onsdag 8 juli 2015

Bidragssamhälle och Sverigedumokraterna

Avskaffa ROT och RUT
» ROT:

Bidragssamhället är något som vi inte blir av med. Och en intressant fråga är om bidragssamhället är något positivt eller negativt. Det är liksom skillnad på "bidrag" och bidrag". Under de senaste 8 åren har ju Högeralliansen styrt vårt land. Och dom har med jämna mellanrum velat "begränsa bidragssamhället". Dom som behöver bidrag ska inte ha bidrag, men de som klarar sig utan bidrag ska tydligen istället ha bidrag! Exempel på detta är ROT- och RUT-bidragen. Det mesta av dessa bidrag hamnar hos villaägare med dyra villor. Personer som egentligen har råd att betala själva. Men dom tackar inte Nej tack om vi andra skattebetalare subventionerar deras ombyggnad av villan eller städningen och putsningen av fönstren. På senare år har till och med ROT-bidragen som hamnar i utlandet mer än fördubblats. Jag kan inte förstå varför jag som hyresgäst i en lägenhet med mina skattepengar ska subventionera villaägarnas tillbyggnader i Vellinge eller Danderyd. Nu läser jag att man från Regeringen faktiskt ska göra en förändring till det bättre. Samtidigt som ROT-avdraget ska begränsas ska de pengar som sparas användas för att hjälpa till att bygga nya, mindre lägenheter för t.ex. studenter och ungdomar. Istället för att vi andra svenskar ska subventionera 50% av villaägarnas kostnader så sänks bidraget till 30%. Bra tänkt. Fortsätt att begränsa det hela!

Sverigedemokratisk sandlåda
» Sverigedemokrater.....

Vet ni vem Michael Öhman är? Han är tydligen Sverigedemokratisk ledamot i kommunfullmäktige i Heby kommun där han också är ordförande för den lokala SD-avdelningen. Heby ligger i Uppland om ni inte var medvetna om detta. Hur som helst har Michael Öhman kommit fram till att halalslaktat kött är rent magiskt. Michael Öhman har nämligen kommit fram till att om man serverar halalslaktat kött i skolan så förvandlas de som äter detta kött till muslimer. Själv har jag alltid tyckt att muslimer som kräver att köttet ska slaktas på ett visst sätt (halal alltså) egentligen är lite tramsiga. Men uppenbarligen är det rent magiskt. Fast att använda ordet "lunatic" är väl trots allt att överdriva det hela. Eller ordet "ridiculed"! Jag tycker det är lite väl elaka ord att använda om någon som helt enkelt inte begriper bättre. Nu var det tydligen så att det vara bara ett par skolelever som ville ha halalkött som fick det, så Michael Öhman är bara ute och reser helt enkelt. Att Sverigedemokrater är ute och reser och inte begriper bättre är ju ingen direkt nyhet! Men å andra sidan så om man äter en linjal så blir man mätt. Åt en nöt - blev SD-politiker är kanske också lite elakt.

» Bedragare del 195:

Om jag förstår det hela rätt så är det tydligen någon som betalt pengar till mig. Däremot begriper jag faktiskt inte varför eller vem. Men det är uppenbarligen bara att öppna de båda kopiorna som är komprimerade. Intressant är att det är mindre än en vecka sidan som en annan bank i Förenade Arabemiraten också hade pengar till mig (se Bedragare 192). Och dom hade också komprimerat bilagor med komprimeringsprogrammet 7-Zip.

Standard Chartered Bank info2@scbank.com

2 bilagor
IMG-649873.7z
SCB-ADVICE.7z

Attention:

We are pleased to attach your beneficiary payment purchase advice with this email, based on the payment instruction from our customer.

Should you require any assistance, contact your payer (our customer) at the contact number stated in the attached advice. Please note that you will need current version of Adobe Acrobat Reader to view your advice. If you do not have the required software, you can download it from the Adobe website at www.adobe.com.

Förenade Arabemiraten
Best Regards,

Standard Chartered Bank
P.O. Box 777 Deira,
Dubai United Arab Emirates
Phone: +971 600 540040
Fax: +971 4 327 2996

The Information contained and transmitted by this E-MAIL is proprietary to Emirates NBD Bank and/or its Customer andis intended for use only by the individual or entity to which it is addressed, and may contain information that is privileged, confidential or exempt from a disclosure under applicable law.

Men det är faktiskt något som säger mig att det inte är allt för lämpligt att dubbelklicka på de här bilagorna. Någonstans har jag en misstanke att det är något skumt med det hela. Efter att ha funderat en tid så har jag bestämt mig för att trots allt slänga skiten i papperskorgen istället.

Inga kommentarer: