torsdag 2 april 2015

Nu är det påsk

Nej tack till ROT och RUT subventioner
» Dagens citat: Centerpartiets talesman i ekonomisk-politiska frågor, Emil Källström, sade så här i dagarna angående sänkningen av ROT-bidragen: - "Vi vet sedan tidigare att subventioner inte är rätt väg att gå". Den extrema falang av marknadsliberalism som dagens Centerparti står för är naturligtvis motståndare till att samhället via olika typer av bidrag och subventioner försöker påverka medborgarnas beteende på den Fria Marknaden. Fast, jag ska be om ursäkt. Jag har tagit citatet ur sitt sammanhang. Citatet är ordagrant korrekt, och det är yttrat just i dagarna. Men det handlade INTE om ROT- och RUT-bidrag. Det handlade om att satsa pengar på att få igång byggandet av mindre hyreslägenheter och studentbostäder. DEN typen av subventioner är fel enligt Marknadsliberalismens många gurus inom Högern. Däremot är ROT- och RUT-bidrag som främst tillfaller de egna väljarna som redan har sitt på det torra INTE fel. Detta är nämligen goda subventioner och bidrag! Det är inte alltid så lätt det där med bidrag och subventioner. Sådant ska nämligen bara vara riktat till de som har gott om slantar så att dom kan få ännu fler slantar över. De ska inte vara riktat till de som inte har några slantar eftersom dom då kan förledas tro att samhället finns till för dom.

Make love not war
» Senaste inbördeskrigsnytt: Nya inblickar i partiernas interna stridigheter. Jimmie Åkesson berättar i en intervju i Expressen: - "Funnits intressen att destabilisera partiet" apropå vad som hänt inom partiet under hans sjukskrivning. Fast jag vill inte påstå att "stridigheterna" är något som dykt upp under hans frånvaro. Att säga att han återvänder till ett parti fullt av stridigheter är kanske korrekt. Men dom har inte uppkommit under hans frånvaro. Dom finns där sedan partiet skapades. Det handlar helt enkelt om olika syn på hur rumsrena man måste vara. Grundideologin är ungefär den samma. Men Jimmie Åkesson försöker göra partiet rumsrent genom att sudda ut de värsta övertrampen. Men det är en omöjlig uppgift eftersom det är inbyggt i partiets ideologi. Nu senast exemplifierat av alla de avslöjanden som Expressen gjort av hur Sverigedemokrater uttrycker sig på nätet när dom tror att dom är anonyma. Det är en så sjuk syn på våra medmänniskor att jag blir sjuk av att läsa och höra. Ska Sverigedemokraterna rensa ut allt detta drägg blir det ju inget kvar. Men det är ju synd om stackars Jimmie. Jag tror att han ska, för sin egen hälsas skull, lägga den politiska karriären på hyllan.

Men det är inte bara på den högra planhalvan som det råder inbördes gräl. I går såg jag när jag kom hem från jobbet på kvällen delar av en debatt i SVT:s Aktuellt mellan sossarna Göran Greider och Widar Andersson om de danska socialdemokraternas flirtande med de främlingsfientliga krafterna i Danmark. Hur man som svensk socialdemokrat (som Widar Andersson) kan försvara denna kampanj är helt obegripligt. Men det är inte första gången som jag förundrat mig över högersossen Widar Anderssons syn på världen.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 33 eller Ännu en första april: Var det någon som upptäckte att det var första april i går? Jag tyckte det var dåligt med aprilskämt, fast det kanske beror på att jag blev dunderlurad och inte insåg att jag blivit lurad? Hur som helst stod min startsida nästan för det bästa. Den "Dagens fråga" som finns tillgänglig löd: - "Riksdagen föreslår att göra tiggeri till ett vanligt arbete. Arbetsförmedlingen skall samordna rekryteringen av de nya tjänsterna. Detta tros halvera arbetslösheten och skulle då bli den bästa arbetsreformen genom tiderna. Skall du söka till tiggare?" Det jag saknade i underlaget var ifall det då också skulle göras tvingande för arbetslösa att söka jobben för att inte förlora sin A-kassa? Det hade inte förvånat! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 143: Vad bra att jag kan spåra mitt paket hos DHL! Allra helst eftersom det inte hade skickats än när det här mejlet kom. Sedan finns det ju en del andra frågetecken också. Varför skicka en htm-fil som bilaga? Det gör mig ännu mer misstänksam. Varför skicka mejlet på engelska till mig? Det eventuella paket jag väntar på kommer ju från Sverige?

DHL
TRACK /CONFIRM YOUR DHL PARCEL.

DHL
Det här meddelandet skickades med hög prioritet.
1 bilaga dhl.htm

Track your Parcel at DHL

Dear Customer

Please find attached your shipment tracking details. Kindly confirm it is yoursand also correct as recently, there was a mix up with our tracking system. Alternatively, use this link to confirm your details.
http://dhl.customerservice.us.pn/

With kind regards,
DHL Express Team.

Inte blir det bättre när jag kolla vart länken leder. Den leder nämligen till en sajt som säljer Domän-namn och liknande! Något säger mig alltså att det är något skumt med det hela. Släng skiten!

Inga kommentarer: