torsdag 7 maj 2015

Stockholm special

Stockholms Lokaltrafik
» Så kan det gå: Stockholms Lokaltrafik (SL) har bland världens dyraste biljetter. Trots detta är ekonomin usel. Ett led att reda bot på detta var att förra året avpolletera den förre moderata ordföranden Christer G. Wennerholm. Nu hjälpte detta inte mot den ekonomiska krisen, nästa bud är nu att höja priserna och försämra trafiken. Troligtvis har någon ekonomisk guru kommit på att om man gör detta så blir det färre som köper kort och biljetter så att ekonomin blir bättre? Dessutom blir det fler som tar bilen så att man får in mer pengar i form av Trängselskatt. På så sätt kan jätteprojekt som Förbifart Stockholm bättre motiveras. Ett annat sätt som SL kämpar för att få in mer pengar på är en intensiv jakt på plankare. Det finns tydligen en del stockholmaren som är för snåla och inte tycker att dom ska betala för sig. Jakten på dessa plankare är intensiv i Stockholmstrafiken. Det kan därför kännas lite snopet när SL:s VD Anders Lindström i går greps på Hongkongs flygplats för snatteri. Han är nu tills vidare avstängd från sitt jobb som VD. Anders Lindström är precis som Christer G. Wennerholm gammal moderat och gammal militär. Så kan det gå! Var övertygade om att fortsättning följer.

Stockholms Läns Landsting
» Om hur prestigeprojekt kan kosta många miljarder: Vi ute i landsorten är ju inte så insatta i ämnet. Men tydligen håller Stockholm på med att bygga ett nytt prestigesjukhus, Nya Karolinska. Ett projekt som gör att slantarna rullar ordentligt. Ursprungligen skulle det hela inte kosta mer än 14,5 miljarder kronor. Nu pekar det istället på ytterligare 10 miljarder. Och om jag förstår rapporteringen rätt så var detta känt redan när avtalet om bygget skrevs - med enda anbudsgivaren. Det hela är en ekonomisk skandal av stora mått. Där de stora vinnarna är de privata företag som är inblandade och som fått igenom ytterst förmånliga avtal med Stockholms landsting. Miljarderna har rullat, till företagens aktieägare. Svenska Dagbladet berättar om det socialdemokratiska nya oppositionslandstingsrådet Ilija Batljan som när han första gången såg avtalen fick hjärtsnörp. På ett par veckor förhandlade han ner kostnaden för Stockholms skattebetalare med totalt 7,8 miljarder kronor. Det kanske ska läggas till alla de kritiska röster som hävdar att bygget kommer att försämra läget för Stockholms sjukhus. Det blir färre sjukhussängar för vanliga sjuka... Men som en viss annan moderatpolitiker sade en gång: "Stockholmare är smartare än lantisar"!

» Bedragare del 159: Jag har alltid trott att Skype var en gratistjänst. Men, tydligen inte, eftersom dom drar pengar från PayPal. Så det är ju skönt att PayPal kontaktar mig när något skumt sker.

Dear PayPal customer,

An unauthorized account activity was recently detected on your account. You must confirm that you own your paypal account. We believe that the transaction below was made without your consent, so please reconfirm your personal information.

Skype
Seller's name: Skype LTD
Transaction ID: 9402WRI3085726402

Transaction date: MAY 07, 2015
Transaction amount: 44.00 EUR
Your transaction ID: 9402WRI3085726402
Case number: PP-014-431-562-839

We need additional information from you within the next 24 houres. Please log in to your PayPal account clicking the link below.

Click here to resolve this issue

There, you can enter any information regarding this case that will help us fight the reversal on your behalf.

Thanks,

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

Copyright © 1999-2015 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 23q 349

PPID PP948

Fast det är klart, om Skype är inblandade så måste det vara något skumt. För jag använder inte Skype. Dessutom är det lite underligt att man vill att jag ska klicka på något som leder till något som heter ichigaiya.com. En sajt som tydligen innehåller en hel del skumt. I sedvanlig ordning, släng skiten!

Inga kommentarer: