onsdag 8 april 2015

Elaka tankar

Sverigedemokraterna
» Inbördeskriget - version Sverigedemokraterna: Jag har ju haft lite tyckerier över inbördeskrig inom Högerallianspartierna. Och om man som jag har hamnat på den andra planhalvan är det ju alltid riktigt kiff att följa hur "motståndaren" bråkar lite smått internt. Men egentligen är det ju inget mot vad som pågår mer eller mindre hela tiden ännu längre högerut inom Sverigedemokraterna. En kamp som mer eller mindre har pågått sedan partiet skapades. Det är en kamp mellan Jimmie Åkessons version av SD som hela tiden försöker sudda ut de som säger högt och offentligt vad SD egentligen står för och de som säger som dom tycker. Eller en kamp mellan extrema nationalister och snälla invandringskritiska åsikter. Nu senast är det alltså en rejäl utrensning av kretsen kring ungdomsförbundet som tagit makten i Stockholm. Den här kampen med utrensningar kommer att pågå tills "extremisterna" ger upp och skapar ett nytt eget parti. Men då försvinner också SD - tror jag! Jag tror att Sverigedemokraternas höjdpunkt nu är passerad.

Skånetrafiken
» ROT eller gratis kollektivtrafik: Kampen från högerpartierna för att behålla ROT och RUT-bidragen oförändrade fortsätter. Det är ju deras egna väljare som vinner på skattesubventionerna och bidragen. Det mest högljudda argumentet för att bidragen ska vara kvar i oförändrad omfattning är att minskade bidrag kommer att öka svartjobben. Dvs i korthet, om inte skattebetalarna subventionerar det hela så fifflar vi med skatten. Moral? Det vet inte dessa herrar och damer vad det är. Ge oss bidrag eller vi fifflar med skatten! Punkt och slut! Jag tänkte vidareutveckla det här. Om nu bidrag är en förutsättning för att människor inte ska fiffla så kan vi ju lägga in samma tanke inom ett annat område. Kollektivtrafiken. Allra helst i Stockholm verkar man ha stora problem med att få pengarna att räcka, och allt större resurser läggs på att komma åt smitare som inte betalar för sig. Men det finns ju ett sätt att skapa ett system där det inte lönar sig att skattefiffla / smita från betalningen. ROT-bidrag och gratis kollektivtrafik. Om vi avskaffar biljetterna finns det ju inga behov av att smita från betalningen. Visst kostar det pengar, men det gör ju ROT-bidragen också. I dag motsvarar ju ROT-bidragen mer än en tredjedel av hela den svenska försvarsbudgeten. Inför gratis kollektivtrafik så avskaffar vi tjuvåkarna! Och på köpet får vi mindre bilar på vägarna.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 39 eller så får kommunen ta ansvaret: Det visar sig att det inte lönar sig tillräckligt för friskolejätten Academedia, man har bestämt sig för att lägga ner Petersvenskolorna här i Åstorp och i Klippan. Det är inte tillräckligt många elever som väljer friskolealternativet så nu får kommunerna ta sitt ansvar och bereda plats på sina skolor. Så kan det gå. Kan man inte tjäna tillräckligt får någon annan ta över. Detta får bli dagens fundering inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: