lördag 27 juni 2015

Tro inte på allt

» Veckans överdrivna hype:

Skapa fred istället
För några dagar sedan fick de svenska krigshetsarna en rejäl vitamininjektion. En suspekt amerikansk tankesmedja som heter CEPA (Center for European Policy Analysis) offentliggjorde en rapport vid namn The coming storm som handlade om att Sverige och Finland borde gå med i NATO. I en bisats berättade man att Ryssland för en tid sedan övat på att invadera bl.a. Gotland. Och svenska media och militära "experter" fick totalparanoja. Uttalandena från olika s.k. "experter" spred sig som en löpeld. Och naturligtvis var slutsatsen att Sverige måste rusta ordentligt och ansluta sig till NATO. Dvs just det syfte som tankesmedjan Cepa hade med sin rapport. Fast det fanns lyckligtvis de som fortsatte att ha båda fötterna på jorden och konstaterade att det hela naturligtvis var ett led i propagandakriget.

Vad är då CEPA för något? CEPA (Center for European Policy Analysis) är en amerikansk tankesmedja med syfte att knyta starkare politiska och ekonomiska band mellan USA och forna Östeuropa. Bland finansiärerna hittar vi en hel del av amerikansk militärindustri (som Lockheed Martin, Sikorsky och Bell Helicopters) och Amerikanska Försvarsdepartementet! Detta förklarar en hel del varför rapporten innehåller det den gör... Den amerikanska tankesmedjan CEPA:s rapport har ju som vi kan förstå ett syfte. Och tittar man på CEPA:s mål och vilka som finansierar det hela förstår man bättre vad syftet är. Detta är helt enkelt den amerikanska krigsindustrin och det amerikanska försvarsdepartementets lydiga instrument.

Säg nej till NATO
Rapporter som den här (som svensk media lydigt sprider vidare) är ett led i propagandakriget. Men verkligheten är ju den att alla stormakter naturligtvis har planer redo för hur man ska göra vid olika händelser. Skulle Sverige ansluta sig till NATO och läget mellan USA och Ryssland skulle ytterligare försämras finns det stora risker för att NATO (dvs USA) skulle placera militär på Gotland för att "skydda" Östersjön och Baltikum. Jag är övertygad om att planerna för detta finns i en skrivbordslåda i Pentagon. Övningar på liknade åtgärder skedde ju för bara några veckor sedan i både Norrland och i Skåne. En sådan åtgärd skulle Ryssland uppfatta som ett hot. Alltså gäller det att vara först och inte låta NATO befästa Gotland. Planer för hur man ska agera vid olika händelser finns hos alla militära makter. Det är inget att hetsa upp sig för.

Däremot ska vi kanske vara oroliga för vilka syften amerikansk militärindustri och amerikanska Försvarsdepartementet har med att sprida den här typen av rykten. Tyvärr är den här typen av inslag i propagandakriget effektiva. Fundera lite på vilka syftena är!

» Sverigedemokrater slåss för väsentligheter:

Jag ser att Sverigedemokraterna börjar intressera sig för väsentligheter. I Stockholm har därför Sverigedemokraterna motionerat om att det borde införas en klädkod under kommunfullmäktiges sammanträden i stadshuset. Tydligen tycker SD-ledamöterna inte att alla folkvalda klär sig tillräckligt snofsigt. Det är tur att jag inte bor i Stockholm och hade blivit invald i kommunfullmäktige där. Jag tvivlar på att jag ens äger några snofsiga kläder som skulle fått godkänt av dessa Sverigedemokrater (eller ens "experten" Camilla Thulin). Jag undrar om SD:s egen partiledare Jimmie Åkesson klädde sig tillräckligt snofsigt när han för ett antal år sedan var aktiv i ordenssällskapet Lidskjalf i Lund och kallade sig Thorfinn Rumpsmiskare?

Sverigedemokraterna älskar Thorfinn Rumpsmiskare

» Bedragare del 189:

Honungsbi
Den här mannen är verkligen ute och reser. Det känns lite skumt att i dag lägga in en kommentar till ett blogginlägg från mars 2013 för att vilja sälja honung. Jag avstår i varje fall från att publicera bloggkommentaren.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Ett glatt påskbudskap":

How about regional, raw honey?

Also visit my blog post natural healthy concepts reviews

Dessutom har jag min egen hovleverantör av denna underbara naturprodukt, honung. Min arbetskollega Bato är också biodlare och jag är snart själv expert på att skilja mellan olika sorters honung. En underbart god och nyttig naturprodukt som jag redan som barn lärde mig att uppskatta eftersom min morfar var biodlare. Den där skeden med honung jag fick när jag kom på besök var mums! Det får inte förstöras av oseriösa bloggspammare.

Inga kommentarer: