måndag 13 april 2015

Ny vecka

Stackars Stockholm
» Stackars Stockholm: Det pågår en ständig kamp mellan Stockholm och København om vilken stad som ska vara den ledande i Skandinavien / Norden. Den här reklambilden är ett exempel på Stockholms storhetsvansinne. För faktum är att København är den större staden och den internationellt ledande staden. Det är möjligt att stockholmarna (som ju är smartare än lantisar) ser Stockholm som den ledande staden. Men, vi här nere i Skåne ser ju faktiskt København som vår informella huvudstad. Och København är störst. Vi skåningar får acceptera att vi en gång ockuperades av den svenska militären 1658... Hur som helst läser jag om ännu en förlust för Stockholm i kampen mot København. Kastrup i København blir först i Norden med direktflyg med Airbus nya superjumboplan A380. Det är flygbolaget Emirates som nu valt att börja flyga dagligen med A380 mellan Kastrup i København och till Dubai. Och det beror naturligtvis på att Kastrup är navet i Norden. Arlanda missgynnas av att Stockholm dels är mindre och dessutom splittras ju flyget i Stockholm upp på flera flygplatser. Det är Arlanda, och sedan vill man ju förtvivlat ha Bromma kvar. Och till detta Skavsta... Fast överhuvudtaget är flyget en underlig verksamhet. Det är väl inget trafikslag som är så kraftigt subventionerat. Flygresenärerna betalar helt enkelt inte biljettpris efter vad resan skulle kostat egentligen. I dagarna läste jag om hur flygbolagen missbrukar piloterna genom att dessa helt enkelt ibland få betala för att få jobba (och alltså få flygtimmar för att på så sätt lättare få jobb senare). Nyligen avslöjades att gulfstaternas flygbolag är kraftigt subventionerade av sina hemländer. Och samma gäller i viss mån för de olika nationella flygbolagen (som SAS) som hålls flygande med stöd av politikerna. För att inte tala om att flyget slipper betala skatt på flygbränslet. Tänk på det nästa gång du tankar bilen, hade du tagit flyget hade du sluppit bränsleskatten...

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 44 eller Tänk så skönt: För nästan två veckor sedan var den stora skandalen att Telia och SBS inte kunde komma överens. Det blåstes upp stort att Telias TV-kunder inte skulle få titta på SBS-kanaler (Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport och TLC) eftersom bolagen inte kunde komma överens om villkoren. På en del håll lät det nästan som att Telia var skyldig till att jorden gick under. Det tog till slut någon vecka, sedan kröp tydligen SBS till korset sedan dom tappat närmare en tredjedel av sina tittare. Ordningen är återställd! Men tidningsrubrikerna är mycket mindre. Jag tvivlar på att kvällspressen nämnt att konflikten är löst. Antagligen säljer den nyheten mindre än katastrofrubrikerna när många svenskar inte skulle få titta på Kanal 5:s dravel. Visst är det spännande att fundera över medias prioriteringar. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 146: Jaha, så är det då dags för den där stackars änkan som vill bli av med alla sina pengar som hon ärvt efter sin förmögna make. Och nu ska hon snart dö själv, men har inga arvingar. Då är ju just jag den ideala mottagaren av alla pengarna? Tänk så underbart!

Dearest i Herren,

Med all respekt och mänsklighet, var jag tvungen att skriva på ett humanitära området.

Jag är en änka Gloria Anthony åldrande långtidssjukskrivna (cancer). I dag är upptagna till ett privat sjukhus. Jag har några medel jag ärvt från min man, James Anthony, som senare dog i en bilolycka.

När min man levde han deponerade summan av € 2.700.000.00 (två miljoner 700 tusen euro) i en bank. För närvarande är dessa pengar fortfarande i banken.

Min läkare sa att det inte skulle räcka för de kommande 3 månaderna på grund av cancer problem.I behöver någon väldigt ärlig och gudfruktig och organisation som kan använda dessa medel för Guds verk Min sena make lärde att denna fond bör användas för välgörande ändamål, såsom att bygga skolor, hus av barnhem, sjukhus etc.

Jag tog detta beslut, eftersom jag inte har några barn som ska ärva pengarna och jag vill Gud att vara nådig mot mig och accepterar min själ. Med Gud är allting möjligt. Snälla, om du skulle kunna använda dessa medel för Guds verk, vänligt svar.

Jag vill att du ska skicka mig följande information som avses nedan.

Ditt fullständiga namn -----------------------
Ditt land -------------------------
Din adress --------------------------
Din ålder ------------------------------
Din anställning -----------------------
Telefonen ------------------------

Så fort jag får ditt svar ska jag ge er kontakt banken och jag kommer också att fråga dig en skrivelse av myndighet som kommer att visa att du är den aktuella mottagaren av dessa fond.

Hoppas att få ditt svar. Förbli välsignad i Herren.

tack,
Gloria Anthony.

Fast, som jag nog sagt tidigare. Jag har mycket svårt för underliga Google-översättningar. Dom kan vara komiska att läsa men förtroendet blir inte det allra bästa. Intressant med det här mejlet är att det formatterats med någon underlig gammal skrivmaskinstypsnitt. Man kan liksom inte missa det hela. Men jag tror jag avstår från att kontakta Gloria. Jag tror att Herren löser hennes problem. Själv har jag inget förtroende för Herren. Jag slänger skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: