tisdag 23 juni 2015

EU som himmelrike?

» EU - Halleluja!
Säg Nej till Euron

Att skriva en blogg handlar ofta om att man på ett eller annat sätt vill försöka påverka andras sätt att tänka, tycka, reagera eller handla. I synnerhet handlar detta om Sven Tycker som ju oftast är ett försök att skriva om politik. - "Färdiga åsikter - helt gratis" har jag ju valt att ha som underrubrik. Ett annat sätt att försöka påverka människor är att skriva debattartiklar eller insändare i olika tidningar. Och nu kanske en del av er börjar förstå vart jag vill komma? Faktum är att jag i dag lyckats få en liten "debattartikel" publicerad i Helsingborgs Dagblad (och därmed också i NST och Landskrona Posten), och även då i Sydsvenskan eftersom HD (med sina editioner NST och LP) och Sydsvenskan i dag är i stort sett identiska tidningar om man undantar det lokala materialet. Det hela är ett svar på en nästan komiskt EU-hyllande debattartikel skriven av en man med namnet Gunnar Barkenhammar med rubriken: "Hellre EU än folkhemmets översåtar". En liten kort debattartikel som i korthet gick ut på att det var bättre att styras från EU än av våra egna politiker. Så här lyder mitt svar:

Säg Nej till Euron
Gunnar Barkenhammar har i onsdagens tidning (17/6) under rubriken: ”Hellre EU än folkhemmets översåtar”, skrivit en hyllningsartikel till EU som är så fantastisk att inte ens EU:s propagandasektion skulle ha kunnat skriva den bättre.

Enligt Gunnar Barkenhammar är det egentligen bara ”de isolerade delarna i samhället” som är emot EU. Uppenbart är att med den synen på vårt samhälle så bor i princip de flesta i ”isolerade delar i samhället” runt om i Europa.

Hans sista slutsats är att det tydligen är dags att knyta den svenska kronan till euron. På den punkten har han faktiskt stöd av ungefär 15 procent av svenska folket. Uppenbart är att resterande 85 procent bor isolerade i små ensligt belägna stugor och har inte insett EU-byråkratins välgörande effekter på våra liv. Själv styrs jag hellre av dem som Gunnar Barkenhammar kallar ”folkhemmets översåtar” i Sverige än ”EU-byråkratin” i Bryssel. Men jag är nog skadad av att leva i ”de isolerade delarna i samhället”. Halleluja!

Vill du läsa den ursprungliga EU-hyllningen så finns den här. Mitt svar finns i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Tyvärr dröjde publiceringen av mitt svar några dagar pga midsommarhelgen. I dag finns det ett svar från Gunnar Barkenhammar till ett par andra som svarat honom snabbare. Jag förstår av den gode Gunnar Barkenhammars svar i dag att jag troligtvis numera kan kalla mig hembygdsfundamentalist. Det är tydligen så som vi som inte insett EU-paradisets kraft ska benämnas. Fast jag tror att jag fortsätter att gärna vara hembygdsfundamentalist som litar på att våra svenska politiker fattar bättre beslut än EU-byråkratin i Bryssel. Och skulle dom fatta fel beslut så kan vi byta ut dom i nästa val!

» Kärnkraften på väg ut:

Kärnkraft är för dyrt

Jag ser att Eon som huvudägare nu förslår att även Oskarshamn 2 ska stängas ner "i förtid". I praktiken att man inte ska återstarta reaktorn som stått stilla en längre tid. Redan tidigare har man lagt fram förslag om att stänga ner Oskarshamn 1. Precis som Vattenfall meddelat när det gäller Ringhals 1 och 2. I praktiken handlar det om att samtidigt som elpriserna sjunker pga ökad konkurrens från andra energislag så blir det allt dyrare att driva de gamla och relativt små reaktorerna vidare. Det lönar sig helt enkelt inte! Den tråkiga sanningen för alla våra kärnkraftskramare är att kärnkraft inte lönar sig. Det är för dyrt! Samtidigt har man fortfarande efter 50 år inte löst hur vi ska bli av med det farliga kärnavfallet. Att gräva ner det är ju onekligen inte en optimal lösning. Att bygga nya kärnkraftverk är inte ekonomiskt försvarbart. Investeringar i ny kärnkraft skulle kräva enorma subventioner från skattebetalarna, förutom att det går emot resultatet av den folkomröstning om kärnkraften som en gång hållits. Det är dags för våra kärnkraftskramare (som Folkpartisten Jan Björklund och Fackförbundet Metall) att inse att kärnkraftens historia i Sverige är på väg mot sitt slut. Slut, punkt, finito!

» Ska man skratta eller gråta?

Förbjud sexköp

Ibland när man läser notiser och artiklar så är det svårt att veta hur man ska reagera. Ska man skratta eller gråta? Från Italien rapporteras om nya lagar. Redan i dag är prostitution lagligt, under förutsättning att det sker privat. S.k. gatuprostitution eller bordeller är inte tillåtna. Men nu är nya lagar på gång som ska, som det så vackert heter, liberalisera handeln med kroppar. Och som en effekt av dessa nya lagar så ska man även i skolorna lära eleverna i 11-13-års åldern hur man köper sex på ett säkert sätt. 20 timmar om året ska ägnas åt utbildning och kampanjer för att lära barnen om prostitution. Den intressanta frågan är om denna utbildning bara ska handla om hur man köper sex på ett säkert sätt. Eller ska man också lära flickor (och pojkar?) hur man på ett säkert och lönsamt sätt säljer sexuella tjänster? Jag tror att jag väljer att gråta! Man kan undra om det är italienska politiker som blivit lurade på sexmarknaden som vill få bättre ordning så att dom kan ut och köpa sina kn-ll under mer ordnade former?

» Bedragare del 188:

Så är det dags att bli lurad igen. För visst blir man glad när man blivit utvald bland alla prenumeranterna. Sedan är det ju så att om man läser noga så har jag ju inte valts ut att vinna ett presentkort, jag har valts ut att få lov att delta i en undersökning där jag kan vinna ett presentkort.

Hej!

Din emailadress sven@swl.nu har blivit utvald bland alla prenumeranter av detta nyhetsbrev. Grattis!

Som utvald mottagare, klicka här!

Detta erbjudande är begränsat och gäller bara för utvalda prenumeranter som deltar i vår 30 sekunders snabbundersökning!

Möjlig vinst: Presentkort på 10.000 kr från H&M, Lindex eller Gina Tricot!

Lycka till!

Ditt Vinnpresentkort-team.

Tyvärr tror jag inte att den där 30 sekunders snabbundersökningen är något att nappa på. Jag kan nog glömma det där presentkortet hur jag än gör. Dessutom undrar jag vad det är jag prenumererar på? Hur kan jag väljas ut bland prenumeranterna om jag inte är prenumerant? Fast, om jag klickar på länken så kanske jag blir prenumerant på ännu mer skit i mejl-lådan! I sedvanlig ordning, släng skiten!

Inga kommentarer: