måndag 16 mars 2015

Tåg, Jeltsin och Spam

Järnvägsknuten Åstorp
» Järnvägens kris: Den Rödgröna budgeten gick ju inte igenom. Istället tvingas vår Rödgröna regering arbeta efter en Högeralliansbudget som röstades igenom med hjälp av Sverigedemokraterna. En av effekterna av detta är att den Rödgröna regeringens utlovade höjning av anslagen till underhåll av det svenska järnvägsnätet försvann i effekterna av Anders Borgs skattesänkningar. En effekt av detta är att Trafikverket nu meddelat att man kommer att sluta underhålla ett stort antal svenska järnvägslinjer. Drygt 40-talet järnvägslinjer ska drabbas, antingen av försämrat underhåll eller att underhållet helt och hållet upphör. Och en naturlig effekt av detta är att banan inom kort troligtvis kommer att stängas helt. Detta i sin tur oroar Green Cargo och stora delar av det svenska näringslivet. De bandelar som drabbas är nämligen främst banor med uteslutande godstrafik. Och naturligtvis är detta en präktig skandal! Att inte våra Högerallianspolitiker kryper till korset, ber om ursäkt och lovar att lyda order från Näringslivet begriper jag inte riktigt. Men det är väl i sedvanlig ordning viktigare att fixa till järnvägarna kring Stockholm och göra plats för en ytterligare ökad biltrafik - i Stockholm! Ett annat problem för den svenska järnvägen är det upphandlingsraseri som bland annat tidningen ETC berättat om. Underhållet av det svenska järnvägsnätet är ju utlagt på entreprenad till lägstbjudande. Effekterna av detta är bland annat att på många linjer är det ett företag som sköter det långsiktiga underhållet och ett annat bolag som ska sköta akuta reparationer. Slutresultatet blir sämre underhåll och dyrare räkningar. Det finns också upprepade exempel på hur företagen använt icke färdigutbildad personal för att spara pengar. Detta samtidigt som kostnaderna för att administrera upphandlingar, fakturering och uppföljning kostar mer än eventuella inbesparingar. Uppsplittring och Privatiseringsraseri har skapat ett sämre svenskt järnvägsnät.

Men det finns faktiskt positiva nyheter. Här i Åstorp får vi nu äntligen en upprustning av den s.k. Söderåsbanan som så småningom ska ge oss direkttåg till Malmö på nytt. Någon gång 2020 eller ditåt. Att det hela var utlovat för ungefär 10 år sedan men ständigt flyttats fram pga brist på pengar får vi väl leva med. Vi ska också äntligen få en modernisering av bangården här i järnvägsknuten Åstorp. Det blir ett bekymmer till sommaren när all tågtrafik stoppas under några månader. Men det behövs! En annan positiv nyhet är att vi nu äntligen ska återfå direkta tåg mellan Helsingborg - Stockholm. Fast här får vi också ett bevis på att det svenska järnvägsnätet inte stämmer med behoven. Tågen till Stockholm får helt enkelt inte plats på den enkelspåriga Skånebanan sträckan Helsingborg - Åstorp - Hässleholm utan måste köra omvägen om Göteborg för att kunna ta sig till Stockholm. Sträckan Helsingborg - Åstorp är en av de allra hårdast trafikerade enkelspåriga järnvägslinjerna i Sverige. Här ska förutom Pågatåg var 30:e minut i varje riktning in godstågen Helsingborg - Stockholm - Norra Sverige, Helsingborg - Göteborg - Norge samt lokala godståg. Där är trångt. Och det finns inte ens planer på att bygga dubbelspår. Men det blir väl i varje fall bättre mötesmöjligheter i Åstorp efter ombyggnaden. Det behövs mer pengar! Men dom går till att bygga några mil motorvägstunnel i Stockholm och till att skattesubventionera den svenska flygtrafiken.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 16 eller - ja vadå: Under ett antal dagar har det spekulerats frisk om varför inte Putin visat sig offentligt på nästan 2 veckor. Det har handlat om allt från en kupp till död eller att han varit på BB med sin flickvän. Men i dag dök han tydligen upp igen. Media kan dra en suck av lättnad. Nu har man någon att hacka på och lägga skulden på för allt ont i världen igen. Jag tror att Putin suttit och småmyst och skrattat för sig själv i en soffa på något håll. Mina gissningar är antingen det där med att flickvännen fött barn eller att han helt enkelt gjort en plastikoperation för att se yngre ut. Men hela spekulerandet har varit riktigt komiskt. Detta är dagens fundering inom ramen för utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 132: Dagens exempel på skitmejl är det här som kommer från en av de som jag skulle vilja långsamt strypa samtidigt som jag kölhalar, piskar, dränker och allmänt misshandlar. Allt på en gång samtidigt som jag säger: - "Här får du precis vad du förtjänar".

please do not reply directly.

if you want to contact us, please send us an email at wengjiao7598@163.com

Hi,

This is Elizabeth from Bulker Mania. All these years, I have seen thousands of companies growing using the most powerful marketing tool "Email Marketing"!

We at Bulker Mania can help your business reach the next level, we have helped hundred's of businesses go viral and also increase their client base within 30 days.

Kriminella idioter
What we Provide:

We can send unlimited email campaigns for you all over the world
We can send out newsletter's on your behalf to promote your business
We can send out Millions of emails for you.
We have High Quality data! We use our updated database to promote your business.

Advertise your business using the most powerful tool's in the market and see the difference it makes"

What we require:

Subject Line
Your Email Message or the Newsletter

Sit back, relax and watch the clients coming in and your business grow!!!

Basic Pricing:

2 Million bulk emails only for $399
10 Million bulk emails only for $999

please do not reply directly, For a custom package or more information please send us an email at engjiao7598@163.com.
please do not reply directly.

Det här är alltså ett av dessa kräk som skickar ut skiten vi svär över.

Inga kommentarer: