tisdag 12 maj 2015

Bidragssamhället och idioterna

Upp till kamp för bidragssamhället
» Upp till kamp för bidragssamhället: Att "Bidragssamhället" är något negativt blir vi ständigt itutade av Högerpolitiker och företrädare för Kapitalet / Näringslivet. Det ska dock poängteras att det bara är "Bidrag" till enskilda medborgare av typ Sjukförsäkring, Föräldraförsäkring, Arbetslöshetsförsäkring och andra s.k. Trygghetsförsäkringar som är negativa. När bidragen istället betalas ut till Företag och Näringsliv, då är "Bidragssamhället" något livsavgörande för den fria svenska företagsamhetens överlevnad. Jag ser nu att Svensk Handel ger sig ut till kamp för att dom ska få fortsatt bidrag från skattebetalarna för att anställa ungdomar. Bara för att en person är under en viss ålder när hen anställs kräver man att skattebetalarna ställer upp med bidrag. Det handlar alltså om den nedsatta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Ett "bidrag" som visat sig kosta mångmiljardbelopp utan att ge så många nya jobb. Men för Svensk Handel är uppenbarligen "Bidragssamhället" avgörande för deras framtid. Ett annat område där det "Fria Näringslivet" går ut till kamp för att få behålla "Bidragssamhället" är de s.k. ROT- och RUT-bidragen. Regeringen vill ju sänka ROT-bidraget från 50% till 30% och maxtaket i RUT-bidraget från 50.000 kronor till 25.000 kronor. I korthet går kritiken ut på att om inte byggindustrin skattesubventioneras så vägrar man att betala in sina skatter. Det är ungefär som om vi som går och handlar i livsmedelsaffärer kräver bidrag från staten för att inte snatta i affären. Eller om inte staten subventionerar bensinen så kör jag för fort. Som sagt - UPP TILL KAMP FÖR BIDRAGSSAMHÄLLET!

Björn Wahlroos
» Vi är alla idioter: Ja, i varje fall är det vad Nordeas ordförande Björn Wahlroos tycker. I samband med ett framträdande i förra veckan tyckte Nordeas ordförande Björn Wahlroos att 80% av alla människor är idioter när det handlar om pengar. Så här sade han: - "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det". Jag gissar att Björn Wahlroos räknar större delen av sina kunder till dessa 80% idioter. Detta medan han själv ingår i de återstående 20%. För det är ju ungefär så han arbetar. Enligt hans sätt att se det handlar finanssektorn om att flytta pengarna från de 80% idioterna till de 20% giriga utsugare som han själv är en del av. Enligt danska finans.dk tjänar Björn Wahlroos i år cirka 150 miljoner kronor. Det är mer slantar än jag och andra idioter kommer att handskas med totalt under våra liv. Och som ordförande för Nordea måste han ha ytterligare löneökning, detta eftersom jobbet blivit mer komplicerat. Och det kan jag förstå med alla de idioter han måste omge sig med. Själv ställer jag mig en del frågor. Om nu Nordeas ordförande tycker att jag är en idiot, ska jag fortsätta göda honom genom att vara kund i den bank som uppenbarligen anser att kunderna är idioter? En gång i tiden valde jag att bli kund i det som i dag är Nordea eftersom den dåvarande banken inte hade som övergripande mål att göda sina aktieägare utan målet var att tillhandahålla banktjänster. Sedan dess har ju banken privatiserats och tagits över av en grupp människor som anser att kunderna är idioter i motsats till dom själva som är så intelligenta att dom förtjänar att bli överbetalda girigbukar på bekostnad av oss andra idioter. Banken är ju inte ens längre en komplett bank. Senast jag besökte mitt bankkontor ville jag sätta in en summa kontanter på mitt eget konto i banken. Den något förlägna banktjänstekvinnan fick dock hänvisa mig till en konkurrents bankkontor eftersom bankens kontor i Helsingborg inte handskades med kontanta pengar längre. Men jag är ju bara en idiot som vill använda pengar ibland och inte bara kort som gör geniet Björn Wahlroos ännu lite mer rikare. Kära Nordea, det är snart slut med mig som kund. Anser ni att jag är en idiot får ni fortsätta göra det - men utan mig som kund. Läs mer här och här och här.

» Bedragare del 160: Ständigt får man reda på nya saker. Jag har på senare tid börjat bli orolig för mitt minne. Jag kommer helt enkelt inte ihåg allt jag vill komma ihåg. Och jag förklarar detta med åldern och en begynnande Alzheimer. Och det är väl detta som förklarar att jag inte kommer ihåg att jag var en Netflix-användare. Det var ju snällt av dom att påminna mig om detta.

Netflix

Hej!

Vi vill tacka dig för att du använder Netflix. Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.

För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter. Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Netflix.

Hela processen tar 2-3 minuter.
Tack för din tid.
Det är tråkigt att du lämnar oss.

Man blir ju lite orolig när betalningar inte fungerar. Fast jag tror att jag låter bli att meddela dom mina kontouppgifter eller vad dom nu är ute efter. Företag registrerade i Luxemburg känns inte seriösa. Och enligt mejlet hör man tydligen hemma i Luxemburg. I min värld är det bara oseriösa fiffelföretag som registrerar sig där. Jag slänger skiten!

Inga kommentarer: