onsdag 15 juli 2015

Egoismen och rädslan styr

» EU:s greklandsskandal:

Kapten Euro
Hur ska den grekiska sjukan botas? Vems är skulden? Det är två frågor som diskuteras av alla... Nåja, väldigt många i varje fall. Och vad Sven Tycker tycker har nog framgått redan tidigare. Hur som helst är det uppenbart att den Höger som styr Europa i dag vill markera tydligt mot alla former av Vänstertankar. Det utpressningsavtal som Grekland påtvingas är ett tydligt exempel på detta. Det är en fortsättning på de åtstramningar som Grekland ålagts under fem år, och som uteslutande försämrat läget ytterligare. Bland annat kommer troligtvis den grekiska staten att tvingas sälja ut ett antal öar. Ett utmärkt tillfälle för diverse penningstarka spekulanter från runt om i världen att köpa sig en egen ö. En försäljning som sedan den en gång är gjord inte går att göra om. En gång utsåld, för alltid förlorad. Kanske skulle Grekland istället vända sig till Kina som tydligen erbjudit sig att låna pengar till Grekland mot att grekiska hamnar lämnas i pant. Verkligheten är den att Greklands usla ekonomi (som egentligen innebar att Grekland aldrig skulle accepterats som Euro-medlem) blev ytterligare försämrad av Euro-medlemskapet eftersom den valutapolitik som förts inom Euro-området (t.ex. räntepolitik) anpassats till att passa Tyskland. Men eftersom Grekland befunnit sig i en annorlunda fas i ekonomin har den politik som förts istället försämrat situationen ytterligare i Grekland. Åtstramningarna som Greklands tidigare högerregering accepterat och genomfört har sedan ytterligare försämrat det ekonomiska läget i Grekland. Nu har en ny vänsterregering valts av det grekiska folket, och denna vill prova en annan väg än den som misslyckats i fem år. Och något sådant kan naturligtvis inte accepteras av det Högerstyrda Euro. Till och med de flesta ekonomer (som Internationella Valutafonden) inser att någon form av skuldavskrivning är nödvändig. Men något sådant kan inte accepteras av Tyskland t.ex. Ett land som under 1900-talet fick sin ekonomi räddad vid flera tillfällen genom just skuldnedskrivningar. Följ gärna diskussionen mellan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Högerns representant Calle Str... f'låt Bildt på Twitter.

» Håll flyktingarna borta:

UNHCR

Enligt en rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR befinner sig i det närmaste 12 miljoner av innevånarna i Syrien på flykt (det är nästan hälften av landets innevånare). 4 miljoner av dessa befinner sig utomlands, och antalet växer snabbt. Så vad gör vi då i Europa? Jo, allt vi kan för att förhindra dom från att ta sig till vår skyddade värld. Turkiet har redan ungefär 1,8 miljoner syriska flyktingar, Libanon har tagit emot 1,2 miljoner flyktingar från Syrien. Libanon har redan drygt 4 miljoner innevånare på en yta motsvarande Skåne. I hela Europa finns totalt cirka 270.000 flyktingar från Syrien. Och vi gör allt vi kan för att förhindra fler från att ta sig hit. Ungern ska bygga en hög mur vid gränsen mot Serbien för att förhindra flyktingar från att ta sig över gränsen till EU. Jag läser att Israel ska bygga en tre meters högteknologisk mur vid gränsen mot Jordanien för att förhindra människor från att ta sig över gränsen. Övriga gränser är redan välbevakade. Och, alla EU:s medlemsländer gör allt dom kan för att förhindra att flyktingar kan ta sig till dom. - "Låt flyktingarna stanna i närområdet" är slagordet. Jag undrar om slagordet hade varit det samma om EU översvämmats av flyktingar från någonstans i närområdet? Samtidigt läser jag att UNHCR saknar pengar. Man har helt enkelt inte slantar nog att hjälpa till att ta emot flyktingarna i närområdet. Den syriska flyktingkatastrofen är den värsta på årtionden, och i Europa blundar vi. Enligt en annan FN-rapport befinner sig i dag 60 miljoner människor på flykt från krig i Asien och Afrika. Och det är bara en bråkdel av dessa som når Europa. Men vi gör vad vi kan för att stoppa rännilen. Att vi inte skäms!

» Bedragare del 201:

Tänk att få en helt ny och fin lyxig mobilleksak? I varje fall är det så det är tänkt att vi ska tänka.

Testa den nya läckra Samsung S6 Edge och behåll den efteråt

Anja Møller anja@morgenmailen.se

Hej Sven

Skulle du vilja ha en ny läcker mobiltelefon, helt utan att ge något för den? Då har du möjligheten för att få en nu. Vi söker nämligen testpersoner till att testa den nya läckra Samsung S6 Edge mobiltelefon. Det enda du ska göra är att använda den, berätta för oss om din upplevelse av den och så får du behålla den efteråt som tack för din hjälp!

- Ansök nu, och se om du blir vår lyckliga testperson -
Med venlig hilsen / Best regards
Anja Møller
Nyhedsportalen/ NewsletterService
Unsubscribe me from this mailing list

______________________________________
As a reciever of our services, you will get one email once a day with attractive offers and competitions from our sponsors. The sender in this mail is from an external partner. You are receiving this email because you have previously given Nyhedsportalen permission. This newsletter is advertising and therefore commercial content. Our mission is to provide you with relevant offers and inspiration. If you do not want to receive emails, you may unsubscribe via the link at the bottom, marked in blue colour.

Company:
NyhedsPortalen ApS
Amaliegade 3
1256 Copenhagen
Denmark

Men jag tror faktiskt inte på erbjudandet. Det finns nog minst en hake, om inte ett stort antal hakar. Jag tror att jag i sedvanlig ordning struntar i det hela och slänger skiten i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: