fredag 19 juni 2015

Midsommar borde handla om kärlek

Visa kärlek istället
» Rasismens ansikte: Det står nu klart att den 21-årige Dylann Roof som sköt ihjäl 9 personer i en afroamerikansk kyrka i Charleston i USA:s söder gjorde detta av rasistiska motiv. Han har själv i tidiga förhör uppgett att han begick morden för att starta ett raskrig. Han verkar ha levt i en värld där han trodde på den vita rasens överlägsenhet. På bilder har han ställt upp med symboler för apartheidregimen i Sydafrika och han har uttalat en rädsla för att färgade skulle ta över USA. Förhoppningsvis blir detta ett uppvaknande för amerikaner som inser att det faktiskt är högerextrema och vapenfixerade grupper och enskilda som är det stora hotet mot amerikanens säkerhet. Läs t.ex. vad Aftonbladet, SVT, SVT, Aftonbladet, SVT, Svenska Dagbladet och SVT skriver. Men, USA är inte ensamma om att drabbas av rasistiskt våld. I går kunde vi läsa om att judiska extremister i Israel hade attackerat en kristen kyrka vid Gennesaretsjön. Det är bara den senaste i en lång rad av attacker mot kristna och muslimska platser i Israel som utförts av extrema judar. Från Stockholm läser vi om en man som för tredje gången har gripits för olika attacker mot tiggare i Kista. I Filipstad har för tredje gången på kort tid brandattentat utförts mot flyktingförläggningar. Och som sagt, vilka var det som hade framgångar i det danska valet? Deras meningsfränder i Sverige har också framgångar om än inte lika stora. Varför blir jag inte förvånad när jag läser att Ungern ska bygga ett enormt 3 meter högt taggtrådsstängsel längs hela gränsen mot Serbien för att förhindra att flyktingar kan ta sig in i landet (dvs in i EU). Detta samtidigt som antalet flyktingar från krig och våld just nu är fler i världen än någonsin. De flesta finns kvar i sina hemländer. De flesta som lämnar sina hemländer finns kvar i grannländer. Men en liten del av flyktingarna försöker ta sig till bland annat Europa. Och vi gör allt vi kan för att stoppa dom! Rasismen finns överallt. Ibland mer öppen, ibland mindre öppen. Men den bygger alltid på att vi själva är bättre än alla dom andra som ser annorlunda ut, tror på en annan gud eller pratar ett annat språk.

Danmark
» Det danska valet: Det här ämnet tycker jag att vi förbigår med så stor tystnad som möjligt. Vinnaren är den stora förloraren! Med all säkerhet kommer högerpartiet Venstres Lars Løkke Rasmussen få bilda regering. Detta trots att man alltså är valets stora förlorare. Vid valet 2007 var Venstre Danmarks största parti och dåvarande partiledaren Anders Fogh Rasmussen var statsminister. Vid valet 2011 trillade Venstre ner till att bli Danmarks andra största parti och man förlorade också regeringsmakten till Socialdemokraterna och Helle Thorning-Schmidt. Och, vid årets val trillade Venstre ner till tredje plats, men med största sannolikhet kommer förloraren Lars Løkke Rasmussen från Venstre (som tappade 7,2 procentenheter till 19,5%) att bli ny statsminister. Störst är fortfarande Socialdemokraterna (som ökade 1,5 procentenheter till 26,3), men man förlorade alltså regeringsmakten. Förklaringen till detta ligger i det främlingsfientliga högerpartiet Dansk Folkeparti som blev näst störst i Danmark (upp med 8,8 procentenheter till 21,2%). Rasisternas framgång beror till största sannolikhet på att i stort sett alla partier i Danmark slagits om att ha den mest flyktingfientliga linjen, och alltså gjort rasismen till naturlig. I stort sett ingen har bemött främlingsfientligheten. Själv kommer jag i fortsättningen att bekämpa alla besök av danskar till Skåne. Vi vill inte ha hit slöddret! Att sälja stugor till utlänningar från Danmark borde göras olagligt. Danskar borde inte få passera gränsen till Sverige utan att först få avlägga språkprov och deponera pengar för att betala för kostnaderna som dom åsamkar det svenska samhället. Bevara Skåne skånskt - håll danskslöddret borta!

» Bedragare del 185: Visst är sådana här Google-översättningar komiska. I det här fallet verkar den goda Julia, eller vad hon nu heter, ha använt en mycket gammal version av översättningsprogrammet. Eller hur det nu har gått till? För kvaliteten på översättningen är milt sagt usel.

Flyende dollar

from Juliet
Det är ett nöje att skriva till dig efter övervägande, Eftersom jag inte kan ha Möjlighet in that it dig ansikte against ansikte, at first; VANLIG Jag behöver the aid of din. Jag är Fröken Juliette Paul den enda Dotter av Paul as a Djedge, from Elfenbenskusten. Min far lämnade the sum of $ 6.8Million för mig Vilket he deponeras hos en av banken här i Elfenbenskusten. Jag söker nu för din för att hjälpa the aid of mig to transfer the industry pengar out from the mitt land Elfenbenskusten till ditt konto i utlandet so that vi skulle investera det på any one meningsfullt och lönsam verksamhet i ditt land: Eftersom detta är mitt enda hopp i livet. Jag är att Villig erbjuda dig 20% av den totala fond bara om du kan hjälpa mig ur min nuvarande situation Svara på mina så jag fick kommer att ge dig more information
Med vänlig hälsning,
Julia paul

Sedan har vi ju det här med namnet. Juliet, Juliette och Julia är olika versioner i samma text. En annan sak man kan fundera över är varför en kvinna med alla dessa miljoner skaffar en anonym e-postadress via Yahoo i Japan? E-posten leder dessutom till en Anne Adams! Som i sedvanlig ordning, släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: