tisdag 5 maj 2015

Tankar

De sanna Sverigedemokraterna
» Håll SD ute i kylan: Samtidigt som moderata Svenska Dagbladet ger plats för ett debattinlägg på en helsida från de båda Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt fortsätter man sin kampanj mot Decemberöverenskommelsen, som i tidningen numera konsekvent kallas DÖ. Dagens ledarsida inleds med ett citat från Dagens Industri: - "DÖ är odemokratisk, riskerar att skapa permanenta svaga regeringar och ökat politikerförakt. Och skada ekonomin.". Det är uppenbart att kampen mot Decemberöverenskommelsen är intensiv inom högern. Enligt en undersökning gjord av Dagens Nyheter har stödet bland väljarna för att isolera Sverigedemokraterna minskat. En majoritet av Moderaternas, Centerns och Kristdemokraternas väljare vill att HA samarbetar med SD i de frågor där det är förmånligt. Och inom Näringslivet är motståndet mot Decemberöverenskommelsen starkt. Lite rasism skadar väl inte kan man tycka? Då är det viktigare att den politik som förs i landet gynnar de som har - på bekostnad av de som inte har. Min personliga gissning är att Decemberöverenskommelsen (alltså kallad DÖ av motståndarna) inte överlever det här året. Det ska påpekas att det debattinlägg som SD fått publicerat i SvD inte med ett ord nämner minskad invandring eller liknande. Vilket i sig är en stor sensation. Uppenbart ingår det hela i partiets försök att sudda ut det "dåliga ryktet". Intressant ska bli att se deras väljares reaktion på detta?

Förenta Nationerna
» En svensk och en fransk hjälte: En del personer får till slut nog och bestämmer sig för att berätta om skandaler som dom egentligen inte får lov att berätta om. Men när skandaler tystas ner av ansvariga, då är det viktigt att det finns "visselblåsare". För några dagar sedan stängdes den svenska FN-mannen Anders Kompass av från sitt arbete på Förenta Nationerna sedan han fått nog och berättat för den franska åklagaren om den hemligstämplade FN-utredning som visat på att franska FN-soldater i Centralafrikanska Republiken begått sexövergrepp mot barn. En skandal som det var uppenbart att den ansvariga FN-ledningen ville tysta ner. Nu har den franska myndigheten formellt tackat Anders Kompass för att han informerade den franska åklagaren om den interna FN-rapporten. Anders Kompass är en hjälte och de FN-ansvariga som ligger bakom nedtystande och avstängning är de som egentligen borde vara avstängda för all framtid från FN-arbete. En annan hjälte är den franske journalisten Edouard Perrin som för en tid sedan avslöjade hur Luxemburgs skatteverk hjälpt hundratals internationella företag med avancerad skatteplanering. Han har i Luxemburg åtalats för att han avslöjade skandalen. Något som naturligtvis är en skandal i skandalen. Kritiken från många håll mot åtalet har varit intensiv, men Luxemburgs finansminister försvarar åtalet. Ett försvar som är ännu en skandal. Edouard Perrin är en hjälte och de som borde åtalas och fällas är de som gav fifflarna stöd och bar sig åt. Visselblåsare är viktiga, sedan må dom heta Anders Kompass, Edouard Perrin eller Edward Snowden. Tack för att ni finns!

» Bedragare del 158: Natalia har tydligen missat mig på någon chat med några minuters marginal. Känns lite taskigt att själv har missat denna underbara kvinna. Kan det ha varit när jag surfat runt på diverse porrsajter? Eller när jag kollat utvecklingen på Stockholmsbörsen? Eller är det någon annan som kapat min dator och surfar runt på olika kontaktsajter? Hur som helst skriver Natalia så här:

Hjärta

hello!

how are you today? What is your name?
my name is Natalia, You frequently are on this site?
I today wanted to talk to you in a chat, but you have already left a chat, I think that in the near future we with you shall talk, how you consider?
You have yahoo or hotmail ID? if you write to me, ok?
I shall wait from you the letter with impatience

My email frau.ryabina@yandex.ru

Natalia

Det mest mystiska är att jag under kort tid fick tre mejl från Natalia. Men hon har olika mejladresser. Frau Ryabina i Ryssland, Viacheslav Moseyckin i Ryssland och Inga Merzelikina också i Ryssland. De tre mejlen kommer också från olika adresser. Kan det röra sig om tre olika Natalia som råkar formulera sig exakt lika? Nä, jag tror att det är något skumt. Släng skiten!

Inga kommentarer: