torsdag 28 maj 2015

Gnälliga tyckerier en torsdag

Romernas flagga
» Det borde vara straffbart att vara diskriminerad och fattig: Vilken är din första tanke när du ser en tiggare? Ilska? Skam? Likgiltighet? Hur som helst har bland annat Moderaterna i Bohuslän kommit på lösningen på problemet. Vi förbjuder det! Tänk var praktiskt att kunna förbjuda fattigdom och diskriminering. Pang, bom med klubban och problemet är löst? Hur som helst har jag inte riktigt lyckats läsa mig till hur man ska formulera ett förbud. Eller man ska också passa på att förbjuda Rädda Barnen, Röda Korset och Frälsningsarmén att tigga pengar? Eller är det kanske så att bara organiserat tiggeri ska vara tillåtet? Nä, visst nä! Att förbjuda organiserat tiggeri är ju de flesta eniga om. Så vad är det då för tiggeri som ska förbjudas? Ska bara svenskar få tigga? Ska bara polisgodkända organisationer få tigga? Ska "Föreningen Romska tiggare" bli godkänd och få organisera tiggeri? Nä, visst nä, organiserat tiggeri ska ju förbjudas. Hur har dom tänkt lösa det? Ska vi skriva rakt ut i ordningsföreskrifterna att romer är förbjudna att tigga? Det är en skam för vårt välfärdssamhälle (ja hela EU!) att människor väljer att hellre förnedra sig och tigga än det alternativ som finns. Men vi löser inte det problemet med ett "Tiggeriförbud". Vi bara flyttar problemet. Sedan finns det ju dom som tar saken i egna händer. I Borås var det för några dagar sedan en ung kille som tog moppen och körde över Ionut. Och det svinet var inte den förste som visade att det tyvärr finns en hel del svenskar med lägre människovärde och som jag som svensk skäms för. Nu har killen spårats. Fast han var ju bara full och bländad av solen!

Fotboll
» Veckans dumhet: Det internationella fotbollsförbundet FIFA ligger väl ganska risigt till just nu. Nu läser jag att Fotbolls-VM för damer i Kanada, som ju börjar i början av juni, enligt direktiv från FIFA ska heta Fifa Dam-VM och inget annat. - "Fifa har nu beslutat att TV4 måste säga Fifa dam-VM. Bara ’VM i fotboll’ ej tillåtet" berättar TV4 som ska sända det hela. Som en intelligent individ konstaterade, då blir det "Fifa Herr-VM" och inte "Fotbolls-VM" när gubbarna ska sparka boll om VM-titlarna. FIFA ligger som sagt inte allt för bra till just nu. Till och med de juridiska myndigheterna har insett att högsta ledningen inte är något annat än en korrupt mutmaffia. De feta gubbarna i toppen vet garanterat inte vad som är upp eller ner på en fotboll, bara vad som är upp och ner på ett kreditkort... Jag tar för givet att TV4 och norska NRK t.ex. fullständigt skiter i vad mutmaffian som sitter på sina höga stolar och bestämmer kräker ur sig. Lås in och byt ut mutkolvarna!

USA:s flagga
» Amerikanen som vår förebild: Uppskattningsvis 100 barn och ungdomar under 17 år skjuts ihjäl i vapenolyckor i USA varje år. Amerikanens fixering vid rätten att bära med sig skarpladdade vapen är rejält sjuk. I princip hela resten av världen begriper sig inte på amerikanen. Hela det amerikanska samhället verkar bygga på en förväntan att alla bär ett skarpladdat vapen. Tittar man på amerikanska TV-serier som "Cops" osv förstår man detta eftersom det känns som om polisen som stoppar någon för kontroll av körkort utgår ifrån att bilisten ska vara beväpnad. För en svensk känns det sjukt! Det senaste exemplet på detta sjuka samhälle kom för några dagar sedan när tidningarna kunde berätta om 2-åringen i delstaten Virginia som i sovrummet hittade en skarpladdad pistol och skjöt ihjäl sig själv. Fattar amerikaner trögt?

Gammal Coca-cola flaska
» Bedragare del 174: Jag har återigen gått och blivit förmögen. Att ha en e-postadress är ett utmärkt sätt att tro att man blivit förmögen. Nu har jag tydligen vunnit 1 miljon £ i Coca-Cola Sweepstakes Lottery. Och det var ju kiffigt... Synd att jag aldrig har köpt någon lott! Så här skriver i varje fall Guaranty Trust Bank.

Guaranty Trust Bank (UK) Limited
60-62 Margaret Street,
London W1W 8TF, United Kingdom.

Dear Unclaimed Draft Owner,

This is to notify you that, your Bank Draft for (1,000,000 GBP) has finally arrived our bank in South London from the (COCA-COLA SWEEPSTAKES LOTTERY COMMISSION) London UK.
Your Funds transfer shall commerce immediately your responds to this notice is received. Please quote the the transfer codes below while responding to this notice.

Funds Transfer Code: Coke/GTB/1002
Draft Number: GTB/015/0000

Mrs. Beverley Dyson.
Head of Human Resources.
Guaranty Trust Bank (UK) Limited
Transfer Officer

Jag tror att jag gör med det här mejlet som med så många andra bluffmejl - jag slänger skiten i papperskorgen. Annars berättar ju SVT:s Rapport bland annat i dag om ett datavirus som sprids i ett annat bluffmejl som cirkulerar runt. Så ett råd är på sin plats. Klicka ALDRIG på en länk eller bilaga till ett mejl som du inte väntat dig utan att först tänka efter och undersöka. ALDRIG!

Inga kommentarer: