fredag 29 maj 2015

Framtidsvision och Monarki

Prinsessan Madeleine
» En mindre att försörja: Att er bloggare inte har så mycket till övers för den svenska monarkin är väl ingen sensation för den som läst Sven Tycker lite då och då. Att ha en högsta titel som går i arv och en familj som pga sitt ursprung ska behandlas extra inställsamt och fjäskigt är helt enkelt otidsenligt. Förespråkarna hävdar istället att denna familj ger så mycket PR för Sverige bara genom sin existens att det lönar sig. Och visst är det ett positivt inslag att vi visar att en invandrarfamilj kan nå allra högst upp. Men, det räcker inte som argument för mig. Monarkin är otidsenlig, odemokratisk och helt vettlös. Familjen Bernadotte borde lösgöras från sin tron och få försörja sig själva och göra som dom vill. Vill dom jobba vidare med PR får dom gärna göra det och sälja sina tjänster till de som är villiga att betala för detta. Men ett krav man kan ställa är väl i varje fall att de som betalas av de svenska skattebetalarna för att representera Sverige och som är en del av den svenska successionsordningen verkligen är bosatta i Sverige. Nu har det ju avslöjats att Maddes make Chris O´Neill redan lämnat det för våra skattepengar nyrenoverade lyxboendet i Stockholm för att flytta till London. Och det har meddelats att Madeleine med barn kommer att följa efter. Och jag har inte det minsta emot att Chris & Madde med barn väljer att fly från uppmärksamheten i Sverige. Men då får dom också ta konsekvenserna av detta. Försörj er på annat sätt än våra skattepengar och avsäg er allt som har med monarkin att göra! För ni gör ju inte reklam för Sverige om ni anser det vara bättre att bo i ett annat land. Ty det är väl det som är hela syftet med monarkin - att göra reklam för Sverige. Jag förstår om familjen tycker att det är jobbigt och påfrestande med ständig påpassning som Svensk Gamtidning skrivit. Fast sån't får man naturligtvis inte berätta för Hovet. Gå med i Republikanska Föreningen istället. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Kedjad vid mobilen
» Den moderna framtidsmänniskan: Jag är fullständigt övertygad om att det inte dröjer länge förrän barn i spädbarnsåldern får en "mobiltelefon" inopererad i ena handen. Efter detta kallas vi in en gång om året (en gång i halvåret om man betalar extra för detta) för att få denna uppgraderad eller utbytt till modernare varianter. Redan i dag kan vi se hur en stor del av den svenska mänskligheten helt enkelt inte kan leva utan sin mobiltelefon. Enligt en undersökning som gjorts av Samsung kollar nästan var tredje ungdom i åldern 16-24 sin mobil minst var 10:e minut! I min egen generation (dvs +55...) kollar två tredjedelar mobilen högst en gång i timmen. Så vi kan ju se hur utvecklingen går. När man sitter på ett tåg, i en buss eller bara helt enkelt är ute och går är det intressant att studera hur många som tittar på vad som försiggår runt omkring (en klar minoritet) eller hur många som glor in i skärmen (en klar majoritet). I Samsungs undersökning hävdade 45% av männen och 61% av kvinnorna att de inte skulle kunna leva utan sin mobiltelefon. Om man ska se det som positivt eller negativt vet jag inte, men 76% av männen och 64% av kvinnorna skulle faktiskt valt att avstå från sin mobiltelefon i tre månader för att koncentrera sig på sex med partnern. Det skrämmande är att det är så pass många (nästan var femte svensk) som trots detta gör det motsatta valet. Vart har vi utvecklats? Är det utveckling? Har ni blivit övertygad om att min framtidsvision är trolig? Jag skäms för mänskligheten när jag ser hur nonchalanta människor är mot sina medmänniskor när man prioriterar klösbrädan framför sina medmänniskor.

» Bedragare del 175: Tänk vad skönt! Inga telefonförsäljare som ringer och stör i tid och otid. Det här erbjudandet verkar vara ett mycket bra sätt att slippa de oönskade telefonsamtalen.
Eller?

Nix-registret

Äntligen har även du möjligheten att få vara i lugn och ro!
Direktreklamstopp är en Svensk tjänst som ser till att du inte blir uppringd av taskiga telesäljare.
Aktivera tjänsten redan i dag!

Aktivera tjänsten här

Vad man inte berättar är att det faktiskt kostar 120:- om året att få tjänsten. Som troligtvis är mindre effektiv än att Nix-anmäla sitt telefonnummer. - "Direktreklamstopp erbjuder spärr mot telefonförsäljare – som inte fungerar." beskriver någon det hela som. Länken leder först till något som heter Winoveradeal som sedan länkar vidare. Domänen direktreklamstopp.se ägs av ett estniskt bolag. Jag tycker du ska Nixa din telefon. Mobilen görs nu via nummer 077-228 00 00. Betala inte pengar för något som är gratis utan släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: