torsdag 21 maj 2015

Pengar, rojalism, centerpartister och tandborstar

» Pengarna styr: Jag läser att läkemedelsjätten Glaxo Smith Klines är missbelåtna med beslutet om att sätta stopp för försäljningen av Paracetamol-tabletter på andra ställen än apotek. Glaxo Smith Klines ligger bakom både Panodil och Alvedon och förlorar alltså en hel del slantar på att förhoppningsvis förbrukningen av Paracetamol minskar lite. Tyvärr har ju missbruket av tabletterna ökat sedan försäljningen släpptes "fri". Jag läser dessutom att Handeln som grupp jublar över att Glaxo Smith Klines överklagar Läkemedelsverkets beslut. Dom förlorar ju också pengar om vi knaprar mindre piller. Läs här och här. Och var försiktiga med att knapra smärtstillande piller. Även om dom är receptfria så är dom inte ofarliga. Jag vet av egen erfarenhet hur lätt det är att helt enkelt bli beroende av pillren. Att komma ur ett missbruk är däremot inte lätt!

Monumentet i Kvidinge
» Rojalisternas höjdpunkt: Snart är det ju dags för alla våra på rojalister att ha sin högtidsstund. Det är ju snart dags för bröllop mellan STCC-avåkaren Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte och Paradise Hotel-bruttan Sofia Kristina Hellqvist. Och sådant är viktigt! Inte för att Carl Philip kör STCC eller för att Sofia ens presterat någonting. Nä, det stora intresset beror på att Carl Philip har blått blod i ådrorna. Så nu ska det festas ordentligt för våra skattepengar. Speciellt influgen stjärn-DJ, kockar av stjärnstatus - och vi får nog inte veta allt. Kanske får vi veta allt det fantastiska om vi läser den här boken. Den MÅSTE ju finnas i alla bokhyllor. Ja, förutom min alltså. Det räcker med övrig medias sliskigt inställsamma bevakning av det hela. En intressant fråga är hur dom egentligen ska hinna med något annat än att flytta runt. Det finns visst i varje fall minst 5 olika bostäder i landet för dom. Det är ju tur att det inte råder bostadsbrist i landet. Jag vill därför som vanligt tipsa om medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Det är mycket mindre än vad bröllopet kostar per sekund. Om någon undrar vad det här pampiga monumentet har här att göra så ska jag berätta varför jag valt denna bilden som illustration. Det här monumentet står nämligen några kilometer från min bostad, i Kvidinge här i Åstorps kommun. Här trillade nämligen den 28 maj 1810 kronprins Karl August av hästen och dog. Och sedan var det slut på den kungaätten. Istället importerades en fransk marskalk vid namn Jean Baptist Bernadotte till Sverige. På den tiden måste man ju ha en kung - demokrati var inte uppfunnet! Och sedan har det fortsatt fram till i dag. Dom där franska Bernadottarna är kungar i Sverige just pga av vad som hände där det här monumentet står.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

» Centern på gång: Jag möttes av ett par aktiva Centerpartister tidigt i morse när jag skulle cykla till jobbet. Dom delade ut en liten pappkasse med centerpropaganda (och ett äpple...). Jag tog emot en liten kasse under förutsättning att jag fick lov att omedelbart stoppa ner den i ryggsäcken så att jag slapp att skylta med deras kasse. Och det fick jag! Materialet handlade i korthet om att ifall t.ex. ett privat litet städföretag städar min åldriga mammas hem med hjälp av bidrag från skattebetalarna så är detta bra för sysselsättningen. Men om däremot en offentligt anställd gör samma jobb så är det inte bra för sysselsättningen utan bara konstgjorda anställningar som förorsakar skattehöjningar. Ja, nu skrev man naturligtvis inte exakt så, men det är ju effekten av det hela. Men det var ett gott äpple som dom bjöd på. Det var dessutom med stor glädje jag konstaterade att det var ett RÖTT äpple, och inte ett GRÖNT äpple. Ibland kan till och med Centern välja rätt!

Håll Centern kort

Hur som helst kan vi konstatera att mitt eget Åstorp styrs för tredje mandatperioden i sträck av ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centern. Men jag hörde i dag att lika bra fungerar det inte i det gamla moderatghettot Båstad här i Skåne. Båstad har ju slutat vara ett moderatghetto sedan ett lokalt parti, Bjärepartiet, tagit över en hel del väljare från ett maktfullkomligt Moderatparti. Nu har det tydligen blivit klart hur Båstad ska styras efter det Extraval som fått hållas sedan ytterst klantiga valförrättare trampat mer i klaveret än lovligt. Och effekten blir att det lokala Bjärepartiet ska styra i minoritet. Dock ska det tydligen vara ett visst samarbete med bland annat Socialdemokraterna. Däremot var man tydligen ytterst missbelåtna med Centerns uppträdande. - "Det känner vi som ett svek" är Bjärepartiets kommentar till deras uppträdande. - "Jag har varit med i många år och träffat Centerpartister, och varit med i det här, och dessa Centerpartisterna i dag, dom känner jag inte igen. Det var en klar besvikelse" är Socialdemokraternas kommentar. Och det kan ligga något i det. Dagens Centerpartister är inte riktigt att kännas igen...

» Bedragare del 168: Vad tycker ni? Ska jag nappa på erbjudandet om att helt gratis få en Oral-B eltandborste och testa för att sedan få behålla den? Det är ju ett väldigt förmånligt erbjudande. Tänk att få en gratis eltandborste. Och, eftersom dom bara behöver 6 till frivilliga så måste jag ju skynda på och behöver inte tänka efter!

Testa Oral-B eltandborste och behäll den!

DET HÄR FÅR DU
Oral-B bästsäljare
Redo för 30 min. användning
7600 varv per minut
2 x uppladdningsbara batterier
Dockningsstation med laddare

Hjälp oss testa produkten. 24 frivilliga har redan registrerat sig, vi behöver bara 6 frivilliga till.

Fast det ska erkännas, jag tycker att erbjudandet är lite för bra för att vara sant. Det står dessutom faktiskt ingenstans att det är gratis! Skulle alltså vara spännande att få veta vad det kostar? Men, jag har dåligt förtroende för de som inte kan stava rätt. Det heter "behåll", inte "behäll"! Eller kanske behäll är något annat? Hur som helst så är företaget Behäll AB någon sorts reklambyrå i Katrineholm. Släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: