tisdag 28 april 2015

April är snart slut

Jonas Sjöstedt i botten
» Den politiska maktens inkomster: Jag ber om ursäkt för vad jag skrivit tidigare. Uppenbarligen var den information jag fått tidigare felaktig. Jag påstod ju för några dagar sedan att Jimmie Åkesson och Annie Lööf var unika bland våra partiledare som plockade ut både politikerarvode och till detta lön för att vara partiledare. Men, det visar sig vara ett allmänt borgerligt högerfenomen istället. I Dagens Nyheter läser jag en sammanställning över våra partiledares inkomstförhållande. I toppen bland dom alla ligger statsminister Stefan Löfven som får statsministerarvode, vilket är 156.000 kr/mån, men inget annat. Tvåa på den här listan hittar vi Moderaternas Anna Kinberg Batra som tjänar totalt 144.000 kr/mån. Det är riksdagsarvodet på 61.000 + ytterligare 83.000 från partiet. Efter detta följer Annie Lööf och Jan Björklund som båda tjänar 124.000. Båda har riksdagsarvode på 61.000 och får dessutom tydligen "uppsägningslön" som tidigare regeringsledamöter och till detta lön från partiet så att dom kommer upp i regeringsarvodet på 124.000. De båda Miljöpartisterna Gustav Fridolin och Åsa Romson har också regeringsarvode på 124.000, men, dom får betala "avgift" till partiet på drygt 6.000 kr/mån. Sedan kommer Jimmie Åkesson som har sitt riksdagsarvode på 61.000 och sedan får ytterligare nästan 40.000 från partiet. I botten ligger Jonas Sjöstedt som också har riksdagsarvode men han får betala 11.400 till Vänsterpartiet i "avgift" eftersom han har ett välbetalt arvode genom sitt partiengagemang. Vad det gäller Kd:s nyvalda Ebba Busch Thor är allt okänt. Hon sitter ju inte i Riksdagen så något sådant arvode finns inte, och Göran Hägglunds situation har DN inte klarlagt. Något kommunalt arvode blir det väl inte heller för Ebba. Och vad Kristdemokraterna betalar, ja det har man tydligen inte förhandlat om än... I korthet kan man fastställa att det är för vanligt folk bra betalt att bli toppolitiker. Men, slutar man som politiker och går till "Näringslivet" så rusar i allmänhet lönerna upp rejält. DÄR är nämligen lönerna klart ännu högre. Och man kan också konstatera att det är mer lönande att vara Borgerlig politiker än att vara Rödgrön politiker. Och skulle man välja Vänsterpartiet har man för sin egen privatekonomi gjort ett taskigt val!

Stäng ner kärnkraften
» Kärnkraften lönar sig inte: Jan Björklund sitter på sin kammare och gråter krokodiltårar. Vattenfall har nämligen kommit fram till att kärnkraften inte längre är ekonomiskt lönsam. Man har därför bestämt sig för att föreslå minoritetsägaren Eon att lägga ner två av kärnkraftsreaktorerna i Ringhals i förtid. Det rör sig om reaktorerna 1 och 2 i Ringhals som man vill lägga ner om ett par år. Ett beslut från Vattenfall som helt naturligt splittrar våra politiker. Jan Björklund gråter helt självklart krokodiltårar när även kärnkraftsindustrin erkänner vad många andra redan sagt, nämligen att kärnkraften är för dyr och kan inte konkurrera utan statliga subventioner med billigare kommande oändlig energi. En annan som säger: - "I dag är det uppenbart att min sanning ligger närmast" är förra centerledaren Maud Olofsson. Fast egentligen står faktiskt de här båda reaktorerna redan stilla. Reaktor 1 är avställd som vanligt varje år under några månader för service och översyn. Reaktor 2 står avställd sedan länge pga reparationer. Senaste budet är återstart i november... Det är bara för våra kärnkraftskramare att inse att kärnkraftens tidevarv är över. Dagens reaktorer börjar bli gamla och olönsamma och att bygga nytt kostar ofantliga summor. Kärnkraften har ingen framtid utan kraftiga skattesubventioner - sådan är sanningen Jan Björklund!

Annie Lööf
» Från grönt till mörkblått: Under gamla centerledare som Gunnar Hedlund, Torbjörn Fälldin och Olof Johansson var Centerpartiet ett trots allt tydligt grönt parti någonstans i mitten på den politiska skalan med inriktning på landsbygdens folk. Med Maud Olofsson inleddes en vandring högerut på den politiska skalan, men det mesta av den gröna profilen och inriktningen på landsbygdens folk fanns fortfarande kvar. Med Annie Lööf har marschen högerut på den marknadsliberala skalan intensifierats och samtidigt har Annie sopat in den gröna profilen och prioriteringen av landsbygdens folk i en väl låst garderob. Nu ser jag att Annie Lööf anmälts till Konstitutionsutskottet för ministerstyre med målet att stoppa granskning och miljökrav på gruvbolaget Northland Resources investeringar i ny gruva. Slutresultatet blev en rekordstor dunderkonkurs och ett antal invecklade polisutredningar på olika håll. Och nu ska som sagt Annie Lööfs inblandning också granskas. I konflikten mellan miljön och kapitalet har allt för många politiker för lätt att blunda för miljöhänsynen.

» Bedragare del 154: Någon som kallar sig Danny verkar tro att jag har problem med alkoholen! Jag blir faktiskt lätt förolämpad av detta. De eventuella problem med alkohol jag har är att jag tycker det är så tråkigt och pinsamt när andra stoppar i sig denna skit. Man blir ju så ofantligt löjlig. Och skiten smakar just det - skit!

Take Control of Your Life

Alcohol rehab can get you on the right path

LEARN MORE

http://www.juliettecham.com/1c8b19e532f6a73a016471909230_550b3a55-2701060f0001/C/

Regards,
Alcohol Rehab

Det där mejlet har alltså hamnat helt fel. Helt bortkastat. Hur som helst verkar sajten Juliettecham ha plockats ner redan. Så det är ingen risk för att någon blir lurad. Släng skiten!

Inga kommentarer: