onsdag 25 februari 2015

Terrorism

Julian Assange
» Inaktiv åklagare: Senast den 16 februari i år kommenterade jag Julian Assange och det faktum att han suttit på Ecuadors ambassad i London sedan 3 år tillbaka. En vistelse som kostat den brittiska polisen motsvarande 126 miljoner kronor. Och allt detta för att en svensk åklagare vill förhöra Julian Assange misstänkt för sexuellt ofredande. Julian Assange har begärt garantier för att han inte utvisas till USA för att åka till Sverige för att förhöras. Men några sådana garantier får han inte. Alltså sitter Julian Assange på Ecuadors ambassad medan brittisk polis bevakar ambassaden för motsvarande 40 miljoner kronor om året. Däremot gör den svenska åklagaren inte ett dugg. Hon kunde t.ex. börja med att förhöra via telefon, eller kanske åka till London (det hade kostat mindre än 126 miljoner). Men det sker ingenting. Nu läser jag att Julian Assanges svenska advokat överklagat häktningsbeslutet eftersom: - "Åklagaren har bokstavligen talat inte gjort ett dugg sedan hösten 2010. Det strider inte bara mot svensk rätt utan också mot Europarätten. Det har lett till ett dödläge, där Julian Assange i praktiken varit frihetsberövad. Hur upphäver man det dödläget? Jo, genom att upphäva häktningen". Hans advokater har också begärt att få tillgång till de SMS som ligger till grund för misstankarna. Men detta har man vägrats mer än att snabbt få se dom utan rätt att göra anteckningar. Enligt advokaterna innehåller SMS:en bevis för att det inte gått till så som åklagaren hävdar. Själv blir jag allt mer övertygad om att det finns något i den här historien som inte blivit offentligt. I annat fall hade åklagaren kommit längre i sin utredning.

Skapa fred
» Terrorismskräcken: Jag läser i Metro om Sarah Ericsson i Karlskrona som fyllde 21 år. Detta firade hon bland annat med att sätta upp två stora ballonger i fönstret, en Tvåa och en Etta. Det var väl ett utmärkt sätt att uppmärksamma 21-årsdagen. Men, det skulle hon tydligen inte ha gjort. Någon som passerade utanför och såg "21" bakifrån tyckte att där stod "IS" så hen ringde till polisen och anmälde Sarah för terrorismpropaganda. Efter ett tag ringde polisen på och Sarah fick plocka ner sina ballonger i fönstret. Är det mer än jag som tycker att vår skräck för terrorister har gått lite till överdrift. Det finns en hel del i vårt samhälle som är mycket farligare än islamistiska terrorister. Bilismen t.ex.! Och det finns också större risk att mördas av andra. Vi har t.ex. högerextremisten Anders Behring Breivik i Norge som mördade sammanlagt 77 personer 2011. Och nu läser jag en liten notis i Metro om knäppgöken i Uherský Brod i Tjeckien som sköt ihjäl 8 personer på en restaurang. Nu var det bara en "knäppgök", men om det hade varit t.ex. bara två döda men en islamistisk terrorist hade rubrikerna och artiklarna blivit mycket större. Terrorismen är ett problem, det är ett stort problem i t.ex. Syrien men ett mindre problem hos oss. Vi ska kanske vara realister lite grann. I måndags skrev jag om vår moderata EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som vill aktualisera reglerna att registrera alla flygpassagerare i kampen mot terrorismen. Men varken Breivik, det som nu hände i Tjeckien, det som hände i Paris och København nyligen hade kunnat förhindras med dom åtgärderna.

Afghanistans flagga
» En afghansk vädjan: Jag läser att Afghanistans Migrationsminister Seid Hossein Alami Balkhi vädjar till Sverige att inte tvångsutvisa afghaner till Afghanistan. Det finns helt enkelt inget säkert område i landet för dom att resa till. Enligt den afghanska regering så har Sverige och Norge brutit mot det avtal som finns och genomfört flera utvisningar av ensamkommande barn, ensamma kvinnor och flyktingar från provinser som inte bedöms säkra. Det finns en hel del flyktingar från Afghanistan i Sverige som ska utvisas. Jag visade Metro-artikeln på jobbet i dag för några av dessa. Som gav dom lite mer hopp om att få stanna. Tyvärr tror jag Migrationsverket struntar i det!

» Bedragare del 117: Jag har blivit miljonär, dvs dollarmiljonär. Och inte bara en utan dubbelt upp! Jag har nämligen vunnit 1 miljon från Facebook. Och jag blir så lycklig. Tänk att det kan vara så lätt att tjäna slantar.

Kära Facebook-användare,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för fram som vår 2015 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är en automatiserad program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har godkänts för att hävda en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Facebook
Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-Feb / 2015
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook-ledning. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

Inorder att hävda din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: toddjackson1000@outlook.com Du måste fylla i nedanstående formulär:

Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programdirektör med nedanstående uppgifter E-post: toddjackson1000@outlook.com

Namn på Facebook belönar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Cash Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektören kontakta dig med information om hur du kan hämta den prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande informationen till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla ledamöter och personal Facebook Team. Se till att skicka din feedback eller fråge Mr Todd Jackson, på sin e-post: toddjackson1000@outlook.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programsamordnare,
Facebook Rewards Program,
2015. Med ensamrätt.

Fast det är klart, det är lite mystiskt att jag får två mejl. Jag har ju faktiskt bara ett Facebook konto. Kanske man skulle skaffa sig många konto, då ökar ju chansen att vinna nya miljoner nästa år. Släng skiten!

Inga kommentarer: