söndag 7 juni 2015

Dom är sig lika

De nya egoisterna
» Egoism eller solidaritet: I fredags tyckte jag till på några rader om det faktum att man från den Rödgröna regeringen planerar att på något sätt "tvinga" kommunerna (alla kommuner) att hjälpa till med flyktingmottagandet. Något som naturligtvis inte mottogs med glädje av de, främst Moderatstyrda rikemansghetton, som arbetat hårt för att slippa få in annorlunda människor bland Porscharna, BMW:na, Mercedesarna och de andra ännu finare attributen. I moderatghettot Nacka kommenterar det moderata kommunalrådet Mats Gerdau tankarna med: - "Ett tramsigt icke-förslag". Nacka tillhör följdriktigt en av de kommuner som tar emot minst antal flyktingar i förhållande till kommunens storlek. I den absoluta botten ligger de tre kommunerna Kävlinge, Höganäs och Täby. Den gemensamma nämnaren mellan dessa tre kommuners högsta kommunalråd, Pia Almström, Péter Kovács och Leif Gripestam, är att dom alla tre representerar tidigare nämnda egoismens bevararparti - Moderaterna. De tre svenska kommuner som istället är generösast är Sorsele, Fagersta och Lessebo. Här heter kommunalråden Kjell Öjeryd, Marino Wallsten och Monica Widnemark. Den gemensamma nämnaren för dessa tre är att dom INTE är Moderater, istället är det en Vänsterpartist och två Socialdemokrater. Det är alltså inget att förvåna sig om Moderaterna värjer sig allt vad dom kan. Där styr egoismen! Egoismen har alltid varit deras valspråk, och egoismen kommer alltid att fortsätta vara deras valspråk.
Solidaritet

» Ska man skratta, gråta eller bli förbannad: Skildringen av vad som sker i Nordkorea är något som ofta gör mig upprörd. Nyheter från Nordkorea framställs väldigt ofta som något komiskt och skrattretande. Nyheterna, som ofta kommer från grannen Sydkorea, får media att skildra Nordkorea som något man kan skratta åt. Men så är det inte. Man kan inte alls skratta åt Nordkorea. Nordkorea har utvecklats till en tragisk och skrämmande modern form av enväldig monarki, som först och främst är ett stort hot mot landets egen befolkning. Det är inte komiskt att landets enväldiga härskare Kim Jong-un är så tjock av excesser i livet att han måste ha läkarvård i Kina. Det är inte komiskt att man avrättar personer som fallit i onåd med luftvärnseld. Samtidigt ska vi inte heller tro på allt som sprids från fienden i syd. Nordkorea är en diktatur som styrs av en enväldig monark. Men det är inget att skratta åt det som sker i landet. Det är allvarligt! Nordkorea är ett av de mest grymma diktaturerna på vår jord. En annan är t.ex. Saudiarabien som straffar oliktänkande på löpande band. I dag hörde vi om bloggaren som förutom fängelse, böter osv dömts till 1000 piskrapp. Saudiarabien tillhör också de länder som avrättar flest medborgare. Allt från knarkbrott till häxeri och fel åsikter. Skillnaden är att Saudiarabien är allierade med världens "största demokrati" och tillåts mörda tusentals människor i grannlandet Jemen i ständiga bombräder utan att vi protesterar som vi gör mot Rysslands inblandning i Ukraina. Nordkorea är inget att skratta åt - det är allvar!

» Bedragare del 180: Vad heter hon egentligen? Först presenterar hon sig som "Veronika", men säger att jag gärna får kalla henne för "kitty". Sedan undertecknar hon med "Katty"? Kan hon inte bestämma sig?

Love
Hello, My Dear Friend!
How is your day going? I’m Veronika, but you can call me kitty if you like. :-) What’s your name by the way?
I know you’ve been visiting this website quite often. And I was going to chat with you the other day but you suddenly went offline.
What do you think about us spending some time here talking to each other? I would be glad to hear from you.
My email: morriskeenan410@yahoo.com

Best wishes,
Katty

Sedan undrar jag vad det är för en webbsida som jag har besökt och där hon ville chatta med mig? Jag besöker inga "chattsajter"! Alltså måste det vara något skumt. Och det finns det ju en hel del andra indikatorer på också. Släng skiten i papperskorgen. Det kommer att sluta med att du blir lurad om du tar kontakt!

Inga kommentarer: