söndag 19 juli 2015

Hipp hipp hurra för Skåne

» Skåneländska flaggans dag:
Hissa den skånska flaggan

I dag är det Skåneländska flaggans dag. En chans för skåningar att känna stolthet över Skåne. Stolthet över det vackra skånska landskapet, över en vacker flagga och över allt annat vackert och trevligt som vi skåningar har anledning att vara stolta över. Skåneländska flaggans dag och skånsk patriotism ska inte förväxlas med knäppgökar som Skånepartiet och liknande. Skåneländska flaggans dag firas varje år den tredje söndagen i juli. De skånska färgerna rött och gult är ju också det som präglar Sven Tycker-bloggen. Det ska påpekas att den röda och den gula färgen i skånska flaggan är INTE en kombination av den danska röd/vita och den svenska blå/gula. Det är tvärtom. Svenskarna snodde den gula färgen från Skånes flagga medan danskarna snodde den röda färgen! Arrangemanget Skåneländska flaggans dag har arrangerats sedan 1967. För er som inte är så insatta ska jag kanske påpeka att Skåne och Skåneland inte är samma sak. Skåneland består av Skåne, Halland, Blekinge och den danska ön Bornholm.

» Kritik mot kungligheter - helt omöjligt:

Jag läser att den brittiska drottningen Elizabeth II är rasande över att den brittiska tidningen The Sun publicerat gamla bilder från 1933 där hon och hennes mamma av Edward VIII lär sig göra hitlerhälsningar och uppenbarligen tycker att det är jättekul. Naturligtvis är det så att en i dag snart 90-årig gammal dam inte kan kritiseras för vad hon lockades att göra som sjuåring. Hon uppges vara ytterst rasande över att filmen läckt, och kräver en utredning av hur det gått till. Själv undrar jag om hon varit lika rasande om filmen istället varit av sedvanlig rojalistisk "gullenutt" snitt? Gullig sjuåring gör något gullenuttigt så att hon i sedvanlig rojalistisk ordning kan hyllas som hjälte? Filmen är dock en tydlig illustration till den tyskvänlighet som fanns i stora grupper på den här tiden. Överallt inom Makten, och även längre ner i folklagren. Prins Edward var tydligt mycket tyskvänlig och hade starka nazistsympatier långt efter att de flesta insett nazismens illdåd. Och detta var alltså sympatier som fanns långt upp i Maktens boningar, både i Storbritannien och i t.ex. Sverige.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Bedragare del 205:

Tanken är naturligtvis att jag ska känna mig smickrad när Jacqueline skriver till mig. Och inte ska väl min begeistring bli mindre när hon berättar att hon är bra på Thai-massage. Men, ska jag erkänna, jag är inte intresserad av någon Thai-massage från någon okänd 25-årig kinesiska. Jag tror det gäller de flesta snart 63-åriga gubbar. Skulle min hustru komma med samma erbjudande skulle jag kanske fundera på att tänka om... Att hon gillar att äta fisk är i och för sig en intressant upplysning. Men varför hon berättar detta vet jag inte. Men det är ju kul att hon gillar min sajt i varje fall. Chongqing (eller Chungking som väl vi svenskar främst säger) är en trevlig stad. Jag besökte själv stan några dagar 1989 (här bor fler människor än i hela Sverige). Kanske var det precis då som Jacquelines mamma (som kanske också var bra på Thai-massage) gav sin man massage. Något som sedan fortsatte i lite mer avancerade övningar och som resulterade i Jacquelines födelse nio månader senare. Det blir ju 25 år nu. Hur som helst, så här skriver Jacqueline:

Hjärtan

Hi snubben

How are you?

My name is Jacqueline. I am 25 years old. I am from Chongqing. I like your page. How often do you visit the site? I really want to communicate with you. I am good at Thai massage and really like to eat fish. What about you? I guess that we will have many topics to talk about.

Do you have some social networks? I will be waiting for your letter.

Best wishes,
Jacqueline

Inom några timmar fick jag också samma mejl från 25-åriga Summer adresserade till "Listen" och från likaså 25-åriga Suzette till "Tycker". Alla lika duktiga på Thai-massage och alla fiskälskare. Som sagt, det är kul att ni gillar min sajt. Men ni glömmer att berätta om era kunskaper i svenska så jag tror faktiskt inte på er. Ni får alla tre, Jacqueline, Summer och Suzette satsa på någon annan istället. Jag blir inte lurad! Släng skiten i papperskorgen! Min dotter har förresten fått samma mejl från en Rachelle kanske jag ska berätta. Hon är ännu mindre intresserad av Thai-massage från en fiskälskande kinesiska! Det är dessutom få kinesiskor som heter Jacqueline, Summer, Rachelle eller Suzette.

» Ryanair:

Vill ni få ett gott skratt? Besök då den här sidan på Internet. Den uppger att det är ett initiativ från Ryanair för att få stopp på fackliga protester mot Ryanair. Uppenbarligen är det en namninsamling med målet att stoppa strejkrätt och göra det möjligt att utnyttja strejkbrytare. Antingen är Ryanair ännu mer korkade och vidriga än vad jag trodde. Eller också är det hela en form av satir för att peka på Ryanairs vidriga moral. Jag känner mig faktiskt inte riktigt säker på varken det ena eller det andra. Tack LasseVbG för tipset.

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

2 kommentarer:

LasseVbg sa...

Nja en satir tror jag inte att det är eftersom jag hittade sidan genom en länk/banner på Ryanairs hemsida. Så det är nig allvar från Ryanairs sida.

Sven Tycker sa...

Nä, jag tror nog som sagt att det är allvar. Men det är så korkat att man nästan kunde tro att någon som ville göra sig komisk på Ryanairs bekostnad också skulle kommit på samma sak.