fredag 5 juni 2015

Tankar i slutet av veckan

Arbeta skapar frihet
» Tänk så synd det är om dom: Jag ser att landets rika och välmående M-kommuner är förtvivlade och rasar: - "För jävligt" tycker man det är i de rika Danderyd och Täby, att Stefan Löfven planerar att förändra den s.k. Robin Hood-skatten. Den innebär att rika välmående kommuner med innevånare med höga inkomster, och som den vägen kan hålla låga skatter eftersom skatteinkomsterna automatiskt blir högre och utgifterna lägre, får solidariskt bidra till andra kommuner vars innevånare har låga inkomster men kommunen får högre utgifter. Och det är naturligtvis helt uppåt väggarna fel att den som har ska vara solidarisk mot den som inte har. Har nu kommunen skapat ett samhälle med stora dyra villor och rika (moderatröstande) innevånare så får väl de andra grannkommunerna, där de som passar upp till låga löner bor, skylla sig själva! Svenska Dagbladets Göran Eriksson uttrycker det i sin "analys" i dag som: "Jaktsäsong på M-kommuner". Och till råga på allt vill man samtidigt minska bidragssamhällets flöde (via ROT och RUT) till just dessa rika Moderatstyrda kommuner. Livet är SÅ orättvist - tycker dom. Och sedan blir det ju verkligen inte bättre när det samtidigt inom Löfven-regeringen finns planer på att mottagandet av flyktingar måste spridas bättre mellan de svenska kommunerna. För samtidigt är det ju så att det är just dessa rika välmående M-kommuner som stänger gränserna för att hjälpa till med flyktingmottagande. I regeringen finns det därför planer på att tvinga dessa stackars rika och välmående kommuner att göra sin insats. Men som M-pampen Lars-Ingvar Ljungman i skånska moderatghettot Vellinge uttrycker det: - "Bostadsbrist stoppar mottagandet". Om nu Vellinge och Danderyd osv bara har byggt 10-miljoners villor i kommunen så kan man ju inte ta emot flyktingar i dom. Dom får väl bo i hyresghettona i Södertälje och Malmö, där passar dom bättre. För själva vill vi inte bygga vanliga hyreslägenheter, då finns det ju risk att det flyttar hit vilket kreti och pleti som helst. Det är bättre med några nya lyxvillor. Dom som bor där har ju mycket högre inkomster så dom betalar in lite mer skatt så vi slipper höja skatter. Eller som Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi uttrycker det: - "Kommuntvång löser ingenting". Det är ju så synd om dom som inte har plats. Fast när det gäller att fördela flyktingmottagandet inom Europa så får vi nog ta till lite hårdare metoder för att få de EU-stater som vägrar att även dom får dra sitt strå till stacken. Men inte här, vi vill väl inte ha vilka som helst boende i vår fina kommun!

Cykel av den gamla sorten
» Va' bra - men...: Jag ser i bladet och såg på TV:n att man nu invigt den s.k. Kattegattleden. Det ska nu vara möjligt att cykla hela vägen mellan Helsingborg - Göteborg på separata cykelvägar. Det är ju jättetrevligt för de som vill ut på cykelsemester. Samtidigt är det ju fullt möjligt att utnyttja cykelleden för mer lokala cykeltransporter också. Det är 37 mil cykelväg som passerar 3 län och 10 olika kommuner och som tagit 10 år att genomföra. En bra tanke! Men? Skulle jag eller min hustru komma på den urbota dumma idén att cykla från vår bostad i Åstorp till hennes arbetsplats i grannkommunen Bjuv (sträckan är ungefär 9 km) så är det förenat med livsfara. Eller kanske min arbetskollega som bor i Bjuv och kanske skulle vilja cykla till vår arbetsplats i Åstorp. Inne i Åstorp finns det cykelväg, den tar slut där bebyggelsen slutar. Sedan är det, oberoende av vilken väg vi skulle välja, att slåss om utrymmet med bilar som verkar tro att det är Le Man racingbana. Och sedan finns det cykelväg igen när man kommer till bebyggelsen i Bjuv. Men däremellan - förenat med livsfara att cykla! Fast det är väl viktigare med stora prestigeprojekt för turister än för helt vanliga cyklister?

Skåne
Kommungränser kan vara höga murar. För att inte tala om länsgränser. En gång i tiden var ju Skåne uppdelat på två län; Kristianstads Län och Malmöhus Län. Skapat 1719 för att makten i Stockholm ville splittra det annars för starka skånska inflytandet i Sverige. Sammanslagna 1996 till Skåne län. Innan detta fanns det alltså två olika Länstrafikbolag för de båda skånska länen. Kristianstads Läns trafikbolag körde de s.k. Kustpilen-tågen mellan Kristianstad - Hässleholm - Åstorp - Helsingborg. Och sedan körde Malmöhuslän sina Pågatåg Melsingborg - Bjuv. Men den korta järnvägssträckan på 6 km mellan Bjuv - Åstorp, över länsgränsen, hade ingen trafik. Pågatågen stannade och vände i Bjuv och Kustpilentågen körde en annan väg Åstorp - Helsingborg direkt utan uppehåll. De båda grannkommunerna Bjuv - Åstorp (där det alltså är 6 km fågelvägen mellan centrum) hade inga som helst direkta allmänna kommunikationer. 1996 slogs som sagt länen ihop och murarna började suddas ut. Men cykelväg mellan Åstorp - Bjuv? Nä, så långt har man inte kommit.

» Bedragare del 178: Det har sina faror att köpa upp adresser från lite skumma leverantörer. Risken är ju stor att man betalar för helt värdelösa adresser. Sannolikheten för att jag kan vara intresserad av något amerikanskt program för att betala studieskulder är ju verkligen väldigt liten. "StudentLoanForgiveness Team" kan känna sig lurade. Jag tänker inte ringa dom för att få hjälp med att bli av med mina studieskulder!

Penna
Hello,

Please call 888-634-9403 now to take advantage
of the new President' s program for students who
are no longer in school but still have studentdebt.

It' s very fast and easy to apply!

Call us now at 888-634-9403

Regards,

StudentLoanForgiveness Team
888-634-9403
(M-F 9am - 9pm EST)

Det kvittar om det både är snabbt och billigt. Jag tror inte ens att om jag varit en amerikanskt student med studieskulder att detta hade varit den mest förmånliga metoden att bli av med dessa studieskulder.

Inga kommentarer: