lördag 25 april 2015

Högeralliansen på väg att spricka

Håll Sverige rent
» Girighetens ansikte: Diskussionen om Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och hans inkomstförhållande har ploppat upp lite då och då. Men Jimmie Åkesson verkar vara något av en teflonpolitiker. Skandaler biter inte på honom. Det normala förhållandet när det gäller de svenska partiordförandena är att när dom får ett "välbetalt" politiskt uppdrag, som regeringsledamot eller en riksdagsplats, så tar man inte ut dubbel lön. Dvs man tar inte ut lön både som partiordförande och för det politiska uppdraget. Det egna partiet får istället behålla lönepengarna för uppdraget som partiordförande. Vi har bara två undantag, Jimmie Åkesson i Sverigedemokraterna och Annie Lööf i Centern. Detta blev ytterligare uppmärksammat när Jimmie Åkesson blev sjukskriven och skulle få sjukpenning, sjuklön från Riksdagen (eftersom sjukpenningtaket är så lågt) och dessutom fick behålla hela lönen som partiordförande från Sverigedemokraterna. Det blev helt enkelt inkomster så höga att vanliga sjuka undrade vad som hände. Slutresultatet blev att Försäkringskassan beslutade att inte betala ut sjukpenning eftersom han ju fick en full heltidslön från Sverigedemokraterna och då ju inte kunde bedömas som helt sjuk. Nu visar det sig att Jimmie Åkesson anser att hans vikarie Mattias Karlsson har alldeles för lite betalt. Så hans lön ska plussas på rejält, retroaktivt! Naturligtvis är debatten om detta ett inslag i maktkampen inom Sverigedemokraterna. Men skandaler där SD:s högsta ledning är inblandade påverkar inte deras väljares förtroende för ledningen. Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och liknande SD-politiker är äkta teflonpolitiker. Skandaler biter inte på dom. Förhoppningsvis en dag ska de flesta av de som i dag stödjer Sverigedemokraterna inse att partiets ledning är inget annat än makthungriga, giriga och falska rasister långt ute på högerkanten. Eller som någon uttryckte det: "Det har kommit smuts på den där bajskorven".

Ebba Busch Thor
» Höger om marsch: I dag har så Ebba Busch Thor valts till ny ordförande för Kristdemokraterna. Och hon har direkt klart deklarerat att Kristdemokraterna är ett Högerparti. Alf Svensson och Göran Hägglund som närmast kallat partiet ett mittenparti kan därmed anses vara förbrukade. Jag har tidigare kommenterat att t.ex. Peter Althin hotat med att han riskerar att tvingas lämna partiet. Och när jag såg Alf Svensson kommentera valet verkade han mycket orolig över: "vad hon kan tänkas ställa till med". Fast egentligen är det positivt när Kristdemokraterna blir mer ärliga. Det är höger om hos många partier i dagarna, allt i kampen om väljarna med Sverigedemokraterna.

Folkpartiet
» Mer Jan Björklund: Att Högeralliansen är på gång ut genom bakdörren kan vi se av det faktum att Kristdemokraterna och Folkpartiet har sina arrangemang samtidigt och konkurrerar om medieutrymmet. Hade detta varit för några år sedan hade man mycket noga samordnat det hela på order av Fredrik Reinfeldt. Hur som helst har både Kd och Fp Riksting och Riksmöte i helgen. I Folkpartiet kan det inte vara allt för kul i dagarna. Inte för Jan Björklund i varje fall. Enligt Novus mätningar är Jan Björklund den partiledare som har lägst stöd bakom sig. Men skoltalibanen är inte orolig. Han verkar helt okänslig för omvärlden eftersom han upplever att han har ett starkt stöd. Hur som helst har han insett så mycket som att han måste sudda bort stämpeln av "skolan och inget annat" över sig. Nu ska man satsa på ekonomisk politik också. Hahaha!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 56 eller Sanningen kryper fram: Anders Borg har väl under de gångna 8 åren hyllats som geni och guru av det svenska näringslivet och den svenska pressen. Att därför läsa Svenska Dagbladets Andreas Cervenka under rubriken "Lugnet före stormen i lala-landet Sverige" sabla ner vad Anders Borg uträttat de gångna åtta åren känns som ett uppvaknande. Han påpekar att svenskarna i dag är världens näst mest skuldsatta folk. Och det är alltså inte Statens skuld det handlar om! Det är svensken som har skulder på motsvarande 293% av Sveriges BNP. Och detta har skett utan att de med ansvar för den ekonomiska politiken under åtta år gjort något, mer än möjligen blåst på ytterligare. Vi tillhör de som ökat våra skulder mest. Sveriges ekonomi, tillväxt per person under tiden 2008-2014 ligger under noll procent. Det är de här åren "geniet" Anders Borg styrt. Under åren 1995-2007 var tillväxten 3% om året! - "Om några år kan mycket väl svensk ekonomi beskrivas som ett klassiskt fall av en fullt synlig trampmina som bara väntade på en fot. När utländska ekonomer kommer på besök brukar de också göra politikerna uppmärksamma på faran." Och det är alltså under de åtta år som det ekonomiska snillet Anders Borg styrt som detta skett. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 152: Jag måste ha missat mejlen från Olga som så gärna vill ha kontakt och som tydligen är mycket orolig för mig. Det känns ju tryggt att veta. Eller?

Hello, dearest!

It’s me, Olga from Moscow. How are you doing? Still got no message from you. Write me a few words that you are alright and I will be calm!

I’m looking forward to hearing from you soon. My holenckova.alina@yandex.ru

Men jag har lite funderingar. Varför kommer mejlet från en e-postadress i Argentina? Och varför vill Olga att jag ska kontakta Alina? Jag tror att jag trots allt bestämmer mig för att vara lite skeptisk och göra det rätta med detta mejl som så mycket annat suspekt - slänga skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: