onsdag 1 juli 2015

En blandad skörd från en nationalist

» Protestera mot den israeliska blockaden:

Palestinas flagga
Som man kunde befara har den israeliska militären bordat, stoppat och kidnappat det svenska Ship to Gaza fartyget Marianne. Fartyget var lastat med medicinsk utrustning och solpaneler för att användas av ett sjukhus i Gaza. Men den illegala israeliska blockaden mot befolkningen på Gaza tillät som väntat inte att denna utrustning nådde Gaza. 100 sjömil (det är nästan 200 kilometer) utanför Gazas kust, på internationellt vatten, stoppades fartyget av den israeliska militären och besättningen (och båten med last) fördes till Israel där besättningen (som bland annat består av sex svenskar) fängslades. Så här skriver t.ex. den svenska författaren Kajsa Ekis Ekman: - "Jag mår dåligt. Jag är tillfångatagen och kidnappad under pistolhot på internationellt vatten. Utsatt för förhör och hot under förhör där också min son används som ett medel i hoten. Utfrågas om personliga och privata saker. Jag blir fotograferad i olika sammanhang och anklagad för att gömma saker på min kropp. Jag ruttnar i en fängelsehåla." Så här gör en "demokrati" (Israel) för att straffa befolkningen i en "diktatur". Inte ens sjukvårdsutrustning får föras in i landet, allt för att straffa befolkningen och tvinga dom till underkastelse.

Israels flagga
Fast israelvännerna i vårt land tycker naturligtvis annorlunda. Vi kan samtidigt se hur ett borgerligt mediemonopol sakta tar över. För inte så länge sedan var "min" lokala tidning Helsingborgs Dagblad en oberoende röst. Med en ledarsida utan allt för tydlig politisk styrning, som mycket förenklat, kunde sparka åt alla håll. Men för inte så länge sedan köpte borgerliga Bonnierkoncernen, genom Sydsvenskan, upp Helsingborgs Dagblad. Och nu har ledarsidan förvandlats till en sedvanlig borgerlig megafon, precis som en majoritet av den svenska pressen. Så här skriver t.ex. Erik Svenning på dagens ledarsida i HD. Det är "konfrontation", "närmar sig Israels kust" och "Ship to Gazas insats är att öka motsättningarna och låsa positionerna". Allt är naturligtvis palestiniernas och Ship to Gazas fel medan den israeliska militären är hjältar. Läs som motvikt även vad Dagens ETC skriver. Senaste nytt är att samma borgerliga monopol, dvs Bonnier, är på väg att köpa upp Aftonbladet. Som ju konkurrerar med Bonniers egen Expressen (som tidigare köpt upp Kvällsposten i Sydsverige och Göteborgs Tidningen i Västsverige. Bara nämnt så där apropå ordet monopol...

Håll sverige rent
» Sverigedemokraternas sida:

I dag var det SD:s dag i Almedalen. Egentligen borde man förbigå det hela med tystnad. Men, det kan man ju egentligen inte heller göra. Jimmie Åkessons strategi för dagen var tydligen ett försök att visa att man har andra åsikter än inom invandring. Så man fjäskar lite med Kristdemokraternas väljare inom familjepolitiken och gjorde en del andra mer eller mindre populistiska utspel. Och allt ska naturligtvis betalas genom minskad invandring. Vad SD ju inte riktigt har förstått är ju att invandring inte BARA kostar pengar utan även ger pengar på några års sikt. Med SD:s sätt att räkna ska vi inte heller skaffa barn. Dom kostar ju bara pengar de första 20 åren. Men sedan betalar dom tillbaka till samhället. Samma sak med invandrare. Dom kostar pengar några år innan dom börjar betala tillbaka. T.ex. genom att hjälpa oss att vinna U21-EM i fotbollen i går.

Men jag tänkte istället berätta om Sverigedemokraternas ledande teflonpolitiker, Kent Ekeroth. Mannen som är för god vän med Jimmie Åkesson för att kunna offras för alla sina klavertramp. Aftonbladet berättar i dag om hur Kent Ekeroth, (för delvis våra skattepengar) firar semester hos sin goda kompis, porrkungen och skattesmitaren Berth Milton i hans lyxboende på ön Mauritius ute i Indiska Oceanen. Att ledamoten i Riksdagens Skatteutskott är bästa kompis med en av Sveriges ledande skattesmitare är inget som media ska bry sig om enligt Kent Ekeroth. Att han delvis plockar ut skattepengar för sin resa dit är inget han ens vill prata om. Hur som helst är det uppenbart att Kent Ekeroth i sedvanlig ordning kommer undan. Mannen är indränkt i teflon!

» Sverige är bäst:

Heja Sverige

Det kan man väl få säga en så'n här dag när det svenska U21-landslaget i fotboll vunnit EM-pucklan. Alla är vi en sådan här dag lite nationalister och stolta svenskar. Att sedan spelarna heter allt från Guidetti till Carlgren, från Khalili till Larsson, från Milosevic till Helander, från Baffo till Lewicki, från Thelin till Quaison, från Ishak till Hrgota, från Hiljemark till Nilsson osv gör väl det hela tydligt att Sverige är en lyckad mix av allt. Men där vi alla när det gäller är svenskar. Heja Sverige!

» Bedragare del 191:

Att strö pengar

Som sagt många gånger tidigare. Dom här Google-översättningarna som inte korrekturläses är ofta mycket komiska. Det här är ett av dessa mindre lyckade datoröversatta brev. Det här kom alltså i min mejllåda i dag.

Charles Lån Firm jittree@mua.go.th
on 2015-07-01 14:16

Behöver du en ekonomiskt stöd? CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta, behöver du lån för att betala dina räkningar, din skulder eller i affärssyfte? Om ja, sedan kontakta oss idag via e-post:
charlesfinance60@yahoo.com
Vänligen alla svar eller svar ska skickas till. charlesfinance60@yahoo.com

Läs igenom ett antal gånger. Försök sedan att undvika att skratta så att du gör på dig. Finns det verkligen någon som blir lockad av att ta ett lån från någon som skickar ut ett sådant här mejl? Ibland förstår man hur det kan ha blivit som det blev. Men jag kan inte, hur jag än funderar, komma fram till hur översättningsprogrammet lyckats få in "kemikaliemyndigheten" i det här. Men jag har roat mig med att översätta tillbaka det här stycket: - "CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta" tillbaka till engelska, och får då: - "CHARLES WILLS Grant Agency of credit at 3 % interest rate". Så det kanske förklarar en del.

Inga kommentarer: