tisdag 3 mars 2015

Feminism som förebild

Feminism
» Säg Nej till dödsstraff: Jag är en mycket stark motståndare till dödsstraffet. Ingen människa, och jag upprepar INGEN, har rätt att ta någon annans liv. Men, det finns tillfällen när jag får tvivel på om min åsikt är ovillkorlig. Jag har dock lyckats stå emot än så länge. Fast, det är jobbigt ibland. Ett sådant tillfälle är den händelse i Indien som egentligen inträffade för cirka två år sedan. En ung kvinna, Jyoti Singh, våldtogs och misshandlades av fem män och en 17-åring. Flickan dog efter några veckor på sjukhus av sina skador, och händelsen fick stor uppmärksamhet. Till slut dömdes fyra av de inblandade till döden genom hängning. En av männen, Mukesh Singh, som var chaufför i den buss där våldtäkten ägde rum, nekar till att han deltog i våldtäkten. Men han berättar i en intervju att han tycker att kvinnor som ger sig ut på nätterna bara har sig själva att skylla om dom drar till sig uppmärksamhet. - "En tjej är mycket mer ansvarig för våldtäkten än en kille" säger han i en intervju med BBC. Man kan ju faktiskt som snart 63-årig gubbe bli rabiat feminist för mindre. Och, som sagt, mina tvivel på dödsstraffets välsignelser får sig verkligen en törn när jag läser det här. Jag skäms över mänskligheten, jag skäms över manligheten, jag skäms! Läs här vad India Today skriver.

Min mamma med Håkan Juholt
Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 3: Varför väljer man att blogga? Varför har jag börjat blogga? Ja, jag har redan innan förklarat mer praktiskt varför jag började. Men vad är det hos mig som har gjort att jag under så här lång tid har trivts med att tycka till om allt möjligt. Det är naturligtvis ett politiskt intresse som ligger bakom. Bloggen Sven Tycker är ju ett klart politiskt ställningstagande. Det går inte att förneka. Det här är ett politiskt intresse som jag ärvt av min mamma. Det har varit helt naturligt för mig sedan jag var barn att hon varit på politiska möten. Och hon i sin tur har ärvt sitt intresse från min morfar som var fackligt mycket engagerad. Min i dag 94-åriga mamma har naturligtvis avvecklat det mesta. Men hon följer fortfarande med, har sina åsikter klara och lägger ner en del av sin fritid på Hembygdsföreningen. När jag var barn var hon bland annat ordförande i det som då hette Barnavårdsnämnd, hon var många år ordförande i Skolstyrelsen här i Åstorp och får väl sägas vara en av de kvinnliga pionjärerna genom många års arbete i Kommunstyrelsen. Ett arv som jag känner stolthet över. Även om jag aldrig kommit längre än Kommunfullmäktigeuppdrag på bakre stolar och uppdrag i Fritidsnämnd och Skolstyrelse. Men jag har lärt mig att det är viktigt att bry sig politiskt. Att ju fler som engagerar sig politiskt desto bättre fungerar demokratin. Det är därför jag bloggar! Just nu som en del i #blogg100 utmaningen. På bilden ses mamma i samspråk med Håkan Juholt för ett par år sedan.

» Bedragare del 123: Dagens mejl kom för ett par dagar sedan från en Luna Holmgren som berättar att jag kan få ett presentkort värt €50 bara genom att svara på en snabbundersökning. Tänk så generöst!

Få ett Coop-presentkort värt €50 från din favoritbutik
Slutför vår snabbundersökning för att se om du kvalificerar dig

Coop-presentkort
Coop Presentkort

Presentkortet är en av flera belöningar.
BÖRJA HÄR
Avanmälan från detta nyhetsbrev | Se online versionen | Rapportera problem
Trots den noggranna sammansättningen av detta e-mail, är "Online Customer Service" under inga omständigheter ansvarig för eventuella skador orsakade, direkt eller indirekt som en konsekvens av eventuelle misstag eller missförstånd angående utskicket. Detta gäller allt innehåll skrivet av "Online Customer Service" eller annat innehåll som tillhandahållits från tredje part som ett resultat av detta utskick.

Vi bearbetar med högsta omsorg alla dina uppgifter för genomförandet av ditt (företags) abonnemangsavtal. Vi vill hålla dig informerad om nya uppdateringar gällande "Online Customer Service" och annan information gällande utvalda företag.

Ytterligare information avseende de platser där dina personliga detaljer utnyttjas och bearbetas kan hittas i vår sekretesspolicy. Våra leveransvillkor gäller för alla våra Villkor. Klagomål angående innehållet i vårt nyhetsbrev, frågor gällande ditt abonnemang eller andra allmänna förfrågningar kan skicka till luna@mailing-base.com

Du får detta e-postmeddelande för att du registrerade dig på med e-postadress: xxxx@swl.nu

Fast jag kan inte förstå varför dom inte betalar ut i svenska kronor? Och sedan är där så mycket reservationer, för att inte tala om att det kan bli andra ersättningar också. Det är ju bra att dom reserverar sig för alla skador som kan uppstår pga missförstånd!? Jag kan också klart deklarera att jag har sannerligen inte registrerat mig hos dom här. Observera att på bilden är presentkortet på 350 kronor. I texten är det på €50 - vilket är mer än 450 kronor. Undrar vem som stjäl den mellanskillnaden? Släng skiten!

Inga kommentarer: