tisdag 31 mars 2015

Om fri konkurrens

De gamla moderaterna
» Det ny bidragsberoende frälset: De senaste två dagarna har Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson gått ut i kamp för att skydda det nya bidragsberoende bidragsfrälset. Verksamheter som uppenbarligen inte kan fungera om inte skattebetalarna slänger miljarder över branscherna för att hålla dom vid liv. Upp till kamp för det Fria Näringslivet på en Fri Marknad med Fri Konkurrens kan man (inte) kalla det! Det handlar om upprördhet över att subventionerna för att anställa ungdomar gradvis tas bort. En reform som blivit mycket dyrare än beräknad och som gett mycket sämre resultat än som utlovat. De få nya jobb som eventuellt skapats har kostat mångmiljonbelopp per styck. Den största effekten har snarare varit att konkurrensen snedvridits och att skattebetalarna (dvs du och jag) har förlorat mångmiljardbelopp som gått till det "Fria" Näringslivet. Det handlar om minskningen av ROT-bidragen som kostar oss skattebetalare allt fler miljarder för att istället finansiera byggen av swimmingpooler i Danderyds miljonärskvarter. Man kan till och med få bidrag för att bygga till sommarvillan på franska rivieran! Det handlar om begränsning i subventionerna av fönsterputsningen och städningen av samma miljonärsvilla i Täby och Vellinge. Det är nämligen i just de rika moderatghettona i villakvarteren i Danderyd, Täby, Vellinge, Lomma osv som de flesta av våra skattemiljarder via ROT och RUT hamnar. Läs Maria Ludvigssons försvar av bidragssamhället här och här.

Fria Moderata Studentförbundet
» Om tron på konkurrens på lika villkor: För några dagar sedan berättade jag om Fria Moderata Studentförbundets ordförande Alexandra Ivanov som tyckte att WWF:s Earth Hour var tramseri. Hon tyckte att man som protest istället för att släcka lampor skulle tända lampor. Det är bara att förbruka elen, den är bra. En annan spännande insats från Fria Moderata Studentförbundet är kampen för att konkurrensen på den Fria marknaden inte ska ske på lika villkor. I Linköping har FMS gått ut i kamp för en arbetsgivare som inte vill teckna kollektivavtal. Ska Ingeborgs bageri betala samma löner och förmåner som konkurrenterna skulle man nämligen inte klara sig hävdar man. Då går Fria Moderata Studentförbundet upp till kamp mot Facket, som vill teckna kollektivavtal där, som på andra ställen. Men skulle Ingeborgs bageri tvingas betala OB och liknande ersättningar så kan man inte konkurrera med konkurrenterna. Nu ska jag dock inte vara elak mot Fria Moderata Studentförbundet. Deras kamp för Ingeborgs Bageri handlar naturligtvis inte om att dom inte vill att konkurrens ska ske på lika villkor. Deras kamp handlar om ett hat mot Facket. Allt som har med Facket att göra är farligt. Jag har en liten fundering. När dessa duktiga flickor och pojkar en dag är färdiga med sin utbildning och ska ge sig ut på arbetsmarknaden. Kommer dom då att fortsätta att vara fanatiska motståndare till Facket och inte går med i Facket på arbetsplatsen? Och som en följd av detta naturligtvis tacka nej till de förmåner och försäkringar som Facket förhandlat fram? Det är spännande funderingar.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 31 eller Idrotten som en del av samhället: Här i Nordvästskåne firar en hel del Rögle-supportrar att Rögle Bandyklubb nu återigen tagit steget upp i högsta divisionen - i ishockey. Det är inte första gången, men än så länge har det alltid slutat med degradering igen efter oftast ett år. Men firandet grumlas ju lite av spelaren André Deveauxs vidriga överfall på en motspelare. Innan matchen ens börjat! Nu har Rögle BK tagit sitt ansvar och gett spelaren sparken med omedelbar verkan och han har väl redan återvänt hem till Kanada. Men, så har det dykt upp en diskussion om en polisanmälan för misshandel. Och nu tycker tydligen sportkommentatorerna i t.ex. Aftonbladet och Expressen att sådant som sker inom sporten inte har i domstolar att göra. Vilket naturligtvis är rent struntprat. Om man inte följer sportens regler under match kan man dömas till olika straff som utvisning och avstängning osv. Men självklart finns det en gräns när den allmänna juridiken utanför sportarenan tar över. Ett sådant tillfälle är när man så här uppenbart överfaller en annan människa i syfte att skada - och matchen inte ens börjat. Var tycker Mats Wennerholm och Magnus Nyström att gränsen går? Ska du få ta upp en revolver och skjuta ihjäl en motståndare för att sedan dömas till 10 minuters utvisning och 2 års avstängning? Eller vad tycker ni Mats och Magnus att man ska få göra bara för att man är idrottare utan att landats lagar ska få lägga sig i? Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 141: Vad snälla dom är som har beviljat mig ett Visa-kort helt utan att jag ens behövt söka om det! I stort sett så behöver jag bara berätta om namn och adress så skickar dom kortet. Verkligen generöst. Kortet är värt 10 miljoner dollar, i varje fall försöker man antyda detta. Undrar om det betyder att det är en kredit på 10 miljoner?

Visakort
Your ATM visa card

LUO ATM Card oui.frum@aol.co.uk

Hello:
reconfirm your NAME,ADDRESS,NEXT OF KIN.CELL PHONE NUMBER. for the delivery of your VISA ATM CARD worth of $10.M to Dr.Matooq Saad Bakoosh of UBA BANK,Thanks Regards,Marry uba

Fast efter kontroll i min helt nyinköpta plånbok så ser jag att där är fullt. Jag har redan ett Visa-kort och två Master Card-kort och en sjuhelsikes massa andra kundkort och annat plastskräp. Det finns inga tomma fack. Och jag tänker inte skaffa ny plånbok igen bara för att få plats med ännu ett Visa-kort. Sedan verkar dom inte skicka kortet till mig utan till någon på UBA Bank! Jag struntar i det! Släng skiten!

Inga kommentarer: