tisdag 7 juli 2015

Bluffmakare finns överallt

» Rasism och populism:

Veckans mest komiska insändare hittar jag i gårdagens Aftonbladet. Det är Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson som protesterar mot att Kulturminister Alice Bah Khunke vill höja anslagen till Forum för levande historia. Redan i sitt första stycke i insändaren får han till följande grovt komiska mening:

- "SD är ett parti som vilar på demokratisk grund och i partiet arbetar vi aktivt med att bekämpa intoleranta och rasistiska åsikter"!

Sverigedemokraterna

Jag får nästan intrycket att Aron Emilsson faktiskt tror på vad han säger. Han hänvisar till att Sverigedemokraterna har uteslutit en hel del medlemmar som framfört extremt främlingsfientliga åsikter offentligt. SD leder nog med råge svenska mästerskapen i att utesluta medlemmar. Vad Aron Emilsson däremot glömmer är alla de andra medlemmarna som är kvar i partiet med samma vidriga åsikter. Uteslutningarna sker när media uppmärksammar extra klantiga uttalanden eller när partiledningen vill bli av med misshagliga personer för att behålla makten i partiet. Sitter man däremot nära makten och är "godkänd" av ledningen sitter man ganska säkert. Sverigedemokraterna är ett extremt centralstyrt parti. Skulle SD börja utesluta alla medlemmar med rasistiska och intoleranta åsikter så skulle det knappast bli någon kvar. Partiets nuvarande ledning valde dessutom en gång i tiden att ansluta sig till ett parti som öppet drev en rasistiskt, främlingsfientlig och i stort nynazistisk linje. Man valde att gå med i det partiet! Aron Emilsson förtjänar inte att tas på allvar.

» Bedragare del 194:

Jag fick i går ett mejl från Karriär Magasin SE med rubriken: "Ensamstående mamma från Stockholm tjänar 71 130 kronor i månaden hemifrån". Och det låter väl riktigt lockande? Tänk att sitta hemma och tjäna 71.130 kronor. Allra helst om man är ensamstående mamma. Nu är jag ju varken ensamstående eller mamma, men jag hade nöjt mig med 71.120 kronor!

Hej Sven,
Exposé: Ensamstående mamma från Stockholm tjänar 71 130 kronor i månaden hemifrån
Ge dig själv två minuter att läsa dessa få rader : de kan förändra ditt liv Detta är berättelsen om Marta, någon som vi. Hon förlorade sitt jobb för några månader sedan, ochmed två barn att ta hand om, ett lån att betala och en svår familjesituation, hade hon en riktigt svår tid. Hon trodde att det aldrig skulle bli bättre.
Men Marta gav inte upp, och hon lyckades hitta en lösning på nätet. Nu jobbar hon hemifrån och berättar sin historia på hennes blogg.
Inte alla inser det, men ibland är lösningen på våra problem närmare än vi tror. Det finns ett sätt att lyckas, och du kan hitta det här.
Av Eric Svensson, Karriär Magasin SE

Visst låter det spännande? Men alla länkar leder till en sajt som heter "heteluchtapparaten.nl". Alltså någonting i Nederländerna som sysslar med "hetluftsmaskiner". Och DET låter ju en aning suspekt. Även denna "ensamstående mamma" har sin blogg hos detta holländska hetluftsföretag. Efter en tids övervägande har jag kommit fram till att jag inte nappar på erbjudandet att tjäna en massa pengar på att blogga om hetluft. Har man inte hamnat i hetluften tidigare så gör man det väl sedan? Och min syn på saken har inte med att göra att jag varken är ensamstående eller mamma. Men jag är inte allt för lättlurad! Släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: