måndag 18 maj 2015

Sex, våld och bedragare

Pornografi
» Obegripligt: Att skriva blogg handlar ju om att ha åsikter. Eller i varje fall vilja framföra något. Jag sticker inte under stol med att Sven Tycker i allmänhet är en politisk blogg. Jag framför politiska åsikter, och att mina preferenser ligger åt vänster är det väl ingen läsare som kan ha missat. Ibland tycker jag som dom flesta människor, och ibland har jag en annan åsikt än majoriteten. Men, jag vill gärna argumentera för min åsikt. Detta innebär inte att jag inte förstår varför andra tycker annorlunda. Att ha en politisk åsikt handlar mycket sällan om att ha rätt eller fel. Det handlar om att ha olika prioriteringar, att se annorlunda på vilket som är viktigt eller oviktigt. Att vilja åstadkomma olika effekter och resultat. Att ha olika mål. Att jag tycker på något speciellt sätt innebär inte att jag tycker att bara jag har rätt och "alla andra" har fel. Jag kan i allmänhet se varför och även acceptera att andra har en annan åsikt. Förstå varför dom har denna. Och, kanske till och med acceptera att dom har denna annorlunda åsikt? Men, det finns ett område där jag inte kan förstå hur andra människor tycker på ett visst sätt. Det handlar om frågan om prostitution och sexköp. Jag tycker att det svenska systemet som inte accepterar prostitution och som förbjuder sexköp är helt rätt. Som alltså gör den som KÖPER sexuella tjänster till den kriminella. Jag kan helt enkelt inte begripa hur någon kan ha någon annan åsikt. Och när jag läser om länder där sexhandel är helt legalt och "accepterat" blir jag upprörd. Hur kan någon acceptera något sådant? Sex är något intimt och personligt mellan två (eller flera) människor på jämbördig basis. Som båda (eller alla...) själva väljer detta därför att dom vill göra detta. Jag skiter fullständigt i om det är en han och en hon. Om det är en han och en annan han. Om det är en hon och en annan hon. Eller om det är två han och tre hon, eller... Så länge dom alla själva vill detta struntar jag fullständigt i hur dom gör det. Även om jag inte begriper hur dom kan vilja detta. När jag därför läser om ett EU-projekt som ska titta på frågan om sexhandel där de svenska representanterna är motståndare till det svenska systemet som alltså gör sexköp illegalt blir jag uppriktigt sagt förbannad. Hur kan någon människa tycka att sexköp ska vara tillåtet? Här har jag ingen som helst förståelse och acceptans.

Kampen om rätten att döda
» Dessa skjutgalna amerikaner: Förra lördagen tyckte jag till om rädslan för en militärkupp i Texas! Det hela baserat på att det skulle hållas en stor militärövning i flera delstater i USA och detta hade fått ett antal "vapengalna" texasbor att befara att avsikten var att med militära medel låta de federala myndigheterna från Washington ta över delstaten Texas. Detta i syfte att skärpa reglerna för vapeninnehav i Texas. En av de knäppgökar som uppenbarligen trodde på tramserierna var skådespelaren Chuck Norris. Hur som helst hade kanske idén inte varit helt fel. Skottlossning mellan flera MC-gäng på restaurangen Twin Peaks i Waco i Texas resulterade i att 9 personer dödades och många fler fick föras till sjukhus. Bråket började på toaletten! Närmare 200 personer har nu omhändertagits in av polisen. Men man kan befara att dödandet inte tagit slut utan med tanke på alla skjutvapen som är i omlopp så kommer hämnden att vara nära - flera gånger om. Men den slutsats amerikanen i allmänhet kommer att dra är nog att det gäller att beväpna sig så att man kan försvara sig! Annars är det en del människorättsaktivister i USA som funderar på polisens trots allt ganska vänliga ingripande mot de i huvudsak vita MC-killarna. Hur hade ingripandet varit om det varit 200 svarta ungdomar som bråkat i Baltimore? Kan det vara så att ingripandet blivit mer "resolut"? Själv funderar jag på massmedias bevakning av händelsen. Det är ju inte största rubrikerna och undergångsstämpeln som gäller. Snarare behandlas nyheten som lite av "kuriosa". Om det varit 2 muslimer som förorsakat 9 personers död? "Terrorattack" i största fontstorlek och extraupplaga?

» Bedragare del 162: Inte visste jag att det fanns "service fees" på PayPal? Men det kanske gäller om man väljer någon specialtjänst. Hur som helst har jag aldrig valt några extratjänster så jag har en mycket stark misstanke att det hela är någon form av bedrägeri. Närmare bestämt tror jag att sannolikheten för detta ligger på cirka 102%!

Dear member,

PayPal

The credit card we have on file for your PayPal service was declined when we attempted to bill you on 12/05/2015 for your most recent service fees.

For this reason, your service could be suspended.

You must update your billing information immediately in order to avoid any interruption to your services. Once your credit card information is updated, you will be charged immediately, as soon as payment is received. You can update your credit card simply by download the form attached in email

Thanks.
Libby Barr
Managing Director, Customer Service

Jag tror därför att jag avstår från att klicka på bilagan med namn: Doc-PayPal-Proof.shtml. Den får gå till de sälla jaktmarkerna i lådan för skräp, mög och skit. För den som undrar så påpekar PayPal alltid att dom alltid inleder sina mejl med ditt namn. INTE "dear member". Släng alltså skiten!

Inga kommentarer: