söndag 12 april 2015

De sanna Moderaterna
» Dagens prestation: Utan tvekan är det Svenska Dagbladets ledarskribent Tove Lifvendahl som står för dagens verkliga prestation. Under rubriken Låt DÖ dö argumenterar hon för att Högerallianspartierna ska säga upp Decemberöverenskommelsen. Hon tycker tydligen att bryta en överenskommelse är ett mindre allvarligt löftesbrott än att Stefan Löfven i det politiska läge som gäller tvingas bryta några av de vallöften han gett. Men att bryta överenskommelser utan andra argument än att det är bättre för de egna möjligheterna att bedriva opposition är inget större löftesbrott? Men, det är inte denna slutledningsförmåga som jag tycker är den stora prestationen. Ledarkrönikan, som upptar i princip en helsida i dagens Svenska Dagbladet, argumenterar för att Högerallianspartierna ska bryta Decemberöverenskommelsen och istället deklarerar hon: - "Då får ni samla ihop er och förklara att ni är beredda att regera Sverige, med eller utan ett extra val." Dvs i praktiken menar Tove Lifvendahl att det är bättre för Sverige att man styrs av fem högerpartier där Sverigedemokraterna har att avgörande inflytande än att man styrs av en Rödgrön regering som omväxlande söker stöd av Vänsterpartiet eller ett eller flera Högerallianspartier. Allt detta lyckas Tove Lifvendahl argumentera för utan att en enda gång nämna Sverigedemokraterna! Hon lyckas alltså kommentera hur hon vill att Sverige ska styras utan att nämna Sveriges tredje största parti. Det parti som skulle bli allra gladast om Decemberöverenskommelsen bröts. Det parti som skulle få det avgörande inflytandet i Sverige om DÖ dog. Visst är det skickligt, för det kan inte vara omedvetet! Tyvärr är det ju så att ett Extra val troligtvis skulle resultera i en ganska liknande situation som i dag i Sveriges Riksdag, där inget av blocken skulle få majoritet. Vi skulle vara tillbaka i en situation där ett oseriöst pajasparti skulle få ett avgörande inflytande över hur Sverige skulle styras. Men så långt ville inte Tove Lifvendahl tänka. Kanske är det inte Dagens prestation utan snarare Dagens magplask?

Den Sverigedemokratiska sandlådan
» Det fortsatta inbördeskriget: Dagligen matas vi med nya skildringar av hur det interna arbetet i Sverigedemokraterna fungerar. I dag läser jag att partiets säkerhets- och utbildningschef Bengt Malmberg sagt upp sig med omedelbar verkan. - "Snacka om att man blir nerpissad av Richard Jomshof och övriga VU" är hans motivering! Tydligen är fler på väg att säga upp sig. Det där med "demokrati" är något som SD inte begriper ett dugg av. Det som gör mig mest förundrad är att så många svenskar fortsätter att ha förtroende för denna hönsgård. SDU har för avsikt att spendera 100.000 kronor av de pengar man får på att producera en film som ska höja moralen bland de egna. Det framgår inte riktigt vad det ska handla om. Kanske en handbok i hur man sprider rasism och hat utan att kunna bli identifierad? I Helsingborgs Dagblad har vi kunnat läsa lite om bakgrunden till bråket. - "De uppför sig som omogna småbarn" är SD-ledningens benämning på SDU:arna. Det är dock inga problem att vända på resonemanget. Över huvud taget är det nästan komiskt att läsa om alla beskyllningar. Det påminner nästan om en usel spionthriller med stulna USB-minnen och liknande ingredienser. Jag upprepar, hur kan så många svenskar ha förtroende för politiker som uppför sig så här omoget? Fast, ska man tro Sverigedemokraten Paula Bieler så är det mest synd om Sverigedemokraterna själva. Dom får nämligen kritik och det finns ju t.ex. bloggare som skriver elakt om dom... Dock använder vi inte de ord som Sverigedemokraterna blivit synonyma med.

Olof Palme
» Vem mördade Olof Palme: Tyvärr tror jag att vi kommer att få hålla på att ställa den här frågan utan att få ett klart besked ända tills vi dör. Olof Palme var utsatt för ett fruktansvärt hat från många grupper. Vi minns alla t.ex. den pilkastningstavla med en bild på Olof Palme som Moderata Ungdomsförbundet spred. Från många länder var också hatet stort och min övertygelse är att det antingen var ett beställningsjobb från utlandet eller en svensk Olof Palme-hatande knäppgök som utförde mordet. På grund av en usel utredning från början så tror jag tyvärr, som jag sade tidigare, att vi kommer att få dö utan att få klarhet. Men, en av de teorier som jag tror är sannolik är den som aktualiseras av Aftonbladet i dag. Det s.k. Sydafrika-spåret. Den högerextrema apartheidregimen i Sydafrika hatade Olof Palme för hans engagemang för demokrati i landet. Enligt de nya uppgifterna lämnade den ökända sydafrikanska torpeden Eugene de Kock Sverige omedelbart efter mordet. Och även andra uppgifter styrker denna teori. Jag har naturligtvis inga kunskaper i hur teorierna håller i verkligheten, men teorin är rimlig. I motsats till det PKK-spår som var den ursprungliga teorin. PKK hade inget intresse av att mörda Olof Palme, det hade dåtidens Sydafrikanska apartheidregim! Vi hade behövt en Olof Palme i Sverige i dag!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 43 eller vem är skitstövel: I dagens Aftonbladet berättar Katrine Marçal att Skitstövlar käkar upp alla kakor. Skitstövlarna är de fartblinda och bortskämda företagsledare som just nu, i samband med den s.k. SCA-skandalen, avslöjats med fingrarna i syltburken. Skitstövlarna är dessa bortskämda företagsledare som inte förstår att det är något fel när dom på företagets bekostnad tar firmaflyget med familjen till idrottsevenemang i utlandet. När man skickar firmans flygplan för att hämta en glömd plånbok. När man använder mångmiljonbelopp av firmans pengar för att jaga älg med kompisarna. Skitstövlar är de som inte förstår att något är fel. Skitstövlar är de som tror att det ska vara på det här viset. Läs och begrunda! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

Inga kommentarer: