fredag 31 juli 2015

Juridik är inte lätt

» Dagens Sverigedemokrat att trampa i klaveret:

Sverigedemokraternas rättspolitiska talesman, och även ledamot av Riksdagens justitieutskott, är Kent Ekeroth (mannen med järnröret ni vet). Som sådan kan man ju tro att han är extra insatt i de juridiska klurigheterna och har vett att tänka efter minst en gång innan han ger sig ut på eskapader med uttalanden inom juridiken och liknande frågor. Tyvärr är det inte så. Just nu har Kent Ekeroth passat på att sprida falska uppgifter om Hagamannens straff jämfört med de straff som mannen bakom piratsajten Swefilm riskerar. De lögner som sprids av bland annat Kent Ekeroth är just det - lögner. Enligt Kent Ekeroth: - "Skaparen av Swefilmer riskerar 15 år i fängelse samtidigt som Hagamannen släpps fri 6 år för tidigt. Väl prioriterat Sverige". Verkligheten är något helt annat. Kent Ekeroth är helt enkelt som vanligt ute och reser utan att veta vad han egentligen pratar om.

Sverigedemokratiska rötter

Egentligen är det intressant att Kent Ekeroth går ut och protesterar mot, som han tycker, att straffen för brott mot upphovsrätten är för hårda. Detta kort efter att han själv stämt Dagens Media för just brott mot upphovsrätten när det gälle att publicera bilder från hans välkända järnrörseskapader. Men konsekvens är ju inget som Sverigedemokrater blivit kända för.

Samme Kent Ekeroth har tillsammans med det Sverigedemokratiska kommunalrådet Magnus Olsson i Malmö med benäget bistånd av Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan fått hjälp att sprida mer av sina villfarelser i form av en debattartikel som dessa båda kopior av samma tidning publicerar i dag. Dom framför där fyra krav för att minska våldet. Och det blev ett rätt och tre fel! Första kravet är hårdare straff. Hade verkligen Kent Ekeroth den där beryktade kvällen hållit sig nykter och inte beväpnat sig med ett järnrör om han hade hotats av hårdare straff på den tiden? Icke! Han hade druckit sig lika redlöst berusad och tagit exakt samma järnstång och viftat med. Hårdare straff är nämligen mycket ineffektivt för att minska brottslighet. En mycket stor andel av brottsligheten (allra helst med våld inblandat) sker under påverkan av alkohol eller andra droger. Den som hittar på dumheterna funderar inte innan och avstår bara för att hen riskerar ett långt fängelsestraff. Glöm den tanken! Och mot den del av brottsligheten som är planerad är det lika ineffektivt. Där räknar man nämligen inte med att åka fast, och då kvittar ju det eventuella straffat. Skärpta straff är MYCKET ineffektivt för att minska brottslighet. Tyvärr är det så. Men det är alltid lätt att ställa krav på hårdare straff. Det handlar i allmänhet om ren populism. Det rätt som Kent Ekeroth får är för Fler Poliser. Så jag tycker vi enas om att höja skatterna lite så att vi får råd att anställa fler poliser så att polisen får resurser att utreda brottslighet, att vistas ute i samhället och att finnas tillgängliga för utryckningar när det behövs. Höj skatterna! Sedan är naturligtvis ett av kraven Minskad invandring. Det löser ju, enligt Sverigedemokraterna, alla problem - och lite till.

» Vadå inte lagt sig i?

I går hade jag vissa tankar sedan Knugen tydligen blivit sårad efter att Västtrafik gjort reklam för sin sightseeing-app genom att i reklamen hänvisa till var Kung Oscar II (1828-1907) hade sin älskarinna bosatt. Men uppenbarligen passade sådana historiska referenser inte Blåblodiga. Efter synpunkter från det Kungliga Hovet valde Västtrafik att ta ner affischerna. Fast från en del håll är man kritiska mot att Kungligheterna lagt sig i. Något sådant har man ju inte gjort hävdar Hovets presschef Margareta Thorgren: - "Hovet har juridiska rådgivare i de här frågorna. Vi har inte uppmanat Västtrafik till någonting utan vi har pratat med företaget som får agera". I korthet har man alltså inte alls uppmanat Västtrafik att dra in reklamkampanjen. Men, man har sagt vad man tycker och tydligen hänvisat till sina juridiska rådgivare. Och DET är ju något helt annat än att kräva eller uppmana till något. Är man offentlig person får man faktiskt tåla något. Allt som nämns om Knugahuset kan inte handla om gullenutt och underdånigt fjäskeri.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Terrorister finns överallt:

Non violence
I måndags hade jag lite funderingar om vad som egentligen är terrorism. Och det är något som blir aktuellt att fundera över regelbundet. Jag ser t.ex. att Moderaterna lagt fram ett förslag som bland innehåller att man ska kunna få förbud att resa till vissa länder inskrivet i passet om man har vissa specifika åsikter. Jag kunde mellan raderna förstå att det handlade om att extrema islamister som kunde misstänkas att resa till t.ex. Syrien för att slåss för IS skulle få förbud att resa till området inskrivet i passet. Och visst låter det vid ett första påseende som ett rimligt förslag. Men var går gränsen? En nationalistisk kurd som vill åka till Irak för att slåss för PKK mot just IS? En nynazist som kan misstänkas vilja åka till Ukraina för att slåss mot "rysk aggression". Vad är "felaktig terrorism"? Jag har en känsla av att det hela låter lättare än vad det är att införa! Om lagen funnits på 30-talet skulle de "spanienfrivilliga" som åkte till Spanien för att slåss mot Franco ha omfattats? Som sagt, det låter lättare än vad det är!

På några dagar har vi nåtts av flera rapporter om terroristdåd i Israel. Först var det en högerextrem judisk aktivist som med kniv attackerade ett Pride-tåg. Minst sex personer hann knivhuggas innan han greps. Mannen hade precis frigivits efter att ha gjort en liknande attack för ett antal år sedan. Återfallsförbrytare! Sedan läser vi om en brandbombsattack mot två palestinska hus på Västbanken som tydligen också utfördes av ortodoxa judiska extremister. En 18-månaders palestinsk baby brändes inne. Läs mer hos SR, Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter. Detta är också terrorism. Något som finns på många håll - tyvärr. Det ska till det officiella Israels heder påpekas att fördömandena var tydliga. Men ilskan bland palestinier är stor, och aktioner som den här har naturligtvis ett enda syfte - att skapa mer våld! För en vecka sedan trängde militanta bosättare (enligt vissa uppgifter med hjälp av israelisk polis) in i Al-Aqsa-moskén i Jerusalem. Extremister, terrorister och våldsmän finns på många håll - på båda sidor i konflikterna.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: