onsdag 4 februari 2015

Om FN, Sverige, Norge och Kungligheter

Förenta Nationerna
» Sverige får hård kritik: FN:s barnrättskommitté kritiserar Sverige för att inte följa FN:s Barnkonvention. - "Det är hårdare kritik än vad jag väntade mig" kommenterar UNICEF:s programchef Christina Heilborn. Och jag kan inte annat än hålla med om kritiken. Jag ser exempel på brott mot FN:s Barnkonvention regelbundet i mitt arbete. Senast i dag när jag tog farväl av en man från ett land i Afrika som tvångsutvisas till sitt hemland för att han därifrån ska söka om uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till sin fru och barn. Frun har ett barn och är gravid med ett andra barn. Men nu skickas pappan alltså till sitt hemland där tanken är att han ska ansöka om att få återvända till sin fru och barn i Sverige. Men den handläggningen tar tid, sex månader? Åtta månader? Ett år? Under den tiden föder hans fru deras andra barn. Det ska påpekas att mannen inte är kriminell, han har bara inte följt de svenska procedurerna på rätt sätt. Och för detta straffar vi hans barn som får vara utan sin pappa. Det är INTE i enlighet med FN:s Barnkonvention. Kritiken som kommit i dag är alltså helt korrekt!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Fortsatt bråk inom Sverigedumokraterna: Jag läser att den ansvarige utgivaren till den SD närstående webbsajten Avpixlat, Mats Dagerlind, hotar Sverigedemokraterna med Kronofogden eftersom han inte anser att han fått betalt för texter som han skrivit för SD:s medlemstidning SD-Kuriren och lovats betalning för. Det hela ska nog tolkas som en ilsken protest mot att SD vill distansera sig från Avpixlat och istället satsa på tidskriften Samtiden som jag berättade om i går. Det här är en typ av bråk som brukar dyka upp när oenigheten och maktstrider börjar växa inom organisationen som en föraning om kommande rejäl splittring. Jag börjar faktiskt allt mer tro att Sverigedumokraterna kommer att dö splittringsdöden inom en inte helt avlägsen framtid, som i stort sett alla andra toppstyrda missnöjesorganisationer brukar drabbas av.

Romernas flagga
» Norge - egoismens förebild: Jag har redan tidigare berättat att Norges motsvarighet till Sverigedemokraterna, Fremskrittspartiet, drivit igenom en lag som ska göra det olagligt att tigga pengar. I Norge har ju Moderaternas broderparti Høyre valt att bilda regering tillsammans med Fremskrittspartiet, och det är denna kombination som skapat underlag för en sådan lag. Nu vill man även göra det kriminellt att hjälpa tiggare! En naturligtvis direkt rasistisk lag, riktad mot romer. En folkgrupp som runt om i Europa fortfarande utsätts för en grym diskriminering och rasism. Det är så man skäms över att det heter "vårt broderland" om Norge. Ett folk som låter sig styras av politiker med den här agendan är inte värda att kallas "mina bröder"! Läs mer hos Aftonbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Sveriges Radio och hos Skiftet.

Moderaterna
» Prata med de egna kompisarna: Jag ser på TV att Östra Göinges moderata kommunalråd Patric Åberg gläds åt att Migrationsverket förklarat att det inte blir några fler asylboende i Östra Göinge. Kommunen finns på en lista på 14 kommuner som tagit ett mycket stort ansvar och tagit emot många fler flyktingar än vad de flesta kommuner förmått. Och nu vill Migrationsverket fördela ansvaret på fler kommuner. Ett bra beslut från Migrationsverket. - "Jag ser att vi måste få en bättre fördelning i landet. Det handlar om att Östra Göinge har tagit emot väldigt många på kort tid, vi måste tillbaka till den volymen vi hade innan". Ett uttalande som jag helt håller med moderaten Patric Åberg i. Den gode Moderaten har sagt liknande saker många gånger, dvs att ansvaret måste fördelas mycket jämnare. Fast Patric Åberg kunde ju tagit upp frågan på Moderaternas kongress! Det är till stor del en hel del Moderatghetton som utmärker sig av att vara stora och rika men inte ta något ansvar alls. Men det har han kanske gjort, tagit upp frågan där? Men någon effekt verkar det i varje fall inte ha haft. Om alla Sveriges kommuner tog lika stort ansvar skulle vi inte ha några problem. Om alla Europas länder tagit sitt ansvar hade det verkligen inte funnits några problem - om det nu verkligen finns så stora problem?

» De ouppnåeliga: Att Kungligheter står över alla andra är inget nytt. "Konung av Guds nåde" ska väl tolkas som att Kungadömet är tillsatt av Gud och står precis under Gud och långt över alla vi andra dödliga. Nyligen exemplifierat av den oförskämda SVT-journalisten Rolf Fredriksson som hade dumheten att ställa något annat än inställsamma snälla frågor typ: - "Och vad tycker Prinsessan om vädret?" Nu läser jag om att Sveriges Radio Gävleborgs högste chef Leif Eriksson är ilsk över att hertiginnan av Helsingland och Gävleborg vägrar och aldrig ställer upp för en intervju för Radio Gävleborg. När "Prinsessan Madeleine" föddes fick hon Hälsingland och Gästrikland av pappa som sitt eget lilla hertigdöme, och till det kan vi lägga att "prins Daniel" ju kommer från länet. Men som sagt, vid varje förfrågan så finns det aldrig tid till en intervju. Ouppnåeliga som sagt!

Inför republik

Inga kommentarer: