handelsblockad för att tvinga landet till ett avtal som innehåller garantier mot att Iran skaffar kärnvapen. Och nu verkar Iran och världens stormakter (USA, Frankrike, Storbritannien, Ryssland, Kina och Tyskland) har gjort en överenskommelse. Något som väl i stort sett hela världen är lättade över - förutom ledningen i Israel. De israeliska invändningarna handlar officiellt om att man inte litar på Iran. Sedan kan man undra om Israel är rädda för att samma stormakter ska kräva samma typ av avtal med Israel? Kanske är det nu dags för världens stormakter att ställa samma krav på Israel. Dvs en överenskommelse som bygger på att övriga världen får garantier för att Israel inte har kärnvapen. Eller det kan inte Benjamin Netanyahu tänka sig? Och sedan ska vi inte tala om de aktuella "stormakternas" egna kärnvapen!

» Bedragare del 202:

Ett numera ganska vanligt sätt att lura oss lättlurade Internetanvändare är att skicka smickrande kommentarer till bloggar. Men, man har som syfte att lura läsaren att klicka på en länk som leder till något helt annat. I söndags skrev jag med rubriken: EU som trasigt lokomotiv. Och det tog inte så lång tid innan det dök upp flera insmickrande kommentarer. Här är en av dessa:

Thanks for finally talking about > "EU som trasigt lokomotiv"

< Liked it!

Feel free to surf to my web-site :: Jacob Hiller Jump Manual Review Techniques Exposed

Naturligtvis bygger systemet på att man inte modererar kommentarerna. Vilket jag alltså gör. Kommentarer som denna publiceras alltså inte utan slängs enbart i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: