lördag 4 juli 2015

Om moral

» Pengar framför allt:
Sven Tycker

Jag läser att Carolina Gynning stämt ett bloggföretag på 100.000 kronor. Det handlar uppenbarligen om slantar för reklam på hennes blogg som hon inte anser sig ha fått betalt för. Vad bevisar då detta? Att det uppenbarligen är lönsamt att skriva en blogg? Att det finns en massa lurendrejare i bloggosfären? Att jag själv har missförstått en hel del? Låt oss ta det sista. Int' f-n tjänar jag några slantar på att skriva en blogg. Men troligtvis har jag valt fel ämne för bloggen. Kanske skulle jag istället skrivit om mina nya byxor (och krävt betalt av företaget bakom brallorna för att jag nämner deras namn när jag skriver om dom) och sedan berättat om hur skönt det är att cykla till jobbet (och noga berättat vilket märke det är på cykeln och krävt ersättning från cykeltillverkaren för att jag gör detta). Sedan kunde jag ju berättat att jag tagit fram sommarhatten och ersatt den lite varmare skinnhatten (och krävt ersättning....). Ja, ni förstår hur jag menar. DEN typen av blogg verkar vara ganska lönsam. Men, jag har ju faktiskt också reklam på min blogg på http://swl.nu/tycker. Om någon klickar på reklambannern och sedan gör ett köp så får jag en viss procent av köpesumman. Problemet är hur ofta brukar du själv klicka på en reklambanner och handla? Just det! Inte så ofta precis. Jag har fortfarande efter alla de år reklamen varit där inte fått ihop tillräckligt mycket pengar för att det ska genereras en utbetalning av slantarna. Jag tror att i stort sett alla pengarna som trots allt flutit in står jag för själv med egna köp via bannern på min blogg. Man kan ju se det som att jag får några procents rabatt på mitt köp. Jag har alltså valt fel område för bloggandet, och har kanske för mycket moral för att ägna mig åt textreklam som inte är utmärkt som reklam utan istället är ren smygreklam. Carolina Gynning får klara sig utan slantarna. Köpta bloggar med textreklam ligger lågt på förtroendelistan hos mig.

» Rasismen och fördomar sitter djupt:

Ica
Rasismen sitter djupt hos många. Ett bråk i en liten ICA-butik i Mörarp utanför Helsingborg gjorde att butiken fick stänga ett litet tag. En 20-åring och hans lillebror i "nedre tonåren" hamnade i bråk med personalen. Enligt ungdomarna pga av att den yngre brodern av personalen beskylldes för att ha snattat tidigare i butiken och 20-åringen vägrades sedan att köpa cigaretter. Hur allvarligt bråket var råder det dock delade meningar om. Men det är inte detta som det egentligen handlar om. När butiken stängde sedan en av personalen blivit skadad sattes en lapp upp med texten: - "Stängt på grund av våld mot personalen av blattar". Oberoende av var skulden till bråket ligger (jag har inte en aning om ungdomarna uppförda sig som svin eller personalen i butiken har ett rasistiskt sätt att behandla sina kunder), så handlar det ju om hur man tänker när man sätter upp en lapp på det sättet. - "lappen skrevs i vredesmod" är förklaringen från ICA-butiken. Om det varit svenska ungdomar hade man då skrivit "våld mot personalen av svenskar"? Om det varit två pensionärer, hade det då stått "våld mot personalen av pensionärer"? Om det varit kvinnor hade det stått "våld mot personalen av kvinnor"? Om det varit två danskar hade det stått "våld mot personalen av danskar"? Nä, uppenbarligen har en eller flera i personalen på ICA Mörarp starkt rasistiska fördomar, fördomar som uppenbarligen sanktioneras av affärens ledning eftersom skylten naturligtvis inte satts upp av vem som helst utan godkännande, fått uppdrag eller motsvarande. Nu bor jag inte i Mörarp, men om jag hade gjort det hade jag gått och handlat i en annan affär i fortsättningen. Affären har polisanmält ungdomarna för misshandel. Ungdomarna har polisanmält personalen för misshandel. Och ett antal andra mörarpsbor har polisanmält affären för skylten.

Solen gassar
» Gammal gubbe gnäller:

Jag känner mig som en gammal gnällig gubbe. Jag gjorde under dagen ett kortare besök i "storstaden" Helsingborg för en del ärenden. Och i hettan som vi drabbats av så är det gott om "bar hud" hos väldigt många. Och jag reagerar på hur populärt det tydligen blivit med stora, riktigt fula, tatueringar. Det är ingen skillnad mellan könen, utan istället gäller tydligen att fylla så stor del av huden på ben och armar (och...) med så mycket fula tatueringar som möjligt. Var har detta mode kommit ifrån? Varför gör ni det? Det är ju så fruktansvärt fult. Det rör sig ju inte om någon diskret ros, ett namn eller något annat litet "konstverk". Nä det ska ju vara stora, fula, heltäckande mönster. Det är så erbarmligt FULT! Det är tur att jag börjar bli gammal så att jag har rätt att gnälla. Men, varför gör ni det? Det är så fult!

» Bedragare del 193:

I natt dök det upp ett mejl från några som kallar sig do-it-easy.com med rubriken "Registreringsfel". Och sådant måste man naturligtvis rätta till, eller... Jag har tydligen inte fullföljt min registrering av ett konto och kommer att riskera att inte få mitt välkomstpaket för 30.000 kronor.

Hej,

Detta är ett automatiskt meddelande.

Vi vill göra dig uppmärksam på att det konto som registrerades med följande e-post: "tycker@swl.nu" inte har loggats in på under de senaste 7 dagarna.
Observera att om du inte slutför registreringen senast den 4 juli kommer ditt konto blockeras och du kommer att förlora ditt 30000 KR välkomstpaket.

Klicka här för att slutföra din registrering

Supportteamet

Hur kan jag ha varit så slarvig att jag inte fullföljt? Alla dom pengarna! Tyvärr verkar det som om hela sajten nu plockats ner, så det är ingen idé att fullfölja registreringen. Dessutom måste jag erkänna att jag är myckert tveksam till att jag skulle kunna få så mycket pengar bara för att registrera ett konto. Finns det verkligen någon som är så infantilt dum att hen tror detta? Hur som helst bygger hela bluffen kanske främst på att några ska vara tillräckligt nyfikna för att klicka på länken. Vad som händer då kan man undra? Jag slänger skiten i papperskorgen i sedvanlig ordning.

1 kommentar:

Anonym sa...

ICA i Mörarp har verkligen en rasistisk ägare. Det var ägarens son och styvpappa som var i butiken den dagen. Pojken är känd för att förfölja utomnordiska för att kolla så de inte snattar. Sitter han i kassan ställer han till med besvär och är otrevlig. Försöker någon få ut post tar det alltid lång tid. Han koncentrerar sig på kassakön och kan ta en halvtimme på sig att lämna ut en kartong.

En kommentar från en annan person som känner dem var att hon ansåg att det är sannolikt att kunden blev påhoppad av sonen. Inte första gången de ljuger om våld mot personalen. De uppför sig som svin, får mothugg och springer runt till alla och påstår att de oskyldigt blivit dödshotade eller misshandlade.

Du tror väl inte det är första gången? De har delirium, vanföreställningar och okontrollerbar ilska. Kolla Google Maps. Där finns en del intressanta bilder.